X-WAVE™


Συχνές Ερωτήσεις

Πώς δρα η θεραπεία X-Wave™ κατά της κυτταρίτιδας;
Οι βασικές αιτίες εμφάνισης της κυτταρίτιδας είναι οι εξής:
  • η υπερμεγέθυνση των λιποκυττάρων
  • η μειωμένη παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης
  • η μειωμένη αιμάτωση στην περιοχή, που οδηγεί σε φτωχή ροή θρεπτικών ουσιών στους ιστούς
  • η μειωμένη αποβολή τοξινών, που προκαλεί αλλοιώσεις στον συνδετικό ιστό
Η θεραπεία X-Wave™ προκαλεί δονήσεις στο συνδετικό ιστό, που έχουν ως αποτέλεσμα:
  • αύξηση της μικροκυκλοφορίας, της οξυγόνωσης και του μεταβολικού ρυθμού στην περιοχή,
  • πολλαπλασιασμό των ινοβλαστών, που με τη σειρά τους παράγουν περισσότερες ίνες κολλαγόνου και δημιουργούν μία φρέσκια υποστηρικτική δομή για το δέρμα,
  • μηχανική διέγερση του λεμφικού και αγγειακού συστήματος, που οδηγεί στη μείωση του τοπικού οιδήματος και την καλύτερη αποβολή των λιπιδίων από τα λιποκύτταρα.
Πολύ σύντομα, βελτιώνεται η υφή και η ελαστικότητα του δέρματος και μειώνεται αισθητά η όψη της κυτταρίτιδας.
Σε ποιες περιοχές του σώματος μπορεί να εφαρμοστεί η θεραπεία X-Wave™;
Η θεραπεία X-Wave™ μπορεί να αντιμετωπίσει την κυτταρίτιδα που εντοπίζεται στα μπράτσα, το στομάχι, την κοιλιά, τους γλουτούς, τους μηρούς, τα γόνατα και τις γάμπες.
Πονάει η θεραπεία;
Η θεραπεία X-Wave™ είναι μια ανώδυνη διαδικασία. Οι παλμοί γίνονται αντιληπτοί σαν ήπια σφυροκοπήματα, που δεν προκαλούν ενόχληση.
Είναι ασφαλής η διαδικασία με το X-Wave™;
Τα ακουστικά κύματα χρησιμοποιούνται εδώ και πολλά χρόνια στην ιατρική για θεραπείες διαφόρων παθήσεων, όπως πέτρες στα νεφρά (λιθοτριψία), χρόνιους σκελετικούς πόνους και τραυματισμούς μαλακών ιστών όπως τενοντίτιδα του αχίλλειου τένοντα. Επιπλέον, έχουν βρει εφαρμογή στην καρδιολογία, την ουρολογία (για την προστατίτιδα), τη γυναικολογία (για την αύξηση ροής αίματος στη μήτρα εν όψει εξωσωματικής), ακόμα και στην κτηνιατρική (για τις αρθρίτιδες στα άλογα). Η θεραπεία είναι κλινικά αποδεδειγμένη και αναγνωρίζεται ως πολύ ασφαλής και αποτελεσματική. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συσκευή X-Wave™ έχει λάβει την έγκριση του Αμερικανικού Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).
Υπάρχουν αντενδείξεις;
Η θεραπεία X-Wave™ δεν θα πρέπει να εφαρμόζεται σε φλεγμονώδεις ή οξείες οιδηματώδεις καταστάσεις. Αντενδείκνυται επίσης σε περίπτωση ύπαρξης κιρσών, θρομβώσεων, θρομβοφλεβίτιδας ή καρκίνου. Θα πρέπει να την αποφεύγουν επίσης οι έγκυες γυναίκες, ενώ θα πρέπει να έχει παρέλθει διάστημα τουλάχιστον δύο μηνών έπειτα από γέννα με καισαρική τομή. Σε περίπτωση ύπαρξης βηματοδότη, μεταλλικών ενθεμάτων ή άλλων εμφυτευμάτων, κοιλιακών πλεγμάτων ή κήλης, θα πρέπει πρώτα να ερωτάται ο θεράπων ιατρός.
Υπάρχουν παρενέργειες;
Είναι πιθανό να προκληθεί αίσθημα καύσους, ερυθρότητα ή, ήπιος μωλωπισμός στην περιοχή. Είναι φαινόμενα φυσιολογικά που υποχωρούν μετά από 4-5 μέρες και δεν εμποδίζουν τις καθημερινές δραστηριότητες.
Πόσες συνεδρίες είναι απαραίτητες;
Ανάλογα με την έκταση και τη βαθμίδα της κυτταρίτιδας, ο αριθμός των συνεδριών κυμαίνεται από 4 έως 12, με συχνότητα 2-3 συνεδρίες τη βδομάδα, καθώς θα πρέπει να μεσολαβούν τουλάχιστον 48 ώρες ανάμεσα στις συνεδρίες. Μετά την ολοκλήρωση του κύκλου θεραπειών, συστήνεται μία συνεδρία τον μήνα για τη συντήρηση του αποτελέσματος.
Πότε θα δω αποτελέσματα;
Συνήθως τα αποτελέσματα γίνονται ορατά μετά την 3η-4η συνεδρία και βελτιώνονται διαρκώς μέσα στους επόμενους τρεις μήνες, καθώς εξελίσσεται η αναδιαμόρφωση του στρώματος κολλαγόνου και βελτιώνεται η κυκλοφορία του αίματος.
Πόσο διαρκούν τα αποτελέσματα;
Η διατήρηση του αποτελέσματος είναι μακροχρόνια και αυτό οφείλεται στη σημαντική αύξηση της ελαστικότητας του δέρματος και την ενεργοποίηση του φυσιολογικού μηχανισμού επούλωσης.
Loading...