Μειωτική Στήθους


Συχνές Ερωτήσεις

Από ποια ηλικία μπορώ να προχωρήσω στην επέμβαση μειωτικής στήθους;
Η κατάλληλη ηλικία είναι μετά τα 18, όταν έχει ολοκληρωθεί η ανάπτυξη των μαστών. Η μείωση των μαστών κρίνεται συνήθως απαραίτητη σε γυναίκες που η περιφέρεια στήθους τους ξεπερνά τα 95cm.
Χρειάζεται προετοιμασία πριν την επέμβαση μειωτικής στήθους;
Πριν την μειωτική στήθους, ανάλογα με την ηλικία, προηγείται μαστογραφία και υπέρηχος.
Τι πρέπει να κάνω πριν υποβληθώ στην επέμβαση μειωτικής στήθους;
Θα πρέπει να αποφύγετε τη λήψη φαρμάκων, όπως ασπιρίνη ή αντιφλεγμονώδη, τουλάχιστον για 2 εβδομάδες πριν την επέμβαση, να διακόψετε το κάπνισμα και να αποφύγετε το αλκοόλ τουλάχιστον 2 μέρες πριν την προγραμματισμένη επέμβαση.
Έχω μερικά κιλά παραπάνω από το φυσιολογικό μου βάρος, μπορώ να υποβληθώ στην επέμβαση μειωτικής στήθους;
Για την μέγιστη αποτελεσματικότητα της επέμβασης εάν έχετε κάποια παραπανίσια κιλά συνίσταται να ακολουθήσετε ένα πρόγραμμα διατροφής με τη βοήθεια του οποίου θα επιστρέψετε κοντά στο φυσιολογικό σας βάρος και στη συνέχεια να προχωρήσετε στην επέμβαση.
Ποσό διαρκεί η επέμβαση μειωτικής στήθους;
Η μειωτική στήθους διαρκεί περίπου 3 ώρες και απαιτεί συνήθως γενική αναισθησία.
Είναι επώδυνη η μειωτική στήθους;
Όχι, ο πόνος είναι σχεδόν ανύπαρκτος. Σε κάθε περίπτωση όμως μετά την επέμβαση χορηγούνται παυσίπονα, καθώς το αίσθημα ανοχής του πόνου είναι εντελώς υποκειμενικό.
Πώς θα νιώθω μετά την επέμβαση;
Θα νιώθετε το αίσθημα της κούρασης και ενδεχομένως έναν ελαφρύ πόνο στο στήθος.
Πώς θα είναι το στήθος μου μετά την επέμβαση μειωτικής στήθους;
Μετά την επέμβαση το στήθος θα είναι αρκετά ευαίσθητο, ενώ θα υπάρξουν μερικοί μώλωπες και ένα μετεγχειρητικό οίδημα στους μαστούς που σταδιακά θα υποχωρήσει σε 3-4 ημέρες. Συνίσταται η χρήση αθλητικού στηθόδεσμου για 30 ημέρες για να ελαχιστοποιηθεί η διόγκωση και να υπάρχει ένα είδος «στήριξης» του στήθους καθώς αυτό επουλώνεται.
Πόσο διαρκούν τα αποτελέσματα;
Τα αποτελέσματα μιας επιτυχημένης μειωτικής στήθους συνήθως έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής. Ωστόσο, η διαχρονικότητα των αποτελεσμάτων μπορεί να αλλοιωθεί από παράγοντες όπως ελαστικότητα δέρματος, εγκυμοσύνη, απότομη αυξομείωση βάρους, ορμονικές ανακατατάξεις και γήρανση.
Πότε φαίνονται τα αποτελέσματα;
Το αποτέλεσμα της επέμβασης μειωτικής στήθους είναι απολύτως φυσικό. Η όψη του στήθους βελτιώνεται σημαντικά σε διάστημα 45 ημερών, ενώ το βέλτιστο τελικό σχήμα του στήθους αποκαλύπτεται σταδιακά σε διάστημα 6-8 μηνών.
