LPG Endermologie®


Συχνές Ερωτήσεις

Είναι διαδεδομένη η μέθοδος LPG Endermologie®;
Τα τελευταία είκοσι και πλέον χρόνια, η μέθοδος LPG Endermologie® έχει αναδειχθεί σε παγκόσμιο ηγέτη στις θεραπείες για τον συνδετικό ιστό και έχει εισαγάγει πολλές τεχνολογικές καινοτομίες για την ενίσχυση της γενικότερης ευεξίας. Πλέον, αποτελεί ορόσημο στην κοσμητική δερματολογία για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας και τη σμίλευση του σώματος με ισχυρή παρουσία σε 95 χώρες παγκοσμίως. Έχει υπολογιστεί ότι κάθε μέρα πραγματοποιούνται 110.000 θεραπείες σε όλον τον κόσμο.
Πώς δρα το LPG Endermologie®;
Τo LPG Endermologie® βασίζεται στην αρχή του μασάζ υπό αρνητική πίεση. Η κεφαλή του μηχανήματος αποτελείται από δύο περιστρεφόμενους κυλίνδρους, που δρουν μηχανικά και προκαλούν αναδίπλωση και έντονη μάλαξη του ιστού, αυξάνοντας τη ροή αίματος, οξυγόνου και θρεπτικών συστατικών στην περιοχή. Η βελτίωση της φλεβικής και λεμφικής κυκλοφορίας έχει ως αποτέλεσμα την αποστράγγιση των ιστών από τις συσσωρευμένες τοξίνες.

Την ίδια στιγμή, το κύλισμα της κεφαλής πάνω στο δέρμα επανενεργοποιεί τον μεταβολισμό του αδρανούς λιπώδους ιστού και διεγείρει την απελευθέρωση του λίπους. Ο παχύς σκληρός ιστός που εγκλωβίζει τα λιποκύτταρα μαλακώνει, επιτρέποντας στο επίμονο λίπος να αποβληθεί. Ταυτόχρονα, οι ινοβλάστες αρχίζουν να παράγουν φρέσκο κολλαγόνο και ελαστίνη που συμβάλλουν στην ανόρθωση και την τόνωση του δέρματος, καθώς και στη σμίλευση του περιγράμματος του σώματος.
Είναι ασφαλής θεραπεία;
Ναι. Είναι μία απολύτως φυσική τεχνική μηχανικής διέγερσης των ιστών. Μετά από 30 χρόνια μελέτης του συνδετικού ιστού, οι επιστήμονες που ανέπτυξαν τη μέθοδο LPG Endermologie®, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το δέρμα έχει σημαντικές εγγενείς δυνατότητες αποκατάστασης των βλαβών του. Αν διεγερθεί με τον σωστό τρόπο, τότε το δέρμα είναι ικανό να μεταμορφωθεί. Πώς; Με τη διέγερση της παραγωγής αναζωογονητικών ουσιών με συσφιχτική δράση (κολλαγόνο, ελαστίνη, υαλουρονικό οξύ), την ενεργοποίηση της διαδικασίας αποβολής των λιποκυττάρων για τη σμίλευση της σιλουέτας, και την τόνωση του μηχανισμού αποβολής των κατακρατημένων υγρών για την αποτοξίνωση των ιστών.

Η μέθοδος LPG Endermologie® αναπτύχθηκε με στόχο τη μέγιστη εκμετάλλευση των φυσικών μηχανισμών του σώματος για την επανόρθωση και την ανανέωση του δέρματος. Χωρίς ενέσεις, χωρίς κινδύνους, χωρίς ανεπιθύμητες ενέργειες. Μάλιστα, η θεραπεία προσαρμόζεται κάθε φορά στις ιδιαιτερότητες του δέρματος χάρη στο ενσωματωμένο σύστημα αισθητήρων Skin Identity Sensor που αναγνωρίζει την ευαισθησία του δέρματος και ρυθμίζει τη θεραπεία στα μέτρα του. Επιπλέον, για τη μέγιστη ασφάλεια και αποτελεσματικότητα της θεραπείας, η εφαρμογή γίνεται πάνω από ένα ειδικό ολόσωμο κορμάκι από ημιδιαφανές υλικό που επιτρέπει στο σώμα να αναπνέει και στην κεφαλή του μηχανήματος να κυλάει πάνω στο δέρμα χωρίς να προκαλεί καμία ενόχληση. Η μέθοδος LPG Endermologie® φέρει την έγκριση του Αμερικανικού Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων FDA.
Ενδείκνυται για κάθε μορφή κυτταρίτιδας;
Ναι. To LPG Endermologie® αντιμετωπίζει αποτελεσματικά όλες τις μορφές κυτταρίτιδας: Α. τη μαλακή κυτταρίτιδα, που οφείλεται στην κατακράτηση νερού εξαιτίας της μειωμένης φλεβικής και λεμφικής κυκλοφορίας, Β. τη σκληρή κυτταρίτιδα, που οφείλεται στην κατακράτηση λίπους, Γ. τη συσχετισμένη κυτταρίτιδα, που οφείλεται στην κατακράτηση και νερού και λίπους.

Η αποτελεσματικότητα της μεθόδου LPG Endermologie® βασίζεται στην ικανότητά της να ενισχύει τη φλεβική και λεμφική κυκλοφορία, να διεγείρει την απελευθέρωση του λίπους και να τονώνει τη λειτουργία των ινοβλαστών. Με τον τρόπο αυτόν, επιτυγχάνεται η αποβολή των κατακρατημένων υγρών και των λιπαρών οξέων που συμπιέζουν τους ιστούς και ευθύνονται για την εμφάνιση της κυτταρίτιδας, ενώ παράλληλα παράγεται από τους ινοβλάστες φρέσκο κολλαγόνο που κάνει το δέρμα πιο σφιχτό και σφριγηλό.

