Αυξητική Στήθους με ενθέματα


Συχνές Ερωτήσεις

Μπορεί να συνδυαστεί η λιποαναρρόφηση με την αυξητική στήθους;
Ναι, είναι ιδιαίτερα δημοφιλής συνδυασμός κοσμητικών επεμβάσεων όπου επωφελούνται περισσότερες από 1 περιοχές ταυτόχρονα. Το λίπος που αφαιρείται μέσω της διαδικασίας της λιποαναρρόφησης, αφού καθαριστεί, τοποθετείται στο στήθος προκειμένου να αποκαταστήσει την απώλεια όγκου, να βελτιώσει και να διορθώσει το σχήμα του. Το αποτέλεσμα είναι απόλυτα φυσικό από άποψη σχήματος και αίσθησης στη ψηλάφηση.
Πότε συνδυάζεται η αυξητική στήθους με την επέμβαση της ανόρθωσης στήθους;
Ο συνδυασμός αυτός συνίσταται όταν η ασθενής είναι ικανοποιημένη από το στρογγυλό σχήμα και την υπάρχουσα προβολή του στήθους της και επιθυμεί να τα διατηρήσει. Επίσης, προτιμάται αν η ασθενής θέλει να μειώσει το βαθμό πτώσης του στήθους της και ταυτόχρονα να αυξήσει το μέγεθος των μαστών της.
Από ποια ηλικία μπορώ να κάνω αυξητική στήθους;
Η κατάλληλη ηλικία είναι μετά τα 18, όταν έχει ολοκληρωθεί η ανάπτυξη των μαστών.
Χρειάζεται προετοιμασία πριν την επέμβαση αυξητικής στήθους;
Πριν την επέμβαση αυξητικής στήθους, προηγείται μαστογραφία και υπέρηχος ανάλογα με την ηλικία.
Ποσό διαρκεί η επέμβαση;
Η επέμβαση αυξητικής στήθους διαρκεί περίπου 2 ώρες και απαιτεί γενική αναισθησία.
Πόσο διαρκούν τα αποτελέσματα;
Τα αποτελέσματα μιας επιτυχημένης αυξητικής στήθους συνήθως έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής. Ωστόσο, παράγοντες όπως εγκυμοσύνη, απότομη αυξομείωση βάρους ή γήρανση μπορεί να επηρεάσουν μέρος του αποτελέσματος.
Υπάρχει συσχετισμός μεταξύ των ενθεμάτων που χρησιμοποιούνται στην αυξητική στήθους και του καρκίνου του μαστού;
Όχι, κανένας απολύτως. Ο μαστός που φέρει ένθεμα στήθους μπορεί να εξεταστεί κανονικά καθώς το επίθεμα τοποθετείται κάτω από το μαστό και όχι μέσα σε αυτόν.
Μαστοί που φέρουν ενθέματα στήθους μπορούν να εξεταστούν κανονικά;
Φυσικά, εάν οι μαστοί φέρουν ενθέματα σιλικόνης. Οι μαστογράφοι τελευταίας γενιάς έχουν τη δυνατότητα να απεικονίσουν πλήρως τον μαστό ακόμα και αν φέρει ένθεμα. Σε κάθε περίπτωση όμως θα πρέπει να ενημερώσετε τον γιατρό.
Τι πρέπει να γνωρίζω πριν αποφασίσω να υποβληθώ σε αυξητική στήθους;
Υπάρχουν 5 βασικά σημεία που πρέπει να προσέξετε ιδιαίτερα και να συζητήσετε με το γιατρό μας πριν προχωρήσετε στην αυξητική στήθους: η τομή, από ποιο σημείο του σώματος θα εισέλθει το ένθεμα, το βάθος της τομής, το υλικό του ενθέματος που θα τοποθετηθεί, το σχήμα που θα φέρει το νέο στήθος και φυσικά το μέγεθος του ενθέματος.
Είναι όλα τα ενθέματα το ίδιο;
Όχι. Τα ενθέματα κατηγοριοποιούνται σε ανατομικά (σταγονοειδές σχήμα) και στρογγυλά ανάλογα με: α) το υλικό από το οποίο είναι κατασκευασμένα και την υφή τους, β) το βαθμό προβολής και γ) το σχήμα τους. Επιμέρους χαρακτηριστικά αποτελούν η διάμετρος και ο όγκος τους, κυρίως για τα ενθέματα σιλικόνης που είναι και πιο διαδεδομένα τόσο για την φυσικότητα του αποτελέσματος όσο και για τη μακροβιότητά τους.