Πόσος χρόνος χρειάζεται για να επουλωθούν οι ουλές;
Οι ουλές που δημιουργούνται κατά την επέμβαση μειωτικής στήθους είναι αμελητέες και εξασθενούν σταδιακά χωρίς όμως να φύγουν εντελώς.
Μπορώ να υποβληθώ στην επέμβαση μειωτικής στήθους ενώ έχω περίοδο;
Καλύτερα όχι. Λίγες ημέρες πριν και μετά την έμμηνο ρήση έχετε αυξημένη αιμοραγικότητα με αποτέλεσμα ο οργανισμός σας να είναι αδύναμος. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της περιόδου το στήθος σας είναι πρησμένο και πιθανόν αυτό να λειτουργήσει παραπλανητικά για το γιατρό.
Υπάρχει χρόνος νοσηλείας;
Ναι. Σε ορισμένες περιπτώσεις η παραμονή στην κλινική μπορεί να διαρκέσει 2 μέρες. Συνήθως όμως απαιτείται 24ωρη παραμονή στην κλινική.
Πότε μπορώ να κάνω μπάνιο;
Μπορείτε να κάνετε μπάνιο 2-3 μέρες μετά την επέμβαση.
Πότε μπορώ να επιστρέψω στην εργασία μου;
Ο χρόνος επιστροφής στην εργασία σας εξαρτάται από το είδος της εργασίας (πχ γραφείο ή χειρωνακτική) και κυμαίνεται από 3 ως 7 ημέρες.
Πότε μπορώ να επιστρέψω στις αθλητικές μου δραστηριότητες;
Μετά την 3η εβδομάδα, ενώ για τις δραστηριότητες εκείνες που απαιτούν ιδιαίτερη σωματική κόπωση θα χρειαστεί να περάσει ένα διάστημα 6 εβδομάδων.
Πότε μπορώ να επιστρέψω στη σεξουαλική δραστηριότητα;
Μπορείτε να επιστρέψετε μετά την πάροδο 15 ημερών.
Η επέμβαση μειωτικής μαστών επηρεάζει το θηλασμό;
Όχι. Αντιθέτως, γυναίκες που έχουν μεγάλο στήθος συνίσταται να προχωρούν στην επέμβαση πριν θηλάσουν, καθώς ένα πολύ μεγάλο στήθος υπόκειται σε μεγαλύτερη φθορά εξαιτίας του θηλασμού.
Σχετίζεται η επέμβαση μειωτικής στήθους με την ανάπτυξη καρκίνου του μαστού;
Όχι. Αντιθέτως η μειωτική στήθους λειτουργεί προληπτικά καθώς μειώνει τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του μαστού καθώς ελαττώνεται ο όγκος του μαστικού αδένα μειώνοντας τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του μαστού ο οποίος μπορεί να κρυβόταν εκεί αν αυτός δεν είχε αφαιρεθεί.
Η επέμβαση μειωτικής στήθους επηρεάζει την ακτινολογική διερεύνηση μαστού;
Όχι. Ένας μικρότερος μαστός είναι σαφώς πιο εύκολο να διερευνηθεί ακτινολογικά συγκριτικά με ένα μεγάλο μαστό ο οποίος μπορεί να εμφανίζει ποσοστά σφάλματος στις ακτινογραφίες.
Μπορεί η μειωτική μαστών να συνδυαστεί με άλλες μεθόδους;
Η μειωτική μαστών μπορεί να συνδυαστεί με μια σειρά μη επεμβατικών μεθόδων, όπως νήματα (ανόρθωση), ραδιοσυχνότητες για ταυτόχρονη σύσφιξη δέρματος και την πρωτοποριακή αυτόλογη μεσοθεραπεία Magellan® TruPRP™, το λεγόμενο Vampire Breast Lift®.
Loading...