Μειωτική Στήθους

Ιδανική θεραπεία για υπερτροφικό και βαρύ στήθος

Όμορφο στήθος δεν σημαίνει πάντα μεγάλο στήθος! Όλα έχουν σχέση με το σχήμα και την αναλογία, και στην περίπτωση του στήθους, ένας εξειδικευμένος κοσμητικός χειρουργός μπορεί να βελτιώσει και τα δύο με τη μειωτική στήθους, προσαρμοσμένη στις ανάγκες της κάθε γυναίκας. Η μειωτική στήθους είναι μια επεμβατική διαδικασία που αφαιρεί το περιττό λίπος, δέρμα και όγκο του μαζικού αδένα από τους μαστούς, με σκοπό τη δημιουργία ενός νέου μικρότερου στήθους. Ο βαθμός μείωσης του μαστού εξαρτάται από τον σωματότυπο κάθε γυναίκας και σχεδιάζεται με τέτοιο τρόπο ώστε το τελικό αποτέλεσμα να είναι φυσικό και σε αρμονία με το υπόλοιπο σώμα.


Συνήθως, η επέμβαση διαρκεί περίπου 3 ώρες και απαιτεί γενική αναισθησία. Η τομή που δημιουργείται γύρω από τη θηλή εξαρτάται από το μέγεθος και το σχήμα του μαστού. Παράλληλα, το σημείο τομής εξαρτάται από την ελαστικότητα του δέρματος και την τεχνική που θα επιλεγεί για την επέμβαση, ανάλογα με την περίπτωση.

Κατά την διαδικασία, αφαιρείται το περιττό λίπος που έχει δημιουργηθεί και επανατοποθετείται η θηλή σε νέα υψηλότερη θέση. Σε ορισμένες περιπτώσεις, εάν η θηλή έχει μεγαλώσει σε όγκο εξαιτίας της αύξησης του μαστού, γίνεται μείωση της θηλής, ώστε να αποκτήσει αρμονικό μέγεθος σε σχέση με το νέο μικρότερο στήθος που δημιουργείται. Ακολουθεί αφαίρεση όγκου και λίπους από τον μαζικό αδένα και στη συνέχεια στήριξη του αδένα σε νέα πιο ανορθωμένη θέση. Η επέμβαση ολοκληρώνεται με τη συρραφή των τομών με εσωτερικά απορροφήσιμα ράμματα, για όσο το δυνατόν λιγότερα εμφανή σημάδια. Σε μερικές περιπτώσεις κατά τη διάρκεια της επέμβασης προκειμένου να αποφευχθεί η δημιουργία αιματώματος ίσως κριθεί απαραίτητη η τοποθέτηση σωληνίσκων οι οποίοι παραμένουν στο στήθος 1-2 μέρες, όσο το σύνηθες διάστημα παραμονής της ασθενούς στην κλινική.

Είναι περισσότερο από μια κοσμητική επέμβαση

Η μειωτική στήθους δίνει λυτρωτικές λύσεις σε μια σειρά προβλημάτων που αντιμετωπίζουν εκατομμύρια γυναίκες με μεγάλο στήθος τόσο στην καθημερινότητά τους όσο και στην προσωπική τους ζωή. Εάν αντιμετωπίζετε ένα ή και περισσότερα από τα παρακάτω προβλήματα τότε ήρθε η στιγμή να σκεφτείτε την μοναδική λύση που θα σας δώσει ελευθερία κινήσεων και θα τονώσει την αυτοπεποίθησή σας:

 • Δυσκολία στην άσκηση, ένδυση
 • Δυσκολία στην αναπνοή
 • Αλλοιώσεις στην σπονδυλική στήλη η οποία υποχωρεί από το μεγάλο βάρος του στήθους
 • Πόνος στον αυχένα και την πλάτη
 • Τάση για κύφωση λόγω βάρους
 • Μούδιασμα στα χέρια
 • Κακή στάση σώματος
 • Δυσανάλογα μεγάλο στήθος σε σχέση με το σώμα
 • Ασύμμετροι μαστοί
 • Χαλάρωση και πτώση του στήθους από το βάρος
 • Ερεθισμός στην πτύχωση στο κάτω μέρος των μαστών λόγω εφίδρωσης και συλλογής μικροβίων στην περιοχή

