Carboxytherapy

Καταπολέμηση της κυτταρίτιδας στη ρίζα της

Το Carboxytherapy προσφέρει :

 • Μείωση της κυτταρίτιδας
 • Οξυγόνωση των ιστών
 • Καταπολέμηση της κατακράτησης υγρών
 • Μείωση του τοπικού λίπους
 • Βελτίωση της όψης των ραγάδων

Το Carboxytherapy είναι μία τόσο φυσική θεραπεία, όσο και η ίδια η αναπνοή. Με το Carboxytherapy, στόχος είναι η ενισχυμένη παροχή οξυγόνου και επομένως τροφής και ζωής στους ιστούς, με αποτέλεσμα μία πιο νεανική, σφριγηλή και φωτεινή επιδερμίδα, χωρίς κυτταρίτιδα.

περισσότερα

Το Carboxytherapy δρα στη ρίζα του προβλήματος

Το Carboxytherapy αποτελεί μία από τις πιο αποτελεσματικές θεραπείες για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας αλλά και την αντιμετώπιση του τοπικού πάχους, που σε αρκετές περιπτώσεις εντείνει την αντιαισθητική όψη «φλοιού πορτοκαλιού». Και είναι αποτελεσματική ακριβώς επειδή δρα στη ρίζα του προβλήματος, που είναι η κακή κυκλοφορία του αίματος, το λίμνασμα των υγρών/τοξινών στους ιστούς, η τοπική συσσώρευση λίπους και η φθορά των ινών του κολλαγόνου.
Η θεραπεία εφαρμόζεται με εγχύσεις carboxy (CO2) στα σημεία όπου εντοπίζεται η κυτταρίτιδα (συνήθως στους γλουτούς και τους μηρούς, αλλά και στα μπράτσα, το στομάχι και την κοιλιά). Ο οργανισμός μπαίνει αμέσως στη διαδικασία να εργαστεί εντατικά και να στείλει περισσότερο οξυγόνο στην περιοχή προκειμένου να το αποβάλει. Το οξυγόνο μεταφέρεται μέσω της κυκλοφορίας του αίματος και είναι αυτή ακριβώς η εντατική αιμάτωση που φέρνει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Το Carboxytherapy χαρίζει οξυγόνο στο δέρμα

Το έξτρα οξυγόνο και τα θρεπτικά συστατικά που φτάνουν στο δέρμα, διεγείρουν την παραγωγή κολλαγόνου, το οποίο βελτιώνει τη στήριξη και την υφή του δέρματος, περιορίζοντας έτσι την όψη της κυτταρίτιδας. Την ίδια στιγμή, το carboxy διασπά τα λιποκύτταρα, ενώ χάρη στην ισχυρή αγγειοδιασταλτική δράση του, ενισχύει τη ροή αίματος στην περιοχή και διεγείρει τον μεταβολισμό του λίπους που συχνά υπάρχει συσσωρευμένο στις περιοχές της κυτταρίτιδας. Επιπλέον, το οξυγόνο συμβάλλει στην απελευθέρωση των κατακρατημένων υγρών από τους ιστούς, βοηθώντας το δέρμα να δείξει πιο λείο και σφριγηλό, χωρίς τα αντιαισθητικά εξογκώματα και βαθουλώματα που χαρακτηρίζουν την όψη της κυτταρίτιδας.

Ένα πολυεργαλείο στη διάθεση της κοσμητικής δερματολογίας

Πρόκειται επί της ουσίας για μία απόλυτη φυσιολογική διαδικασία, αφού όπως και στην περίπτωση της αναπνοής, ο οργανισμός χρησιμοποιεί οξυγόνο για να αποβάλει το carboxy. Η καλύτερη αιμάτωση και οξυγόνωση είναι το κλειδί για τη βελτίωση της συνολικής εμφάνισης του δέρματος, αφού πέραν της κυτταρίτιδας και του τοπικού λίπους, το Carboxytherapy δρα ευεργετικά και πάνω στις ραγάδες, ενώ προσφέρει και θεαματική σύσφιξη του χαλαρής επιδερμίδας. Πρόκειται κυριολεκτικά για ένα πολυεργαλείο στη διάθεση της κοσμητικής δερματολογίας!


Σε τι υπερέχει η θεραπεία Carboxytherapy
 • Δρα πάνω στις αιτίες της κυτταρίτιδας
 • Ταυτόχρονη αντιμετώπιση τοπικού λίπους, ραγάδων και χαλάρωσης
 • Σύντομη, ανώδυνη θεραπεία
 • Φυσική θεραπεία, χωρίς παρενέργειες
 • Μηδαμινός χρόνος αποθεραπείας

