Λευκές Ραβδώσεις


Συχνές Ερωτήσεις

Είναι δυνατόν να εξαλειφθούν εντελώς οι λευκές ραβδώσεις;
Η πλειοψηφία των ραβδώσεων μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά μέσω ενός συνδυασμού θεραπειών με κλασματικά LASER, RF Fractional Microneedling, Carboxytherapy, Microdermabrasion και Magellan® TruPRP™. Οι περισσότεροι ασθενείς έχουν παρατηρήσει σημαντική βελτίωση στην όψη των ραβδώσεων μετά από 6 συνεδρίες.
Οι ραβδώσεις στα πιο σκούρα δέρματα αντιμετωπίζονται με διαφορετικές θεραπείες;
Το RF Fractional Microneedling και το Carboxytherapy μπορούν να εφαρμοστούν με ασφάλεια σε όλα τα δέρματα. Δεν υπάρχει κίνδυνος μεταφλεγμονώδους υπερμελάγχρωσης καθώς τα μελανοκύτταρα παραμένουν άθικτα, όπως η επιδερμίδα, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας. Ωστόσο, ανάλογα με τον χρωματικό τόνο του δέρματος και τη μορφή των ραβδώσεων, για καλύτερα αποτελέσματα, μπορούν να συνδυαστούν διάφορες μέθοδοι σύμφωνα πάντα με την ιατρική αξιολόγηση.
Πώς δρα η μέθοδος Carboxytherapy στις ραβδώσεις;
Η μέθοδος αυτή στόχο έχει την χορήγηση αερίου CO2 στο σώμα. Όπως οι ουλές, οι μαύροι κύκλοι και η κυτταρίτιδα, πιστεύεται ότι και οι ραβδώσεις προκαλούνται εν μέρει από την κακή κυκλοφορία του αίματος στη συγκεκριμένη περιοχή του σώματος. Με την έγχυση μικρής ποσότητας αερίου διοξειδίου του άνθρακα στις προβληματικές περιοχές, οδηγούμε το σώμα να αυξήσει τη ροή οξυγόνου στην περιοχή, αναγκάζοντας έτσι τα ερυθρά αιμοσφαίρια να πάρουν την περίσσεια του CO2 που εγχύθηκε και να το στείλουν στους πνεύμονες για εκπνοή. Επιπλέον, η Carboxytherapy ενισχύει την παραγωγή νέου κολλαγόνου, επιτρέποντας την αποκατάσταση της βλάβης του δέρματος.
Είναι ασφαλής η νέα αυτόλογη Μεσοθεραπεία Magellan® TruPRP™ για την αντιμετώπιση των ραβδώσεων;
Βέβαια. Η θεραπεία Magellan® TruPRP™ είναι απόλυτα ασφαλής καθώς βασίζεται στη λήψη και επαναχρησιμοποίηση του αίματος του ίδιου του ασθενούς. Παράλληλα, η συσκευή που πραγματοποιεί την διαδικασία της διπλής φυγοκέντρησης φέρει την έγκριση του αυστηρού Αμερικανικού Οργανισμού Φαρμάκων και Συσκευών FDA, γεγονός που αποδεικνύει την υψηλή ασφάλεια και τη μέγιστη αποτελεσματικότητά της.
Γιατί να επιλέξω την νέα αυτόλογη μεσοθεραπεία Magellan® TruPRP™ και όχι την απλή μεσοθεραπεία που όλοι γνωρίζουμε;
Η απλή αυτόλογη μεσοθεραπεία βασίζεται στην αρχή της απλής φυγοκέντρησης (μια περιστροφή), η οποία απομακρύνει τα ερυθρά αιμοσφαίρια από το πλάσμα με αποτέλεσμα το μόνο που έχουμε είναι μια μίξη PRP & PPP με μικρό αριθμό αιμοπεταλίων και μικρό ποσοστό συγκέντρωσης. Αντίθετα, η νέα αυτόλογη μεσοθεραπεία Magellan® TruPRP™, εξαιτίας της διπλής φυγοκέντρησης, επιτυγχάνει πιο εκλεπτυσμένο διαχωρισμό και 4-6 φορές υψηλότερο ποσοστό συγκέντρωσης αυξητικών παραγόντων.