Σε επιστημονική μελέτη που δημοσιεύτηκε το 2016, διαπιστώθηκε ότι μετά από την 3η συνεδρία LPG Endermologie® υπήρξε κατά μέσο όρο 67% βελτίωση της κυτταρίτιδας, 71% βελτίωση του τόνου και της υφής του δέρματος, και μείωση της περιφέρειας μέσης κατά 3,4 εκατοστά (πόντους).
Πότε φαίνονται τα αποτελέσματα;
Τα αποτελέσματα γίνονται ορατά από τις πρώτες κιόλας συνεδρίες. Όπως έχει καταγραφεί και σε ειδικές μελέτες, από την 3η κιόλας συνεδρία παρατηρείται κατά μέσο όρο 67% βελτίωση στην όψη της κυτταρίτιδας, 71% βελτίωση στον τόνο και την υφή του δέρματος και απώλεια 3,4 εκατοστών (πόντων) στην περιφέρεια της μέσης.

Επιπλέον, από την πρώτη κιόλας συνεδρία παρατηρείται άμεση αποσυμφόρηση των κάτω άκρων (η συμφόρηση εκδηλώνεται με αίσθημα βάρους και πόνου στα πόδια, πρήξιμο στους αστραγάλους), η οποία οφείλεται σε κακή φλεβική και λεμφική κυκλοφορία. Η μέθοδος LPG Endermologie® αυξάνει τη ροή του αίματος του κατά 300% και τη ροή της λέμφου κατά 400%.
Πονάει η θεραπεία;
Όχι. Η εφαρμογή είναι απολύτως ανεκτή. Έχει την αίσθηση ενός έντονου μασάζ. Το ειδικό κορμάκι πάνω από το οποίο γίνεται η εφαρμογή, επιτρέπει το κύλισμα της κεφαλής χωρίς την πρόκληση καμίας ενόχλησης. Αντιθέτως, η αίσθηση είναι πολύ ευχάριστη και επιφέρει διάθεση χαλάρωσης και ύπνου.
Πόσες συνεδρίες θα χρειαστούν;
Σε γενικές γραμμές, αρκούν 10 συνεδρίες για να αποκατασταθεί η φλεβική και λεμφική στασιμότητα, να διεγερθεί η διαδικασία αποβολής λίπους και να τονωθεί η παραγωγή κολλαγόνου από τους ινοβλάστες. Ωστόσο, για κάθε περιστατικό διαμορφώνεται ένα εξατομικευμένο πλάνο θεραπείας, το οποίο συχνά προβλέπει τον συνδυασμό του LPG Endermologie® με άλλες θεραπείες για την κυτταρίτιδα, όπως τη θεραπεία ακουστικών κυμάτων X-Wave™, το CelluSculpting, το CelluClip, την πρεσοθεραπεία, κ.α.
Πόσο διαρκεί η θεραπεία;
Κάθε θεραπεία διαρκεί κατά μέσο όρο 30-40 λεπτά.
Υπάρχουν παρενέργειες;
Όχι. Η μέθοδος LPG Endermologie® είναι μία μη-επεμβατική, μη-επιθετική θεραπεία που σέβεται τους φυσιολογικούς μηχανισμούς του σώματος και δεν προκαλεί καμία ανεπιθύμητη ενέργεια.
Με ποιες άλλες θεραπείες μπορεί να συνδυαστεί το LPG Endermologie®;
Το LPG Endermologie® μπορεί να συνδυαστεί με οποιαδήποτε άλλη θεραπεία που στοχεύει στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας, όπως το X-Wave™, το CelluSculpting, το CelluClip, την πρεσοθεραπεία, to carboxytherapy, κ.α. Καθότι πρόκειται για μία απολύτως φυσική και μη-επεμβατική μέθοδο, δεν παρεμποδίζει τη δράση των άλλων μεθόδων, αντιθέτως τη συμπληρώνει και την ενισχύει. Ειδικά μάλιστα στο θέμα της κυτταρίτιδας, που αποτελεί ένα επίμονο αισθητικό πρόβλημα, συστήνεται ο συνδυασμός θεραπειών για την επίτευξη του βέλτιστου αποτελέσματος. Το LPG Endermologie® μπορεί επίσης να συνδυαστεί με θεραπείες αντιμετώπισης του τοπικού πάχους, όπως το CoolSculpting®, το Exilis™ και το LipoSculpting, έτσι ώστε να ενισχύσει και να επιταχύνει τη διαδικασία αποβολής των περίσσιων λιποκυττάρων από τον οργανισμό.
Μπορεί η θεραπεία να εφαρμοστεί μετά από λιποαναρρόφηση ή κοιλιοπλαστική;
Ναι, η θεραπεία LPG Endermologie® μπορεί να εφαρμοστεί μετά από λιποαναρρόφηση ή κοιλιοπλαστική, για να συμβάλλει στην καταπολέμηση του τοπικού οιδήματος, τη διάσπαση του ουλώδους ιστού και την εξομάλυνση του δέρματος στα σημεία που παρουσιάζουν λακκούβες ή κυματισμούς εξαιτίας της αφαίρεσης του λίπους.
Loading...