Λευκές Ραβδώσεις

Βέλτιστη αντιμετώπιση με 3 συνδυαστικά πρωτόκολλα θεραπείας
πιστοποιημένα από τον FDA

Οι λευκές και αργυρόχρωμες ραβδώσεις είναι οι ώριμες, δηλαδή εκείνες που υπάρχουν στο δέρμα αρκετό καιρό. Για να μετατραπούν οι ραβδώσεις από κόκκινες σε λευκές συνήθως χρειάζεται διάστημα από μισό χρόνο έως μερικά χρόνια. Σε σύγκριση με τις κόκκινες, οι λευκές είναι δυσκολότερες σε αντιμετώπιση και τα αποτελέσματα της θεραπείας τους εμφανίζονται μετά από μια σειρά συνεδριών με εφαρμογή συνδυαστικών μεθόδων.
Στα εξειδικευμένα ιατρεία μας, εφαρμόζονται 3 πρωτόκολλα θεραπείας ανάλογα με τον τύπο του δέρματος, την κατάσταση και την περιοχή:
> Microdermabrasion + RF Fractional Microneedling + Magellan® TruPRP™
> Carboxy therapy + Magellan® TruPRP™
> RF Fractional Microneedling + Magellan® TruPRP™

Επιλέγοντας το κατάλληλο θεραπευτικό σχήμα, ο εξειδικευμένος δερματολόγος έχει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει ένα ευρύ φάσμα περιπτώσεων, μειώνοντας την πιθανότητα εμφάνισης παρενεργειών, επιτυγχάνοντας μικρότερο χρόνο αποθεραπείας με βέλτιστα αποτελέσματα.


RF Fractional Microneedling

Η μέθοδος RF Fractional Microneedling προσφέρει:

 • Ενεργοποίηση παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης
 • Βελτίωση της υφής της επιδερμίδας
 • Σύσφιξη των πόρων του δέρματος
 • Βελτίωση σφριγηλότητας του δέρματος
Η RF Fractional Microneedling είναι μια δραστική μέθοδος που εξομαλύνει τις λευκές ραβδώσεις και βελτιώνει την εμφάνιση και ελαστικότητα του δέρματος. Η καινοτομία της τεχνολογίας στη μέθοδο αυτή βρίσκεται στην ικανότητα της ενέργειας των ραδιοσυχνοτήτων να αναδομεί το κολλαγόνο του δέρματος.

Η ενέργεια RF εισχωρεί βαθιά μέσα στο δέρμα, μέσω ενός πλέγματος από 49 μεμονωμένες μικροακίδες επικαλυμμένες με χρυσό, οι οποίες διαπερνούν προσεκτικά το χόριο, χωρίς να προκαλούν την παραμικρή βλάβη στην επιδερμίδα. Η ενέργεια απελευθερώνεται στοχευμένα, ενεργοποιεί την έκκριση αυξητικών παραγόντων και την παραγωγή κολλαγόνου που ανασχηματίζει τα στρώματα του δέρματος, βελτιώνοντας έτσι την όψη και την υφή των λευκών ραβδώσεων. Συνήθως, απαιτούνται τουλάχιστον 3 συνεδρίες RF Fractional Microneedling με μεσοδιαστήματα 4-6 εβδομάδων.

Microdermabrasion

Η θεραπεία Microdermabrasion προσφέρει:
 • Κυτταρική ανανέωση
 • Αναζωογόνηση της επιδερμίδας
 • Ενεργοποίηση παραγωγής κολλαγόνου
 • Βελτίωση υφής και χρώματος της επιδερμίδας
 • Ενίσχυση της κυκλοφορίας του αίματος στο χόριο

Η εξελιγμένη μέθοδος απολέπισης της εξωτερικής στιβάδας του δέρματος ή μικροδερμοαπόξεση, όπως υποδηλώνει η ονομασία της, αναζωογονεί την επιδερμίδα και βοηθά στην παραγωγή κολλαγόνου. Με τον τρόπο αυτό βελτιώνεται η υφή και το χρώμα του δέρματος.