Επιτυχία και ασφάλεια στη μειωτική στήθους

Το υπερβολικά μεγάλο στήθος μπορεί να προκαλέσει προβλήματα υγείας και να επηρεάσει την ψυχολογία μιας γυναίκας. Εκτός από την εντύπωση του «μεγάλου στήθους», μπορεί να αντιμετωπίσει φυσικό πόνο και δυσφορία. Επίσης, το βάρος της περίσσειας του ιστού του μαστού μπορεί να βλάψει την ικανότητά της να συμμετέχει ενεργά σε διάφορες καθημερινές δραστηριότητες. Για να προχωρήσει κάποια γυναίκα στη διαδικασία μείωσης του στήθους της θα πρέπει να καλύπτει κάποιες βασικές προϋποθέσεις:

 • Να είναι σωματικά υγιής
 • Να έχει ρεαλιστικές προσδοκίες
 • Να αποφεύγει το κάπνισμα
 • Να έχει αυτογνωσία και αίσθηση ότι το στήθος της είναι ιδιαίτερα μεγάλο
 • Το στήθος της να περιορίζει τις σωματικές της δραστηριότητες
 • Να νιώθει πόνο στην πλάτη, τον αυχένα και τον ώμο που προκαλείται από το βάρος του στήθους της
 • Να έχει μόνιμα ερεθισμένο δέρμα κάτω από την πτύχωση των μαστών της

Η επιτυχία και η ασφάλεια της διαδικασίας μείωσης του στήθους μιας γυναίκας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ειλικρίνειά της σχετικά με το ιατρικό ιστορικό της κατά τη διάρκεια της συμβουλευτικής συνεδρίας. Ο κοσμητικός χειρουργός θα αξιολογήσει τη γενική κατάσταση της υγείας της, θα εξετάσει το στήθος της, την ανατομία του και την ποιότητα του δέρματος, θα λάβει μετρήσεις και φωτογραφίες για το ιατρικό αρχείο της. Επιπλέον, θα συζητήσει μαζί της τις πιθανές επιλογές, θα της προτείνει ένα συγκεκριμένο πλάνο θεραπείας και θα της εξηγήσει τη διαδικασία της επέμβασης, όπως και τα στάδια της αποθεραπείας.Τι προσφέρει η μειωτική στήθους
 • Αναδιαμόρφωση μαστών στο επιθυμητό μέγεθος
 • Μείωση και ανόρθωση μαστών ταυτόχρονα
 • Μικρότερο, ομοιόμορφο, σταθερό και ελαφρύτερο στήθος
 • Ανόρθωση θηλής
 • Μείωση κινδύνου εμφάνισης καρκίνου του μαστού λόγω αφαίρεσης του μαζικού αδένα
 • Βελτίωση στάσης σώματος
 • Βελτίωση της σεξουαλικής ζωής


