Carboxytherapy

Καταπολέμηση της κυτταρίτιδας στη ρίζα της

Το Carboxytherapy προσφέρει :

 • Μείωση της κυτταρίτιδας
 • Οξυγόνωση των ιστών
 • Καταπολέμηση της κατακράτησης υγρών
 • Μείωση του τοπικού λίπους
 • Βελτίωση της εικόνας των ραγάδων

Το Carboxytherapy είναι μία τόσο φυσική θεραπεία, όσο και η ίδια η αναπνοή. Το Carboxytherapy στοχεύει στην ενισχυμένη χορήγηση οξυγόνου και επομένως στη θρέψη και ζωή των ιστών, με συνέπεια μία πιο φωτεινή, σφριγηλή και νεανική επιδερμίδα, χωρίς κυτταρίτιδα.


Το Carboxytherapy δρα στη ρίζα του προβλήματος

Το Carboxytherapy συνιστά μία από τις αποτελεσματικότερες θεραπείες για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας αλλά και την καταπολέμηση του τοπικού πάχους, που σε αρκετές περιπτώσεις εντείνει την αντιαισθητική όψη «φλοιού πορτοκαλιού». Και είναι αποτελεσματική ακριβώς επειδή δρα στη ρίζα του προβλήματος, που είναι η κακή κυκλοφορία του αίματος, το λίμνασμα των υγρών/τοξινών στους ιστούς, η τοπική συσσώρευση λίπους και η φθορά των ινών του κολλαγόνου.
Η θεραπεία πραγματοποιείται με εγχύσεις carboxy (CO2) στα σημεία όπου εντοπίζεται η κυτταρίτιδα (συνήθως στους γλουτούς και τους μηρούς, αλλά και στα μπράτσα, το στομάχι και την κοιλιά). Ο οργανισμός μπαίνει αμέσως στη διαδικασία να εργαστεί εντατικά και να στείλει περισσότερο οξυγόνο στην περιοχή προκειμένου να το αποβάλει. Το οξυγόνο μεταφέρεται διαμέσου της κυκλοφορίας του αίματος και είναι αυτή ακριβώς η εντατική αιμάτωση που φέρνει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Το Carboxytherapy χαρίζει οξυγόνο στο δέρμα

Το έξτρα οξυγόνο και τα θρεπτικά συστατικά που φτάνουν στο δέρμα, διεγείρουν την παραγωγή κολλαγόνου, το οποίο βελτιώνει τη στήριξη και την υφή της επιδερμίδας, μειώνοντας έτσι την όψη της κυτταρίτιδας. Την ίδια στιγμή, το carboxy διασπά τα λιποκύτταρα, ενώ μέσω της ισχυρής αγγειοδιασταλτικής δράσης του, προκαλεί αύξηση της ροής αίματος στη συγκεκριμένη περιοχή και διέγερση του μεταβολισμού του λίπους που συχνά υπάρχει συσσωρευμένο στις περιοχές της κυτταρίτιδας. Επιπλέον, το οξυγόνο συντελεί στην απελευθέρωση των υγρών που έχουν κατακρατηθεί από τους ιστούς, βοηθώντας το δέρμα να δείξει πιο λείο και σφριγηλό, χωρίς τα αντιαισθητικά εξογκώματα και βαθουλώματα που χαρακτηρίζουν την όψη της κυτταρίτιδας.

Ένα πολυεργαλείο στη διάθεση της κοσμητικής δερματολογίας

Πρόκειται επί της ουσίας για μία απόλυτη φυσιολογική διαδικασία, αφού όπως και στην περίπτωση της αναπνοής, ο οργανισμός χρησιμοποιεί οξυγόνο για να αποβάλει το carboxy. Η βελτιωμένη οξυγόνωση και αιμάτωση είναι το μυστικό για τη βελτίωση της συνολικής εμφάνισης του δέρματος, αφού πέραν της κυτταρίτιδας και του τοπικού πάχους, το Carboxytherapy δρα ευεργετικά και πάνω στις ραγάδες, ενώ προσφέρει και θεαματική σύσφιξη του χαλαρής επιδερμίδας. Πρόκειται κυριολεκτικά για ένα πολυεργαλείο στη διάθεση της κοσμητικής δερματολογίας!


