Κόκκινες Ραβδώσεις


Συχνές Ερωτήσεις

Ποια είναι η αιτία των ραβδώσεων;
Οι ραβδώσεις εμφανίζονται ως αποτέλεσμα απότομης αυξομείωσης του σωματικού βάρους στο χόριο, το ελαστικό μεσαίο στρώμα του δέρματος που το βοηθά να διατηρήσει το σχήμα του. Όταν το χόριο παραμένει συνεχώς τεντωμένο, με την πάροδο του χρόνου το δέρμα γίνεται λιγότερο ελαστικό και οι συνδετικές ίνες μέσα σε αυτό σπάνε. Το αποτέλεσμα είναι αυτό που γνωρίζουμε ως ραβδώσεις.
Οι κόκκινες ραβδώσεις παραμένουν πάντα κόκκινες;
Όταν σχηματίζονται οι κόκκινες ραβδώσεις εξαιτίας της διάσπασης του χορίου (μεσαία στιβάδα του δέρματος), η επιδερμίδα λεπταίνει. Εάν δεν τις αντιμετωπίσετε άμεσα και αφήσετε το δέρμα σας στην κατάσταση που είναι, μετά από ένα χρόνο ή λίγα χρόνια ανάλογα με το δέρμα σας, οι κόκκινες ραβδώσεις αλλάζουν όψη και αποκτούν ένα λευκό ή αργυρόλευκο χρώμα.
Γιατί είναι δύσκολο να θεραπευθούν οι ραβδώσεις;
Οι κύριοι λόγοι που συμβάλλουν στο σχηματισμό των ραβδώσεων περιλαμβάνουν γενετικούς παράγοντες, αυξημένα επίπεδα στεροειδών του σώματος και καταστάσεις όπως εγκυμοσύνη, παχυσαρκία και αύξηση βάρους. Αν τις δούμε με μικροσκόπιο, οι ραβδώσεις μοιάζουν με ουλές. Για την αντιμετώπισή τους συνήθως μόνο ένας συνδυασμός μεθόδων επιτυγχάνει τα καλύτερα αποτελέσματα. Η θεραπεία τους εξαρτάται από τη θέση των ραβδώσεων, το μέγεθος της περιοχής με ραβδώσεις και εάν οι ραβδώσεις είναι νέες (κόκκινες) ή παλιές (λευκές).
Ποια είναι η διαφορά μεταξύ κόκκινων και λευκών ραβδώσεων;
Οι ραβδώσεις χωρίζονται σε δύο ομάδες: κόκκινες (νέες) και λευκές (παλιές). Στην αρχή οι ραβδώσεις εμφανίζονται με ροζ χρώμα και ίσως με ελαφρύ κνησμό. Μετά το δέρμα γύρω από τις ραβδώσεις γίνεται «πεπλατυσμένο» και «λεπτό». Σταδιακά, οι ραβδώσεις διευρύνονται σε μήκος και πλάτος και αποκτούν κοκκινωπό ή μωβ χρώμα. Μόλις ωριμάσουν, χάνουν την κοκκινωπή ή ροζ απόχρωσή τους και αποκτούν ανοιχτό λευκό ή αργυρόλευκο χρώμα. Μπορούν επίσης να εμφανιστούν ελαφρώς συμπιεσμένες και ακανόνιστες σε σχήμα ή μήκος.
Ποια είναι η διαφορά στη θεραπεία των κόκκινων ή των λευκών ραβδώσεων;
Η θεραπεία των ραβδώσεων ενώ είναι ακόμα κόκκινες είναι ευκολότερη σε σχέση με τις λευκές. Οι κόκκινες ραβδώσεις συνήθως αντιμετωπίζονται με συνδυασμό παλμικού LASER χρωστικής και αυτόλογης μεσοθεραπείας. Οι λευκές ραβδώσεις συνήθως αντιμετωπίζονται καλύτερα με συνδυασμό ραδιοσυχνοτήτων, Carboxy, Microdermabrasion και τελευταία με αυτόλογη μεσοθεραπεία. Θα χρειαστούν πιθανώς περισσότερες συνεδρίες για την καλύτερη κλινική έκβαση των λευκών ραβδώσεων.

Οι λευκές ραβδώσεις συνήθως εμφανίζονται ως υποχρωματικές βλάβες. Αυτό σημαίνει ότι οι ραβδώσεις έχουν πιο εξασθενημένο χρωματικό τόνο από τον φυσικό του δέρματος. Τα LASER και η τεχνολογία του RF Microneedling έχουν την ικανότητα να διεγείρουν το κολλαγόνο και την ελαστίνη για να βελτιώσουν την εμφάνιση των ραβδώσεων. Ωστόσο, δεν είναι όλοι καλοί υποψήφιοι και πολλά εξαρτώνται από το μέγεθος των ραβδώσεων, τις ρεαλιστικές προσδοκίες του ασθενούς και τον χρωματικό τόνο του δέρματος.
Loading...