Υπάρχουν παρενέργειες με την Magellan® TruPRP™;
Όχι, δεν υπάρχουν παρενέργειες ούτε αλλεργικές αντιδράσεις, καθώς η μέθοδος της νέας αυτόλογης μεσοθεραπείας βασίζεται στη λήψη και επαναχρησιμοποίηση του αίματος του ίδιου του ασθενούς. Ενδεχομένως να παρουσιαστεί μια μικρή ερυθρότητα στο σημείο εφαρμογής, η οποία όμως υποχωρεί σε 20-30 λεπτά.
Πονάει η θεραπεία με Magellan® TruPRP™;
Η διαδικασία είναι σχεδόν ανώδυνη και γίνεται καλά ανεκτή από τον ασθενή καθώς πριν από τη θεραπεία εφαρμόζεται τοπική αναισθητική κρέμα.
Μπορούν όλοι να κάνουν Magellan® TruPRP™;
Όλοι, όσοι μπορούν να γίνουν αιμοδότες, μπορούν και να υποβληθούν στην θεραπεία Magellan® TruPRP™. Στην περίπτωση πού είστε τακτικός αιμοδότης και επιθυμείτε να υποβληθείτε στη νέα αυτόλογη μεσοθεραπεία για την αντιμετώπιση των ραβδώσεων θα χρειαστεί να περάσει διάστημα 2-3 εβδομάδων από την ημέρα της αιμοδοσίας.
Υπάρχουν φάρμακα που πρέπει να αποφύγω πριν την εφαρμογή Magellan® TruPRP™;
Θα πρέπει να αποφύγετε την λήψη φαρμάκων και αναλγητικών (πχ ασπιρίνη) μια εβδομάδα πριν την θεραπεία.
Τι πρέπει να κάνω πριν και μετά τη θεραπεία των ραβδώσεων;
  • Μείνετε μακριά από τον ήλιο για ένα μήνα πριν και μετά τη θεραπεία. Αν γνωρίζετε ότι θα εκτεθείτε στον ήλιο, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας.
  • Δεν πρέπει να κάνετε άλλες δερματολογικές θεραπείες στις τρεις εβδομάδες που προηγούνται αλλά και μετά τη θεραπεία. Αυτό περιλαμβάνει αποτρίχωση και πήλινγκ.
  • Αποφύγετε τις έντονες προπονήσεις, τη σάουνα και την πισίνα μετά τη θεραπεία μέχρι να φύγει η ερυθρότητα από το δέρμα.
  • Αποφύγετε τα ζεστά ντους για μια ημέρα μετά από τη θεραπεία και μην τρίβετε, ή ξύνετε την περιοχή που έχει υποστεί αγωγή μέχρι να «ηρεμήσει» το δέρμα σας.
  • Τουλάχιστον 4 ημέρες πριν από τη θεραπεία των ραβδώσεων, συνιστάται η αποχή από παυσίπονα, βιταμίνη Ε και άλλα φάρμακα που αραιώνουν το αίμα.
  • Μην εφαρμόζετε στο δέρμα σας κρέμες 3 ημέρες πριν και μετά τη διαδικασία.
  • Ακολουθήστε την αγωγή που θα σας προτείνει ο γιατρός μετά από κάθε συνεδρία.
Η θεραπεία Microdermabrasion είναι κατάλληλη για μένα;
Η θεραπεία της μικροδερμοαπόξεσης χρησιμοποιείται για να μειώσει την εμφάνιση λεπτών γραμμών, λευκών ραβδώσεων, επιφανειακών κηλίδων και άλλων σημαδιών, να βελτιώσει το συμφορημένο δέρμα, τις ήπιες μελαγχρωματικές βλάβες και γενικά να γίνει μέρος μιας αντιγηραντικής φροντίδας. Μία συνάντηση με τον εξειδικευμένο δερματολόγο μας θα είναι μια ευκαιρία να εξερευνήσετε λύσεις θεραπείας που βασίζονται στις πραγματικές σας ανάγκες.
Loading...