Η διαδικασία στη Microdermabrasion είναι προοδευτική. Για να υπάρξει ορατή βελτίωση, σε κάποιες περιπτώσεις πρέπει να εφαρμόζεται με υψηλές εντάσεις για 6 – 12 συνεδρίες μετά από τοπική αναισθησία. Λειτουργεί πάντα συνδυαστικά με άλλες μεθόδους για να βελτιώσει την όψη των λευκών ραβδώσεων.

Η μέθοδος Microdermabrasion υπερέχει:
 • Μη επεμβατική διαδικασία
 • Πιστοποιημένη από τον FDA
 • Ανώδυνη
 • Γρήγορη διαδικασία
 • Κατάλληλη για όλα τα δέρματα
 • Ασφαλής και αποτελεσματική

Carboxytherapy

Η μέθοδος Carboxytherapy προσφέρει:
 • Ενεργοποίηση σχηματισμού νέου κολλαγόνου
 • Αύξηση του οξυγόνου στο αίμα
 • Σύσφιξη του δέρματος
 • Βελτίωση εμφάνισης λευκών ραβδώσεων

Η Carboxytherapy χρησιμοποιεί CO2 (διοξείδιο του άνθρακα), το οποίο υπάρχει στο σώμα μας, με στόχο να αυξήσει την κυκλοφορία του αίματος σε περιοχές του δέρματος με βλάβες. Το CO2 εγχέεται απευθείας στις ραβδώσεις, δημιουργώντας μικρές φυσαλίδες που εμφανίζονται κάτω από το δέρμα για λίγα λεπτά. Η αύξηση του οξυγόνου και η παροχή θρεπτικών συστατικών οδηγούν σε κυτταρική ανανέωση και παραγωγή περισσότερου κολλαγόνου.

Η μέθοδος είναι απολύτως ασφαλής και κατάλληλη για όλους τους τύπους δέρματος. Συνήθως συνιστάται μια σειρά από 6 συνεδρίες ανάλογα με τη σοβαρότητα του προβλήματος και το εξατομικευμένο σχέδιο θεραπείας.

Η μέθοδος Carboxytherapy υπερέχει:

 • Ασφαλής θεραπεία
 • Ελάχιστα επεμβατική
 • Κλινικά αποδεδειγμένη
 • Πιστοποιημένη από τον FDA


Σε τι υπερέχει η μέθοδος RF Fractional Microneedling
 • Μη επεμβατική διαδικασία
 • Πιστοποιημένη από τον FDA
 • Μικρή διάρκεια συνεδριών
 • Χωρίς παρενέργειες
 • Για όλους τους τύπους δέρματος
 • Χωρίς κίνδυνο μελαγχρωματικής βλάβης


