Ραβδώσεις (Ραγάδες) του Δέρματος

Μελέτες εκτιμούν ότι το 90% των εγκύων, το 70% των εφήβων κοριτσιών και το 40% των εφήβων αγοριών εμφανίζουν ραβδώσεις (ραγάδες) στο δέρμα τους. Κάποιοι τύποι δέρματος είναι πιο επιρρεπείς σε ραβδώσεις από άλλους, ενώ σε μερικούς τα σημάδια μπορεί να είναι αρκετά έντονα στα μπράτσα, την κοιλιά, το στήθος ή τους μηρούς. Στα ιατρεία μας σας προσφέρουμε τις ασφαλέστερες, μη επεμβατικές θεραπείες για φυσικό και βέλτιστο αποτέλεσμα.

Αν και οι ραβδώσεις είναι συνηθισμένο δερματολογικό φαινόμενο, μπορεί να είναι δύσκολο να αντιμετωπιστεί, ιδιαίτερα αν είναι αποχρωματισμένες. Τι σημαίνει αυτό; Οι ραβδώσεις, όταν πρωτοεμφανίζονται έχουν κόκκινη ή μωβ απόχρωση, προεξέχουν ελαφρώς του δέρματος και παρουσιάζουν κάποια φλεγμονή. Με την πάροδο του χρόνου, γίνονται πιο επίπεδες, αρχίζουν να ξεθωριάζουν, μέχρι που αποκτούν αργυρόλευκο χρώμα. Οι κόκκινες ραβδώσεις είναι το πρώιμο στάδιο εμφάνισης της βλάβης του κολλαγόνου στο δέρμα. Αν τις προλάβουμε προτού αλλάξει το χρώμα τους σε λευκό, τότε μπορούμε να τις αντιμετωπίσουμε ευκολότερα και με θεαματικά αποτελέσματα. Αντίθετα, οι λευκές ραβδώσεις απαιτούν πιο δραστικές μεθόδους και περισσότερες συνεδρίες για τη θεραπεία τους.

Οι ραβδώσεις είναι μια μορφή ουλών

Η βλάβη που προκαλείται στο δέρμα δεν είναι επιφανειακή, γεγονός που σημαίνει ότι κανένα καλλυντικό προϊόν, κρέμα ή λοσιόν που κυκλοφορεί στην αγορά, δεν μπορεί να φτάσει σε βάθος στο στόχο της βλάβης και να την επανορθώσει. Το μόνο που πιθανώς μπορεί να κάνει ένα τέτοιο προϊόν είναι να βελτιώσει κατά κάποιο τρόπο την εικόνα της επιδερμίδας σας. Στην IQ – Intensive Quality Skin Clinics, η θεραπεία των ραβδώσεων, ανεξαρτήτως χρώματος, είναι θέμα προηγμένης ιατρικής τεχνολογίας, πολυετούς εμπειρίας και υψηλής εξειδίκευσης. Η επιστημονική ομάδα μας αντιμετωπίζει τις ραβδώσεις ανάλογα με τον βαθμό σοβαρότητας του προβλήματος και το στάδιο ωρίμανσης, αν είναι δηλαδή κόκκινες ή λευκές.

Για τη θεραπεία κόκκινων και λευκών ραβδώσεων συνιστάται συνδυασμός μεθόδων

Η θεραπεία των κόκκινων ραβδώσεων στα εξειδικευμένα ιατρεία μας γίνεται με τη συνδυαστική εφαρμογή του Pulsed Dye LASER και της νέας αυτόλογης μεσοθεραπείας Magellan® TruPRP™. Για τις λευκές ραβδώσεις, η θεραπεία είναι πιο απαιτητική και ανάλογη με το βαθμό σοβαρότητας της βλάβης του δέρματος. Οι προτεινόμενες θεραπείες για τις λευκές ραβδώσεις περιλαμβάνουν την εφαρμογή μεθόδων όπως: RF Fractional Microneedling, Carboxytherapy, Microdermabrasion, Magellan® TruPRP™και Pulsed Dye LASER. Η συνέργεια των διαφορετικών μεθόδων αποφέρει τα καλύτερα αποτελέσματα επειδή η καθεμιά αντιμετωπίζει το δέρμα εξειδικευμένα και διαφορετικά. Επωφεληθείτε άμεσα μία επίσκεψη ενημέρωσης χωρίς χρέωση, με τον εξειδικευμένο δερματολόγο.


Κόκκινες Ραβδώσεις Θεραπεία

Η θεραπεία των κόκκινων ραβδώσεων γίνεται στα ιατρεία μας με εφαρμογή παλμικού LASER χρωστικής (Pulsed Dye Laser), το οποίο εκπέμπει επιλεκτικά έντονο κύμα φωτός στις ραβδώσεις, διεγείροντας τη δημιουργία κολλαγόνου και ελαστίνης στο χόριο. Σε πολλές περιπτώσεις, για καλύτερο αποτέλεσμα, χρησιμοποιούμε συνδυαστικά τη νέα αυτόλογη μεσοθεραπεία Magellan® TruPRP™.

Περισσότερα Κόκκινες Ραβδώσεις


Λευκές Ραβδώσεις Θεραπεία

Οι λευκές ραβδώσεις αντιμετωπίζονται συνδυαστικά με μεθόδους βασισμένες στις πλέον εξελιγμένες τεχνολογίες επεμβατικής δερματολογίας: RF Fractional Microneedling, Carboxytherapy, Microdermabrasion και Pulsed Dye LASER. Η νέα αυτόλογη μεσοθεραπεία Magellan® TruPRP™ εφαρμόζεται ενδιάμεσα των συνεδριών του θεραπευτικού σχήματος για μεγιστοποίηση του αποτελέσματος.

Περισσότερα για Λευκές Ραβδώσεις

Ζητήστε σήμερα ραντεβού εκτίμησης χωρίς χρέωση!

Όροι Χρήσης του Website

ΑΘΗΝΑ

Τ 210 72 42 600
Δ Λεωφ. Βασ. Σοφίας 49

Ώρες λειτουργίας

Δευτέρα - Παρασκευή:
09.00 - 21.00
Σάββατο:
10.00 - 16.00

ΜΑΡΟΥΣΙ

Τ 210 61 00 900
Δ Λεωφ. Κηφισίας 71

Ώρες λειτουργίας

Δευτέρα - Παρασκευή:
09.00 - 21.00
Σάββατο:
10.00 - 16.00

ΓΛΥΦΑΔΑ

Τ 210 96 06 600
Δ Λεωφ. Βουλιαγμένης 96

Ώρες λειτουργίας

Δευτέρα - Παρασκευή:
11.00 - 20.00
  
Loading...