Συμβουλές Διατροφής


Συχνές Ερωτήσεις

Πώς δρα το Carboxytherapy;
Η θεραπεία βασίζεται στην έγχυση μικρών δόσεων διοξειδίου του άνθρακα (CO2) στις περιοχές του σώματος όπου παρατηρείται κυτταρίτιδα. Το Carboxytherapy αναγκάζει τον οργανισμό να ανταποκριθεί άμεσα και να στείλει τοπικά περισσότερο οξυγόνο, προκειμένου να αποβάλει το CO2, όπως ακριβώς συμβαίνει και με τον μηχανισμό της αναπνοής. Στόχος είναι η τοπική ενίσχυση της κυκλοφορίας του αίματος, καθώς το αίμα είναι ο φορέας του οξυγόνου. Η καλύτερη αιμάτωση και οξυγόνωση διεγείρουν την παραγωγή κολλαγόνου, το οποίο βελτιώνει τη στήριξη και την υφή του δέρματος, περιορίζοντας έτσι την όψη της κυτταρίτιδας. Επιπλέον, προκαλούν αγγειογένεση νέων αιμοφόρων κυττάρων στα επίμαχα σημεία, με αποτέλεσμα να αναζωογονούνται και να ανορθώνονται οι ιστοί, και να βελτιώνεται συνολικά η εξωτερική όψη της επιδερμίδας.
Σε ποιες άλλες περιπτώσεις χρησιμοποιείται το Carboxytherapy;
Είναι μία θεραπεία που εφαρμόζεται εδώ και πολλά χρόνια στον τομέα της δερματολογίας, αφού προσφέρει εκπληκτικά αποτελέσματα στην αντιμετώπιση της χαλάρωσης, του τοπικού πάχους, των ραγάδων και των μαύρων κύκλων. Επίσης, χρησιμοποιείται και ως θεραπεία τριχόπτωσης. Οι υποδόριες ενέσεις διοξειδίου του carboxy προκαλούν αγγειοδιαστολή (δηλαδή άνοιγμα των μικροσκοπικών αιμοφόρων αγγείων), που επιτρέπει την ενισχυμένη θρέψη του τριχωτού της κεφαλής με αποτέλεσμα να σταματάει η τριχόπτωση και να διεγείρεται η τριχοφυΐα.
Υπάρχουν παρενέργειες;
Στα σημεία των εγχύσεων είναι πιθανόν να εμφανιστεί ήπιο οίδημα ή μώλωπας, που όμως είναι ένα φυσιολογικό φαινόμενο, το οποίο υποχωρεί μέσα σε 48 ώρες. Κατά τα άλλα, δεν υπάρχει κανένας γνωστός κίνδυνος που να έχει συνδεθεί με τη χρήση του carboxytherapy. Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι οι ενέσεις διοξειδίου του άνθρακα χρησιμοποιούνται με ασφάλεια εδώ και πολλά χρόνια για τη διευκόλυνση ενδοσκοπικών επεμβάσεων στην κοιλιακή χώρα, ενώ εγχέονται και απευθείας στην κυκλοφορία του αίματος από επεμβατικούς καρδιολόγους στο πλαίσιο συγκεκριμένων διαγνωστικών και θεραπευτικών μεθόδων.
Πόσες συνεδρίες χρειάζονται;
Σε γενικές γραμμές, απαιτούνται από τέσσερις έως δώδεκα θεραπείες ανάλογα με τη φύση και την έκταση του προβλήματος, με συχνότητα 1-2 συνεδρίες ανά βδομάδα. Στη συνέχεια, συστήνονται μερικές επαναληπτικές συνεδρίες ανά εξάμηνο για την εδραίωση των αποτελεσμάτων.
Πόσο διαρκεί κάθε συνεδρία;
Μία μέση συνεδρία διαρκεί από 15 έως 30 λεπτά.
Πότε θα δω αποτελέσματα;
Τα αποτελέσματα γίνονται ορατά από την 2η-3η συνεδρία και διαρκούν τουλάχιστον έξι μήνες, μετά τους οποίους συστήνεται η επανάληψη 1-2 συνεδριών στο πλαίσιο συντήρησης.
Πονάει η θεραπεία;
Όχι. Υπάρχει η αίσθηση μονάχα μιας ελαφριάς πίεσης στην περιοχή, η οποία είναι απολύτως ανεκτή.
Μπορεί το Carboxytherapy να συνδυαστεί με άλλες θεραπείες;
Φυσικά. Για πιο θεαματικά αποτελέσματα, μπορεί να προταθεί ανά περίπτωση ο συνδυασμός του Carboxytherapy με άλλες θεραπείες κατά της κυτταρίτιδας, όπως εφαρμογή ακουστικών κυμάτων με X-Wave, θεραπεία υποσκαφής των ινώσεων της κυτταρίτιδας CelluClip, μεσοθεραπεία CelluSculpting, LPG Endermologie® ή VASERsmooth®.


Ιατρικός Εξοπλισμός

 • Παροχή ιατρικού διοξειδίου του άνθρακα (CO2)
 • Σύστημα ελέγχου βάθους δράσης
 • Μετρητής πίεσης αερίου (gas flow)
 • Μετρητής παροχής ml αερίου ανά θεραπεία
 • Επιλογέας προγράμματος για αντιμετώπιση κυτταρίτιδας, χαλάρωσης, ραγάδων, τοπικού λίπους

Το Carboxytherapy με βοήθησε να καταπολεμήσω την κατακράτηση υγρών που ήταν η βασική αιτία για την κυτταρίτιδά μου. Νιώθω σαν να αποσυμπιέστηκε το δέρμα μου!

Στέλλα Μ., 47 ετών


Είχα κυτταρίτιδα σε αρχικό στάδιο και το carboxytherapy με βοήθησε όχι μόνο να μην εξελιχθεί, αλλά μου έσβησε και τις λακκουβίτσες που είχαν αρχίσει να εμφανίζονται στο δέρμα μου. Το συστήνω με κλειστά μάτια!

Γιώτα Ρ., 28 ετών


Ζητήστε σήμερα ραντεβού εκτίμησης χωρίς χρέωση!

Loading...
Ονοματεπώνυμο (απαραίτητο)
Email (απαραίτητο)
Κινητό (απαραίτητο)