Συμβουλές Διατροφής


Συχνές Ερωτήσεις


Από ποια ηλικία μπορώ να προχωρήσω στην επέμβαση μειωτικής στήθους;
Η κατάλληλη ηλικία είναι μετά τα 18, όταν έχει ολοκληρωθεί η ανάπτυξη των μαστών. Η μείωση των μαστών κρίνεται συνήθως απαραίτητη σε γυναίκες που η περιφέρεια στήθους τους ξεπερνά τα 95cm.
Χρειάζεται προετοιμασία πριν την επέμβαση μειωτικής στήθους;
Πριν την μειωτική στήθους, ανάλογα με την ηλικία, προηγείται μαστογραφία και υπέρηχος.
Τι πρέπει να κάνω πριν υποβληθώ στην επέμβαση μειωτικής στήθους;
Θα πρέπει να αποφύγετε τη λήψη φαρμάκων, όπως ασπιρίνη ή αντιφλεγμονώδη, τουλάχιστον για 2 εβδομάδες πριν την επέμβαση, να διακόψετε το κάπνισμα και να αποφύγετε το αλκοόλ τουλάχιστον 2 μέρες πριν την προγραμματισμένη επέμβαση.
Έχω μερικά κιλά παραπάνω από το φυσιολογικό μου βάρος, μπορώ να υποβληθώ στην επέμβαση μειωτικής στήθους;
Για την μέγιστη αποτελεσματικότητα της επέμβασης εάν έχετε κάποια παραπανίσια κιλά συνιστάται να ακολουθήσετε ένα πρόγραμμα διατροφής με τη βοήθεια του οποίου θα επιστρέψετε κοντά στο φυσιολογικό σας βάρος και στη συνέχεια να προχωρήσετε στην επέμβαση.
Ποσό διαρκεί η επέμβαση μειωτικής στήθους;
Η μειωτική στήθους διαρκεί περίπου 3 ώρες και απαιτεί συνήθως γενική αναισθησία.
Είναι επώδυνη η μειωτική στήθους;
Όχι, ο πόνος είναι σχεδόν ανύπαρκτος. Σε κάθε περίπτωση όμως μετά την επέμβαση χορηγούνται παυσίπονα, καθώς το αίσθημα ανοχής του πόνου είναι εντελώς υποκειμενικό.
Πώς θα νιώθω μετά την επέμβαση;
Θα νιώθετε το αίσθημα της κούρασης και ενδεχομένως έναν ελαφρύ πόνο στο στήθος.
Πώς θα είναι το στήθος μου μετά την επέμβαση μειωτικής στήθους;
Μετά την επέμβαση το στήθος θα είναι αρκετά ευαίσθητο, ενώ θα υπάρξουν μερικοί μώλωπες και ένα μετεγχειρητικό οίδημα στους μαστούς που σταδιακά θα υποχωρήσει σε 3-4 ημέρες. Συνιστάται η χρήση αθλητικού στηθόδεσμου για 30 ημέρες για να ελαχιστοποιηθεί η διόγκωση και να υπάρχει ένα είδος «στήριξης» του στήθους καθώς αυτό επουλώνεται.
Πόσο διαρκούν τα αποτελέσματα;
Τα αποτελέσματα μιας επιτυχημένης μειωτικής στήθους συνήθως έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής. Ωστόσο, η διαχρονικότητα των αποτελεσμάτων μπορεί να αλλοιωθεί από παράγοντες όπως ελαστικότητα δέρματος, εγκυμοσύνη, απότομη αυξομείωση βάρους, ορμονικές ανακατατάξεις και γήρανση.
Πότε φαίνονται τα αποτελέσματα;
Το αποτέλεσμα της επέμβασης μειωτικής στήθους είναι απολύτως φυσικό. Η όψη του στήθους βελτιώνεται σημαντικά σε διάστημα 45 ημερών, ενώ το βέλτιστο τελικό σχήμα του στήθους αποκαλύπτεται σταδιακά σε διάστημα 6-8 μηνών.
Πόσος χρόνος χρειάζεται για να επουλωθούν οι ουλές;
Οι ουλές που δημιουργούνται κατά την επέμβαση μειωτικής στήθους είναι αμελητέες και εξασθενούν σταδιακά χωρίς όμως να φύγουν εντελώς.
Μπορώ να υποβληθώ στην επέμβαση μειωτικής στήθους ενώ έχω περίοδο;
Καλύτερα όχι. Λίγες ημέρες πριν και μετά την έμμηνο ρύση έχετε αυξημένη αιμορραγικότητα με αποτέλεσμα ο οργανισμός σας να είναι αδύναμος. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της περιόδου το στήθος σας είναι πρησμένο και πιθανόν αυτό να λειτουργήσει παραπλανητικά για το γιατρό.
Υπάρχει χρόνος νοσηλείας;
Ναι. Σε ορισμένες περιπτώσεις η παραμονή στην κλινική μπορεί να διαρκέσει 2 μέρες. Συνήθως όμως απαιτείται 24ωρη παραμονή στην κλινική.
Πότε μπορώ να κάνω μπάνιο;
Μπορείτε να κάνετε μπάνιο 2-3 μέρες μετά την επέμβαση.
Πότε μπορώ να επιστρέψω στην εργασία μου;
Ο χρόνος επιστροφής στην εργασία σας εξαρτάται από το είδος της εργασίας (πχ γραφείο ή χειρωνακτική) και κυμαίνεται από 3 ως 7 ημέρες.
Πότε μπορώ να επιστρέψω στις αθλητικές μου δραστηριότητες;
Μετά την 3η εβδομάδα, ενώ για τις δραστηριότητες εκείνες που απαιτούν ιδιαίτερη σωματική κόπωση θα χρειαστεί να περάσει ένα διάστημα 6 εβδομάδων.
Πότε μπορώ να επιστρέψω στη σεξουαλική δραστηριότητα;
Μπορείτε να επιστρέψετε μετά την πάροδο 15 ημερών.
Η επέμβαση μειωτικής μαστών επηρεάζει το θηλασμό;
Όχι. Αντιθέτως, γυναίκες που έχουν μεγάλο στήθος συνιστάται να προχωρούν στην επέμβαση πριν θηλάσουν, καθώς ένα πολύ μεγάλο στήθος υπόκειται σε μεγαλύτερη φθορά εξαιτίας του θηλασμού.
Σχετίζεται η επέμβαση μειωτικής στήθους με την ανάπτυξη καρκίνου του μαστού;
Όχι. Αντιθέτως η μειωτική στήθους λειτουργεί προληπτικά καθώς μειώνει τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του μαστού καθώς ελαττώνεται ο όγκος του μαστικού αδένα μειώνοντας τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του μαστού ο οποίος μπορεί να κρυβόταν εκεί αν αυτός δεν είχε αφαιρεθεί.
Η επέμβαση μειωτικής στήθους επηρεάζει την ακτινολογική διερεύνηση μαστού;
Όχι. Ένας μικρότερος μαστός είναι σαφώς πιο εύκολο να διερευνηθεί ακτινολογικά συγκριτικά με ένα μεγάλο μαστό ο οποίος μπορεί να εμφανίζει ποσοστά σφάλματος στις ακτινογραφίες.
Μπορεί η μειωτική μαστών να συνδυαστεί με άλλες μεθόδους;
Η μειωτική μαστών μπορεί να συνδυαστεί με μια σειρά μη επεμβατικών μεθόδων, όπως νήματα (ανόρθωση), ραδιοσυχνότητες για ταυτόχρονη σύσφιξη δέρματος και την πρωτοποριακή αυτόλογη μεσοθεραπεία Magellan® TruPRP™, το λεγόμενο Vampire Breast Lift®.