Είναι ασφαλή τα ενθέματα;
Τα σύγχρονα υψηλής ποιότητας ενθέματα σιλικόνης που χρησιμοποιούμε στα εξειδικευμένα ιατρεία μας είναι απολύτως ασφαλή, φέρουν την έγκριση του αυστηρού αμερικανικού οργανισμού Φαρμάκων και Συσκευών FDA, καθώς και εγγύηση ποιότητας ζωής.
Με ποια κριτήρια επιλέγω το σωστό μέγεθος;
Ίσως εδώ δεν ισχύει η φράση «το μέγεθος μετράει». Για κάθε σωματότυπο, υπάρχει το κατάλληλο μέγεθος. Ένα μικρό, κανονικό σε μέγεθος ένθεμα προσδίδει πιο φυσικό, ρεαλιστικό αποτέλεσμα, διορθώνεται πιο εύκολα σε ενδεχόμενη νέα αυξητική στήθους αλλά και σε ενδεχόμενη μελλοντική πτώση μαστών με το πέρασμα του χρόνου. Αντιθέτως, το «μεγάλο» υπερβολικό μέγεθος ενθέματος αφενός μπορεί να φαίνεται δυσανάλογο με το σωματότυπό σας και αφετέρου επιταχύνει τη διαδικασία πτώσης των μαστών λόγω βάρους και όγκου του. Σε κάθε περίπτωση όμως, η επιλογή του μεγέθους καθορίζεται από την επιθυμία της ασθενούς, τα ανατομικά της χαρακτηριστικά και από τα αποτελέσματα που θα προκύψουν από τον προεγχειρητικό έλεγχο.
Υπάρχει χρόνος ανάρρωσης;
Ο χρόνος ανάρρωσης εξαρτάται από τη θέση του ενθέματος. Συνήθως κυμαίνεται από μερικές ώρες παραμονής στο ιατρείο έως μία διανυκτέρευση στην κλινική. Για παράδειγμα, αν τα ενθέματα σιλικόνης τοποθετηθούν κάτω από το μαζικό αδένα, η ανάρρωση θα είναι πιο απλή και πιο γρήγορη.
Πότε μπορώ να επιστρέψω στις δραστηριότητές μου;
Μια περίοδος 7-9 ημερών είναι αρκετή για να αναρρώσετε και να επιστρέψετε στην εργασία και τις καθημερινές σας δραστηριότητες. Ωστόσο, εάν γυμνάζεστε τακτικά, θα πρέπει να περιμένετε 1 μήνα πριν επιστρέψετε στην αγαπημένη σας αυτή δραστηριότητα.
Πότε φαίνονται τα πρώτα αποτελέσματα;
Τα αποτελέσματα γίνονται αισθητά 2-3 μήνες μετά την επέμβαση και γίνονται ακόμα πιο αισθητά όταν υποχωρήσει το οίδημα.
Τι πρέπει να κάνω μετά την επέμβαση;
Θα χρειαστεί να παραμείνει δεμένο το στήθος σας για μερικές ώρες ή ακόμα και 1 μέρα. Την επόμενη μέρα, οι επίδεσμοι αφαιρούνται και συνίσταται η χρήση αθλητικού στηθόδεσμου για 30 μέρες.
Μπορώ να θηλάσω;
Φυσικά, τα ενθέματα σιλικόνης δεν επηρεάζουν τους γαλακτοφόρους αδένες και δεν αλλοιώνουν τη σύσταση του γάλακτος.
Πώς καταλαβαίνω ότι χρειάζομαι αυξητική στήθους;
Το καταλαβαίνετε εάν, ενώ έχει ολοκληρωθεί η ανάπτυξη των μαστών σας και έχετε καλή κατάσταση υγείας:
  • Έχετε ασύμμετρο στήθος
  • Έχετε μικρό στήθος
  • Έχετε απώλεια όγκου
  • Έχετε χαλάρωση
  • Δεν είστε ευχαριστημένη με το μέγεθος του στήθους σας.
Loading...