Συμβουλές Διατροφής


Συχνές Ερωτήσεις


Ποια είναι η αιτία των ραβδώσεων;
Οι ραβδώσεις εμφανίζονται ως αποτέλεσμα απότομης αυξομείωσης του σωματικού βάρους στο χόριο, το ελαστικό μεσαίο στρώμα του δέρματος που το βοηθά να διατηρήσει το σχήμα του. Όταν το χόριο παραμένει συνεχώς τεντωμένο, με την πάροδο του χρόνου το δέρμα γίνεται λιγότερο ελαστικό και οι συνδετικές ίνες μέσα σε αυτό σπάνε. Το αποτέλεσμα είναι αυτό που γνωρίζουμε ως ραγάδες.
Γιατί είναι δύσκολο να θεραπευθούν οι ραβδώσεις;
Οι κύριοι λόγοι που συμβάλλουν στο σχηματισμό των ραβδώσεων περιλαμβάνουν γενετικούς παράγοντες, αυξημένα επίπεδα στεροειδών του σώματος και καταστάσεις όπως εγκυμοσύνη, παχυσαρκία και αύξηση βάρους. Αν τις δούμε με μικροσκόπιο, οι ραγάδες μοιάζουν με ουλές. Για την αντιμετώπισή τους συνήθως ένας συνδυασμός μεθόδων επιτυγχάνει τα καλύτερα αποτελέσματα. Η θεραπεία τους εξαρτάται από την περιοχή του σώματος και το μέγεθός της και εάν οι ραγάδες είναι νέες (κόκκινες) ή παλιές (λευκές).
Ποια είναι η διαφορά μεταξύ κόκκινων και λευκών ραγάδων;
Οι ραβδώσεις μπορούν να χωριστούν σε δύο ομάδες: κόκκινες (νέες) και λευκές (παλιές). Στην αρχή οι ραγάδες εμφανίζονται με ροζ χρώμα και ίσως με ελαφρύ κνησμό. Μετά το δέρμα γύρω από τις ραγάδες γίνεται «πεπλατυσμένο» και «λεπτό». Σταδιακά, διευρύνονται σε μήκος και πλάτος και αποκτούν κοκκινωπό ή μωβ χρώμα. Μόλις ωριμάσουν, χάνουν την κοκκινωπή ή ροζ απόχρωσή τους και αποκτούν ανοιχτό λευκό ή αργυρόλευκο χρώμα. Μπορούν επίσης να εμφανιστούν ελαφρώς συμπιεσμένες και ακανόνιστες σε σχήμα ή μήκος.
Ποια είναι η διαφορά στη θεραπεία των κόκκινων και των λευκών ραβδώσεων;
Η θεραπεία των ραβδώσεων ενώ είναι ακόμα κόκκινες είναι ευκολότερη σε σχέση με των λευκών. Οι νέες ραγάδες συνήθως αντιμετωπίζονται με συνδυασμό LASER θεραπειών. Οι λευκές ραγάδες συνήθως αντιμετωπίζονται καλύτερα με συνδυασμό ραδιοσυχνοτήτων, Carboxy και τελευταία με αυτόλογη μεσοθεραπεία. Θα χρειαστούν πιθανώς περισσότερες συνεδρίες για την καλύτερη κλινική έκβαση των λευκών ραβδώσεων.
Οι λευκές ραγάδες συνήθως εμφανίζονται ως υποχρωματικές βλάβες. Αυτό σημαίνει ότι οι ραγάδες έχουν πιο εξασθενημένο χρωματικό τόνο από τον φυσικό του δέρματος. Τα LASER και η τεχνολογία του RF Microneedling έχουν την ικανότητα να διεγείρουν το κολλαγόνο και την ελαστίνη για να βελτιώσουν την εμφάνιση των ραγάδων. Ωστόσο, δεν είναι όλοι καλοί υποψήφιοι και πολλά εξαρτώνται από το μέγεθος των ραβδώσεων, τις ρεαλιστικές προσδοκίες του ασθενούς και τον χρωματικό τόνο του δέρματος.
Είναι δυνατόν να εξαλειφθούν εντελώς οι λευκές ραγάδες;
Η πλειοψηφία των ραγάδων μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά μέσω ενός συνδυασμού θεραπειών με κλασματικά LASER, RF Fractional Microneedling, Carboxytherapy, Microdermabrasion και Magellan® TruPRP™. Οι περισσότεροι ασθενείς έχουν παρατηρήσει σημαντική βελτίωση στην όψη των ραγάδων μετά από 6 συνεδρίες.
Οι λευκές ραγάδες στα πιο σκούρα δέρματα αντιμετωπίζονται με διαφορετικές θεραπείες;
Το RF Fractional Microneedling και το Carboxytherapy μπορούν να εφαρμοστούν με ασφάλεια σε όλα τα δέρματα. Δεν υπάρχει κίνδυνος μεταφλεγμονώδους υπερμελάγχρωσης καθώς τα μελανοκύτταρα παραμένουν άθικτα, όπως η επιδερμίδα, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας. Ωστόσο, ανάλογα με τον χρωματικό τόνο του δέρματος και τη μορφή των ραγάδων, για καλύτερα αποτελέσματα, μπορούν να συνδυαστούν διάφορες μέθοδοι σύμφωνα πάντα με την ιατρική αξιολόγηση.
Πώς δρα η μέθοδος Carboxytherapy στις λευκές ραγάδες;