Είμαι χαρούμενη που επέλεξα την IQ για την επεμβατική στο στήθος μου! Τους ευχαριστώ όλους
για την υποστήριξη και την φροντίδα που μου έδειξαν.

Κατερίνα Κ.


Είχα από μικρή πλούσιο στήθος που μου δημιούργησε πρόβλημα σε πλάτη και αυχένα… αποφάσισα να προβώ σε επέμβαση και είμαι πολύ ευχαριστημένη με το αποτέλεσμα!

Άννα Μ., 39 ετών


Ζητήστε σήμερα ραντεβού εκτίμησης χωρίς χρέωση!

Όροι Χρήσης του Website

ΑΘΗΝΑ

Τ 210 72 42 600
Δ Λεωφ. Βασ. Σοφίας 49

Ώρες λειτουργίας

Δευτέρα - Παρασκευή:
09.00 - 21.00
Σάββατο:
10.00 - 16.00

ΜΑΡΟΥΣΙ

Τ 210 61 00 900
Δ Λεωφ. Κηφισίας 71

Ώρες λειτουργίας

Δευτέρα - Παρασκευή:
09.00 - 21.00
Σάββατο:
10.00 - 16.00

ΓΛΥΦΑΔΑ

Τ 210 96 06 600
Δ Λεωφ. Βουλιαγμένης 96

Ώρες λειτουργίας

Δευτέρα - Παρασκευή:
11.00 - 20.00
  
Loading...