Λιποαναρρόφηση


Συχνές Ερωτήσεις

Πονάει;
Η επέμβαση της λιποαναρρόφησης είναι μια αρκετά δραστική χειρουργική μέθοδος και είναι φυσιολογικό να υπάρχει μια ενόχληση. Ο πόνος είναι ανάλογος με την ποσότητα λίπους που αφαιρείται. Ωστόσο, μετά τις 2 πρώτες ημέρες, η αίσθηση του πόνου μειώνεται σταδιακά.
Πόσο διαρκεί η επέμβαση της λιποαναρρόφησης;
Ο χρόνος διάρκειας της επέμβασης εξαρτάται από τον αριθμό περιοχών που αντιμετωπίζονται ταυτόχρονα. Μια μέση διάρκεια της επέμβασης είναι 1 έως 3 ώρες.
Η λιποαναρρόφηση συνδυάζεται με άλλες επεμβάσεις;
Ναι και μάλιστα αρκετά συχνά. Μια συνήθης συνδυαστική πλαστική επέμβαση αποτελεί αυτή της «λιπομεταμόσχευσης-fat grafting»: το λίπος που αναρροφάται – με τη διαδικασία της λιποαναρρόφησης- αφαιρείται, καθαρίζεται και μεταφέρεται σε άλλα σημεία του σώματος όπως γλουτούς (Brazillian Butt Lift), στο πρόσωπο, ή και στο στήθος προκειμένου να αποκαταστήσει την απώλεια όγκου ή να δημιουργήσει το επιθυμητό περίγραμμα σώματος με τις αντίστοιχες αναλογίες. Αξίζει να σημειωθεί, ότι η διαδικασία fat grafting procedure βασίζεται στη μεταφορά του λίπους του ίδιου του ασθενή από το ένα σημείο του σώματος σε ένα άλλο γεγονός που ενισχύει τη μακροβιότητα του αποτελέσματος.
Η επεμβατική λιποαναρρόφηση είναι το νέο Body Contouring;
Η σύγχρονη επεμβατική λιποαναρρόφηση συντελεί αποτελεσματικά στη δημιουργία ενός σωστά σμιλευμένου σε αναλογίες περίγραμμα σώματος (Body Contouring) και θεωρείται ίσως η πιο δραστική μέθοδος για την αντιμετώπιση του τοπικού πάχους.
Το τελικό αποτέλεσμα θεωρείται πιο ελεγχόμενο και κατά συνέπεια προσεγγίζει με περισσότερη ακρίβεια το επιθυμητό. Το περίσσιο συσσωρευμένο λίπος που συγκεντρώνεται μεταξύ του δέρματος και των μυών, αναρροφάται ελεγχόμενα και αποβάλλεται κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.
Η λιποαναρρόφηση ενδείκνυται για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας;
Όχι. Η διαδικασία της λιποαναρρόφησης δεν αποτελεί θεραπεία κατά της παχυσαρκίας ή μέθοδο για δραματική απώλεια βάρους, ούτε θα πρέπει να θεωρηθεί ως υποκατάστατο διατροφής και άσκησης. Αντιθέτως, μπορεί να αποτελέσει το έναυσμα για έναν στοχευμένο και συνειδητοποιημένο πρόγραμμα απώλειας κιλών.
Ποιος είναι ο ιδανικός υποψήφιος για να υποβληθεί στην διαδικασία της λιπαναρρόφησης;
Ο ιδανικός υποψήφιος για λιποαναρρόφηση είναι αυτός που είναι πολύ κοντά στο ιδανικό του βάρος αλλά εξακολουθεί να αντιμετωπίζει προβλήματα τοπικού πάχους το οποίο ανθίσταται στην υγιεινή διατροφή και άσκηση.
Η λιποαναρρόφηση αντιμετωπίζει αποτελεσματικά την κυτταρίτιδα και τη χαλάρωση;
Μπορεί η λιποαναρρόφηση να αποτελεί μια αποτελεσματική μέθοδο για την αντιμετώπιση του επίμονου τοπικού πάχους, ωστόσο δεν αποτελεί λύση για αντιμετώπισης της κυτταρίτιδας, των ραγάδων και της χαλάρωσης.
Η λιποαναρρόφηση βελτιώνει την υφή και την ποιότητα του δέρματος?
Η λιποαναρρόφηση βελτιώνει το περίγραμμα του σώματος, διαμορφώνει τις αναλογίες που ταιριάζουν στον εκάστοτε σωματότυπο και όχι την υφή και την ποιότητα του δέρματος.
Μετά τη λιποαναρρόφηση δεν θα παχύνω ποτέ ξανά;
Τα λιπώδη κύτταρα που αφαιρούνται με την λιποαναρρόφηση δεν ξαναγεννιούνται. Ωστόσο, θα πρέπει να διατηρήσετε το βάρος σας σε φυσιολογικά επίπεδα-κοντά στο ιδανικό σας βάρος-, να τρώτε υγιεινά και να ασκήστε τακτικά, καθώς εάν το βάρος αυξηθεί υπερβολικά και απότομα υπάρχει πιθανότητα τα εναπομείναντα λιποκύτταρα να αυξηθούν σε όγκο.
Τι θα συμβεί αν πάρω βάρος μετά τη λιποαναρρόφηση;
Εάν σημειωθεί κάποια αύξηση βάρους ο βαθμός συσσώρευσης λίπους θα είναι οπωσδήποτε αναλογικά μικρότερος στην περιοχή που έχει ήδη υποβληθεί σε αγωγή συγκριτικά με περιοχές που δεν έχουν υποστεί κάποια θεραπεία.
Υπάρχει χρόνος αποθεραπείας μετά την επέμβαση;
Μια εβδομάδα είναι ο χρόνος αποθεραπείας που συνήθως απαιτείται πριν επιστρέψετε στην εργασία και την καθημερινότητά σας. Υπάρχει πιθανότητα να εμφανίσετε μικρού μώλωπες ή οίδημα, τα οποία όμως θα εξαλειφθούν σταδιακά με το πέρασμα του χρόνου. Το πρώτο διάστημα μετά την επέμβαση συνίσταται η χρήση χειρουργικού κορσέ ο οποίος θα λειτουργήσει ευεργετικά στη μείωση του πρηξίματος και των μωλώπων που ενδεχομένως δημιουργηθούν.
Πότε θα φύγουν οι ουλές από την επέμβαση της λιποαναρρόφησης;
Οι μικρές σχεδόν ανεπαίσθητες ουλές που δημιουργούνται κατά τη διάρκεια της επέμβασης θα φύγουν συν τω χρόνω, αφού περάσουν σταδιακά μια διαδικασία επούλωσης και ωρίμανσης που διαρκεί περίπου 12 μήνες.
Πότε φαίνονται τα πρώτα αποτελέσματα;
Τα αποτελέσματα της επέμβασης κλιμακώνονται σταδιακά μέρα με την ημέρα σε διάστημα 6 έως 12 μηνών. Είναι πιθανό κάποια αποτελέσματα να γίνουν άμεσα αντιληπτά αμέσως μετά την επέμβαση. Ωστόσο, η βελτιστοποίηση των αποτελεσμάτων γίνεται ακόμα πιο εμφανής όταν υποχωρήσουν η διόγκωση και η κατακράτηση υγρών.
Loading...