Η μέθοδος αυτή στόχο έχει την χορήγηση CO₂ στο σώμα. Όπως οι ουλές, οι μαύροι κύκλοι και η κυτταρίτιδα, πιστεύεται ότι και οι ραγάδες προκαλούνται εν μέρει από την κακή κυκλοφορία του αίματος στη συγκεκριμένη περιοχή του σώματος. Με την έγχυση μικρής ποσότητας αερίου διοξειδίου του άνθρακα στις προβληματικές περιοχές, οδηγούμε το σώμα να αυξήσει τη ροή οξυγόνου στην περιοχή, αναγκάζοντας έτσι τα ερυθρά αιμοσφαίρια να πάρουν την περίσσεια του CO₂ που εγχύθηκε και να το στείλουν στους πνεύμονες για εκπνοή. Επιπλέον, η Carboxytherapy ενισχύει την παραγωγή νέου κολλαγόνου, επιτρέποντας την αποκατάσταση της βλάβης του δέρματος.
Είναι ασφαλής η νέα αυτόλογη Μεσοθεραπεία Magellan® TruPRP™ για την αντιμετώπιση των ραγάδων;
Βέβαια. Η θεραπεία Magellan® TruPRP™ είναι απόλυτα ασφαλής καθώς βασίζεται στη λήψη και επαναχρησιμοποίηση του αίματος του ίδιου του ασθενούς. Παράλληλα, η συσκευή που πραγματοποιεί την διαδικασία της διπλής φυγοκέντρησης φέρει την έγκριση του αυστηρού Αμερικανικού Οργανισμού Φαρμάκων και Συσκευών FDA, γεγονός που αποδεικνύει την υψηλή ασφάλεια και τη μέγιστη αποτελεσματικότητά της.
Γιατί να επιλέξω την νέα αυτόλογη μεσοθεραπεία Magellan® TruPRP™ και όχι την απλή μεσοθεραπεία που όλοι γνωρίζουμε;
Η απλή αυτόλογη μεσοθεραπεία βασίζεται στην αρχή της απλής φυγοκέντρησης (μια περιστροφή), η οποία απομακρύνει τα ερυθρά αιμοσφαίρια από το πλάσμα με αποτέλεσμα το μόνο που έχουμε να είναι μια μίξη PRP & PPP με μικρό αριθμό αιμοπεταλίων και μικρό ποσοστό συγκέντρωσης. Αντίθετα, η νέα αυτόλογη μεσοθεραπεία Magellan® TruPRP™, εξαιτίας της διπλής φυγοκέντρησης, επιτυγχάνει πιο εκλεπτυσμένο διαχωρισμό και 4-6 φορές υψηλότερο ποσοστό συγκέντρωσης αυξητικών παραγόντων.
Υπάρχουν παρενέργειες με την Magellan® TruPRP™;
Όχι, δεν υπάρχουν παρενέργειες ούτε αλλεργικές αντιδράσεις, καθώς η μέθοδος της νέας αυτόλογης μεσοθεραπείας βασίζεται στη λήψη και επαναχρησιμοποίηση του αίματος του ίδιου του ασθενούς. Ενδεχομένως να παρουσιαστεί μια μικρή ερυθρότητα στο σημείο εφαρμογής, η οποία όμως υποχωρεί σε 20-30 λεπτά.
Πονάει η θεραπεία με Magellan® TruPRP™;
Η διαδικασία είναι σχεδόν ανώδυνη και γίνεται καλά ανεκτή από τον ασθενή καθώς πριν από τη θεραπεία εφαρμόζεται τοπική αναισθητική κρέμα.
Μπορούν όλοι να κάνουν Magellan® TruPRP™;
Όλοι, όσοι μπορούν να γίνουν αιμοδότες, μπορούν και να υποβληθούν στην θεραπεία Magellan® TruPRP™. Στην περίπτωση πού είστε τακτικός αιμοδότης και επιθυμείτε να υποβληθείτε στη νέα αυτόλογη μεσοθεραπεία για την αντιμετώπιση των ραγάδων θα χρειαστεί να περάσει διάστημα 2-3 εβδομάδων από την ημέρα της αιμοδοσίας.
Τι πρέπει να κάνω πριν και μετά τη θεραπεία των ραγάδων;
 • Μείνετε μακριά από τον ήλιο για ένα μήνα πριν και μετά τη θεραπεία. Αν γνωρίζετε ότι θα εκτεθείτε στον ήλιο, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας.
 • Δεν πρέπει να κάνετε άλλες δερματολογικές θεραπείες στις τρεις εβδομάδες που προηγούνται αλλά και μετά τη θεραπεία. Αυτό περιλαμβάνει αποτρίχωση και πήλινγκ.
 • Αποφύγετε τις έντονες προπονήσεις, τη σάουνα και την πισίνα μετά τη θεραπεία μέχρι να φύγει η ερυθρότητα από το δέρμα.
 • Αποφύγετε τα ζεστά ντους για μια ημέρα μετά από τη θεραπεία και μην τρίβετε, ή ξύνετε την περιοχή που έχει υποστεί αγωγή μέχρι να «ηρεμήσει» το δέρμα σας.
 • Τουλάχιστον 4 ημέρες πριν από τη θεραπεία των ραγάδων, συνιστάται η αποχή από παυσίπονα, βιταμίνη Ε και άλλα φάρμακα που αραιώνουν το αίμα.
 • Μην εφαρμόζετε στο δέρμα σας κρέμες 3 ημέρες πριν και μετά τη διαδικασία.
 • Ακολουθήστε την αγωγή που θα σας προτείνει ο γιατρός μετά από κάθε συνεδρία.


