Κοιλιοπλαστική


Συχνές Ερωτήσεις

Πότε φαίνονται τα πρώτα αποτελέσματα;
Τα αποτελέσματα γίνονται ορατά μόλις φύγει το οίδημα και ολοκληρωθεί η διαδικασία της επούλωσης. Η τελική εικόνα βελτιώνεται σταδιακά μέσα σε διάστημα 4-6 μηνών.
Είναι μόνιμο το αποτέλεσμα της κοιλιοπλαστικής;
Η μονιμότητα του αποτελέσματος επαφίεται κυρίως στην ελεγχόμενη και ισορροπημένη διατροφή και συστηματική άσκηση για την αποτροπή πιθανών αυξομειώσεων στο βάρος του ατόμου.
Πώς θα ξέρω αν είμαι ο κατάλληλος υποψήφιος;
Η κοιλιοπλαστική επιδιορθώνει τους μύες της περιοχής και απομακρύνει το περιττό δέρμα, σμιλεύοντας επίπεδη και σφριγηλή κοιλιά. Μπορεί να είναι κατάλληλη για σας αν τηρείτε τις ακόλουθες προϋποθέσεις:
  • Είστε σωματικά υγιείς και έχετε σταθερό βάρος.
  • Έχετε ρεαλιστικές προσδοκίες.
  • Έχετε χαλαρή επιδερμίδα γύρω από την κοιλιά σας.
  • Έχετε υπερβολικό λίπος στην κοιλιά που δεν ανταποκρίνεται σε
  • πρόγραμμα διατροφής ή άσκησης.
Εάν καπνίζετε, θα πρέπει να σταματήσετε το κάπνισμα για τουλάχιστον έξι εβδομάδες πριν και μετά τη χειρουργική επέμβαση, καθώς το κάπνισμα και η νικοτίνη δυσχεραίνουν τη διαδικασία επούλωσης. Σε περίπτωση που δεν είστε κατάλληλος υποψήφιος για κοιλιοπλαστική, υπάρχουν άλλες θεραπείες που μπορείτε να εφαρμόσετε, όπως λιποαναρρόφηση.
Ποιες είναι οι πιθανές παρενέργειες ή κίνδυνοι από την κοιλιοπλαστική;
Η κοιλιοπλαστική είναι μια χειρουργική επέμβαση και, όπως κάθε επέμβαση, έχει εγγενείς κινδύνους, όπως π.χ. αιμορραγία, μόλυνση και αντίσταση στην αναισθησία. Περιστασιακά μετά τη χειρουργική επέμβαση, μπορεί να συσσωρευτεί υγρό κάτω από το δέρμα. Η αφαίρεσή του είναι ανώδυνη, αλλά απαιτεί επισκέψεις στα ιατρεία.
Θέλω να κάνω κοιλιοπλαστική αλλά σκοπεύω να μείνω έγκυος. Μήπως πρέπει να περιμένω και να κάνω την επέμβαση μετά την γέννα;
Πιθανώς, αλλά όχι απολύτως. Για να διατηρηθούν τα αποτελέσματα, πολλοί πλαστικοί χειρουργοί συστήνουν στις γυναίκες να περιμένουν πρώτα να γεννήσουν. Μια εγκυμοσύνη μπορεί να αναστρέψει κάποιες βελτιώσεις του σώματος από την κοιλιοπλαστική και μπορεί να απαιτήσει και δεύτερη χειρουργική επέμβαση για να βελτιώσει την εικόνα της κοιλιάς. Σε περίπτωση, όμως, που κάποια αποφασίσει να κάνει κοιλιοπλαστική, θα πρέπει να αποφύγει να μείνει έγκυος τουλάχιστον έξι μήνες μετά την επέμβαση.
Μετά από κοιλιοπλαστική, πόσο καιρό πρέπει να απέχω από το σεξ;
Οποιαδήποτε σεξουαλική δραστηριότητα θα πρέπει να αποφεύγεται για τουλάχιστον δύο εβδομάδες, ίσως και περισσότερο.
Μίνι και πλήρης κοιλιοπλαστική. Ποια είναι η διαφορά τους;
Η μίνι κοιλιοπλαστική είναι μια χειρουργική διαδικασία σχεδιασμένη να συσφίγγει το χαλαρό δέρμα στην κάτω κοιλιακή χώρα. Σε αντίθεση με την πλήρη κοιλιοπλαστική, η μίνι περιλαμβάνει μια μικρή, οριζόντια τομή στην κάτω κοιλιακή χώρα και ο ομφαλός παραμένει ανέπαφος. Η μίνι κοιλιοπλαστική έχει ως αποτέλεσμα μια ουλή, ίδιου μήκους με της καισαρικής. Με τη μίνι κοιλιοπλαστική, οι περισσότεροι ασθενείς απολαμβάνουν μισή σε μήκος ουλή σε σχέση με την πλήρη, αλλά μόνο το ένα τέταρτο των αποτελεσμάτων που θα μπορούσαν να δουν με μια πλήρη κοιλιοπλαστική.
Loading...