Σε τι υπερέχει η θεραπεία Carboxytherapy
 • Δρα πάνω στις αιτίες της κυτταρίτιδας
 • Ταυτόχρονη αντιμετώπιση τοπικού λίπους, ραγάδων και χαλάρωσης
 • Σύντομη, ανώδυνη θεραπεία
 • Φυσική θεραπεία, χωρίς παρενέργειες
 • Μηδαμινός χρόνος αποθεραπείας

Συμβουλές Διατροφής


Συχνές Ερωτήσεις

Πώς δρα το Carboxytherapy;
Με τη θεραπεία Carboxytherapy, στα σημεία όπου εντοπίζεται η ύπαρξη κυτταρίτιδας, εγχέεται μικρή ποσότητα από διοξείδιο του άνθρακα. Με τον τρόπο αυτό, ο οργανισμός αναγκάζεται να αντιδράσει άμεσα για αποστολή περισσότερου οξυγόνου στα σημεία αυτά, προκειμένου για αποβολή του CO2, ακριβώς όπως συμβαίνει και στην αναπνευστική λειτουργία. Σκοπός είναι η ενδυνάμωση (τοπικά) της κυκλοφορίας του αίματος, αφού το αίμα είναι αυτό που μεταφέρει το οξυγόνο. Με το να αιματώνεται καλύτερα και να οξυγονώνεται ο οργανισμός, διεγείρεται η διαδικασία παραγωγής κολλαγόνου, χάρη στην οποία βελτιώνεται η υφή και η στήριξη του δέρματος και περιορίζεται έτσι η όψη της κυτταρίτιδας. Επιπλέον, προκύπτουν νέα αιμοφόρα κύτταρα στα πάσχοντα σημεία, γεγονός που συμβάλλει στην ανόρθωση και αναζωογόνηση των ιστών και στην αποκατάσταση της εξωτερικής εικόνας της επιδερμίδας στο σύνολό της.
Για ποιες άλλες περιπτώσεις ενδείκνυται η χρήση του Carboxytherapy;
Είναι μία μέθοδος που εφαρμόζεται εδώ και πολλά χρόνια στη δερματολογία, καθώς χαρίζει καταπληκτικά αποτελέσματα στην καταπολέμηση της χαλάρωσης, του τοπικού πάχους, των ραγάδων και των μαύρων κύκλων. Επίσης, χρησιμοποιείται και ως θεραπευτική μέθοδος κατά της τριχόπτωσης. Οι ενέσεις CO2 που πραγματοποιούνται υποδόρια, ωθούν τα μικροσκοπικά αιμοφόρα αγγεία να ανοίξουν (αγγειοδιαστολή), γεγονός που θρέφει σε μεγάλο βαθμό το τριχωτό της κεφαλής με αποτέλεσμα την παύση της τριχόπτωσης και τη διέγερση της τριχοφυΐας.
Έχει παρενέργειες;
Στην περιοχή των εγχύσεων δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο εμφάνισης ήπιου οιδήματος ή μώλωπα, που είναι, ωστόσο, φυσιολογικά φαινόμενα, τα οποία υποχωρούν μέσα σε 48 ώρες. Κατά τα λοιπά, μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κάποιος κίνδυνος που να είναι συνδεδεμένος με τη χρησιμοποίηση του carboxytherapy. Αρκεί να λάβει κάποιος υπόψη του ότι οι εγχύσεις CO2 εφαρμόζονται ασφαλώς εδώ και πολύ καιρό προκειμένου να διευκολυνθούν επεμβάσεις ενδοσκοπικής φύσεως στην περιοχή της κοιλιακής χώρας, ενώ πραγματοποιείται και απευθείας έγχυσή τους στην κυκλοφορία του αίματος από καρδιολόγους, οι οποίοι εφαρμόζουν συγκεκριμένες διαγνωστικές και θεραπευτικές μεθόδους.
Ποιος είναι ο απαιτούμενος αριθμός συνεδριών;
Συνήθως χρειάζονται 4 έως 12 συνεδρίες βάσει της έκτασης και της φύσης του προβλήματος, συχνότητας 1-2 συνεδριών / βδομάδα. Έπειτα, συστήνονται κάποιες ακόμα επαναλήψεις ανά 6μηνο με στόχο την εδραίωση του αποτελέσματος.
Ποια είναι η διάρκεια κάθε συνεδρίας;
Ο χρόνος που απαιτείται για την ολοκλήρωση μιας μέσης συνεδρίας κυμαίνεται περίπου από 15 έως 30'.
Πότε είναι ορατά τα αποτελέσματα;
Τα αποτελέσματα είναι ορατά μετά από 2-3 συνεδρίες και η διάρκειά τους είναι 6 μήνες τουλάχιστον, μετά το πέρας των οποίων προτείνεται να επαναλαμβάνονται 1-2 συνεδρίες προκειμένου να συντηρηθούν.
Πονάει;
Όχι. Υπάρχει μόνο η αίσθηση μιας ήπιας και απολύτως ανεκτής πίεσης στην περιοχή.
Υπάρχει περίπτωση συνδυασμού του Carboxytherapy με άλλες θεραπευτικές μεθόδους;
Σαφέστατα. Για πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα, μπορεί να γίνει ανά περίπτωση συνδυασμός του Carboxytherapy με άλλες θεραπείες ενάντια στην κυτταρίτιδα, όπως εφαρμογή ακουστικών κυμάτων με X-Wave, θεραπεία υποσκαφής των ινώσεων της κυτταρίτιδας CelluClip, μεσοθεραπεία CelluSculpting, LPG Endermologie® ή VASERsmooth®.