Ιατρικός Εξοπλισμός

 • Συνδυασμός μηχανικής και θερμικής ενέργειας
 • Ρυθμιζόμενη διείσδυση σε βάθος ανάλογα με την θεραπεία
 • Πατενταρισμένη τεχνολογία με χρήση ειδικά μονωμένων μικροακίδων
 • Συσκευή εγκεκριμένη από τον FDA Αμερικής

Έχασα απότομα βάρος πριν από δύο χρόνια και είχα κάνει ραγάδες στα μπράτσα, τους μηρούς και τους γοφούς μου. Δοκίμασα διάφορες κρέμες, χωρίς αποτέλεσμα! Ώσπου μία φίλη μού σύστησε την IQ. Ακολούθησα ακριβώς τη θεραπεία που μου πρότεινε ο γιατρός μου και τα σημάδια έχουν σχεδόν όλα εξαφανιστεί. Εκπληκτικό!

Όλγα Σ.


Τις ραγάδες στους μηρούς τις απέκτησα στην εφηβεία μου. Άρχισα να νιώθω άσχημα με την εμφάνισή μου μετά τα 18 μου. Πέρασαν κάποια χρόνια από τότε, έκανα κάποιες θεραπείες αλλά πουθενά δεν είχα βρει την κατάλληλη. Όλοι έλεγαν ότι η περίπτωσή μου ήταν δύσκολη. Κι όμως... στην IQ είδα θεαματικά αποτελέσματα στο δέρμα μου. Αξίζει να ψάχνεις για το καλύτερο!

Τίνα Μ.


Ζητήστε σήμερα ραντεβού εκτίμησης χωρίς χρέωση!

Όροι Χρήσης του Website

ΑΘΗΝΑ

Τ 210 72 42 600
Δ Λεωφ. Βασ. Σοφίας 49

Ώρες λειτουργίας

Δευτέρα - Παρασκευή:
09.00 - 21.00
Σάββατο:
10.00 - 16.00

ΜΑΡΟΥΣΙ

Τ 210 61 00 900
Δ Λεωφ. Κηφισίας 71

Ώρες λειτουργίας

Δευτέρα - Παρασκευή:
09.00 - 21.00
Σάββατο:
10.00 - 16.00

ΓΛΥΦΑΔΑ

Τ 210 96 06 600
Δ Λεωφ. Βουλιαγμένης 96

Ώρες λειτουργίας

Δευτέρα - Παρασκευή:
11.00 - 20.00
  
Loading...