Ιατρικός Εξοπλισμός

 • Παροχή ιατρικού διοξειδίου του άνθρακα (CO2)
 • Σύστημα ελέγχου βάθους δράσης
 • Μετρητής πίεσης αερίου (gas flow)
 • Μετρητής παροχής ml αερίου ανά θεραπεία
 • Επιλογέας προγράμματος για αντιμετώπιση κυτταρίτιδας, χαλάρωσης, ραγάδων, τοπικού λίπους

Το Carboxytherapy με βοήθησε να καταπολεμήσω την κατακράτηση υγρών που ήταν η βασική αιτία για την κυτταρίτιδά μου. Νιώθω σαν να αποσυμπιέστηκε το δέρμα μου!

Στέλλα Μ., 47 ετών


Είχα κυτταρίτιδα σε αρχικό στάδιο και το carboxytherapy με βοήθησε όχι μόνο να μην εξελιχθεί, αλλά μου έσβησε και τις λακκουβίτσες που είχαν αρχίσει να εμφανίζονται στο δέρμα μου. Το συστήνω με κλειστά μάτια!

Γιώτα Ρ., 28 ετών


Ζητήστε σήμερα ραντεβού εκτίμησης χωρίς χρέωση!

ΑΘΗΝΑ

Τ 210 72 42 600
Δ Λεωφ. Βασ. Σοφίας 49

Ώρες λειτουργίας

Δευτέρα - Παρασκευή:
09.00 - 21.00
Σάββατο:
10.00 - 16.00

ΜΑΡΟΥΣΙ

Τ 210 61 00 900
Δ Λεωφ. Κηφισίας 71

Ώρες λειτουργίας

Δευτέρα - Παρασκευή:
09.00 - 21.00
Σάββατο:
10.00 - 16.00

ΓΛΥΦΑΔΑ

Τ 210 96 06 600
Δ Λεωφ. Βουλιαγμένης 96

Ώρες λειτουργίας

Δευτέρα - Παρασκευή:
11.00 - 20.00
  
Loading...