Κόκκινες Ραβδώσεις

Αποτελεσματική θεραπεία με συνδυασμό 2 μεθόδων, εγκεκριμένων από τον FDA

Μια από τις πιο αξιόλογες ικανότητες του δέρματος είναι να τεντώνει. Αυτό το οφείλει στο κολλαγόνο και την ελαστίνη που βρίσκονται στο χόριο, τη μεσαία στιβάδα του και τα οποία προσδίδουν στο δέρμα ελαστικότητα. Ωστόσο, αν το δέρμα παραμείνει τεντωμένο για μεγάλο χρονικό διάστημα, όπως συμβαίνει κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, το κολλαγόνο και η ελαστίνη αποικοδομούνται και δημιουργούνται οι γνωστές ραγάδες (ραβδώσεις). Στα εξειδικευμένα δερματολογικά ιατρεία μας, για τη θεραπεία των κόκκινων ραβδώσεων εφαρμόζουμε συνδυαστικά δύο υπερ-αποτελεσματικές και ασφαλείς μεθόδους που και οι δύο φέρουν πιστοποίηση από τον αυστηρό Αμερικανικό Οργανισμό Φαρμάκων και Συσκευών FDA.

Pulsed Dye LASER

Η μέθοδος Pulsed Dye LASER προσφέρει:
 • Εξάλειψη των κόκκινων ραβδώσεων
 • Θεραπεία της φλεγμονής που συνήθως περιβάλλει την περιοχή
 • Διέγερση της δημιουργίας κολλαγόνου και ελαστίνης
 • Βελτίωση του χρώματος και της υφής της επιδερμίδας

Η θεραπεία με το παλμικό LASER χρωστικής (Pulsed Dye LASER) στοχεύει στη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος στην περιοχή όπου βρίσκονται οι κόκκινες ραβδώσεις. Όσο καλύτερη είναι η παροχή οξυγόνου και η κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή, τόσο καλύτερα ενισχύεται η σύνθεση του κολλαγόνου και τονώνεται ο συνδετικός ιστός του δέρματος.
Η ενέργεια, που διοχετεύεται με ασφάλεια χωρίς να επηρεάζει την επιδερμίδα, απορροφάται από το αίμα μέσα στις φλέβες, κάτω από τις κόκκινες ραβδώσεις, οι οποίες σταδιακά εξαλείφονται.
Το παλμικό LASER χρωστικής (Pulsed Dye LASER) είναι μία μη επεμβατική μέθοδος με εξαιρετικά αποτελέσματα σε ραβδώσεις που έχουν κοκκινωπό, πορφυρό χρώμα ή είναι πιο σκούρες από το υπόλοιπο δέρμα.

Magellan® TruPRP™

Η μέθοδος Magellan® TruPRP™ προσφέρει:
 • Λείανση και βελτίωση της όψης των ραβδώσεων
 • Αναζωογόνηση, επούλωση και ανάπλαση του δέρματος
 • Βελτίωση της υφής και τονικότητας της επιδερμίδας
 • Ενεργοποίηση σχηματισμού νέου ιστού
 • Αξιοποίηση μηχανισμού ανάπλασης των κυττάρων
Η νέα αυτόλογη μεσοθεραπεία Magellan® TruPRP™ με αυξητικούς παράγοντες είναι μία μη επεμβατική, ασφαλής και σχεδόν ανώδυνη θεραπεία ανάπλασης και ανανέωσης των κυττάρων, η οποία εφαρμόζεται ενδιάμεσα των συνεδριών με Pulsed Dye LASER για βελτιστοποίηση των αποτελεσμάτων της θεραπείας των κόκκινων ραβδώσεων.
Είναι απολύτως φυσική διαδικασία καθώς βασίζεται στην ενέσιμη χορήγηση στον ασθενή δικού του πλάσματος εμπλουτισμένου σε αιμοπετάλια. Το πλάσμα (PRP) εγχέεται στην περιοχή εφαρμογής για να ενεργοποιηθεί η διαδικασία ανάπλασης και ανανέωσης, απελευθερώνοντας τους αυξητικούς παράγοντες που παράγουν ελαστίνη και κολλαγόνο και προκαλούν αύξηση της αγγειογένεσης και δημιουργία νέου ιστού.


Σε τι υπερέχει η μέθοδος Pulsed Dye LASER
 • Μη επεμβατική μέθοδος
 • Μειώνει την εμφάνιση των ραβδώσεων σε λίγες συνεδρίες
 • Πιστοποιημένη από τον FDA
 • Κατάλληλη για όλους τους τύπους δέρματος
 • Ελάχιστος χρόνος αποθεραπείας

Σε τι υπερέχει η μέθοδος Magellan® TruPRP™
 • Διπλή φυγοκέντρηση
 • Εκλεπτυσμένος διαχωρισμός αιμοπεταλίων
 • 4-6 φορές περισσότερο ποσοστό συγκέντρωσης αυξητικών παραγόντων
 • Πιστοποιημένη από τον FDA
 • Αξιοποίηση του «φτωχού» σε αιμοπετάλια πλάσματος ως αλοιφή στην περιοχή εφαρμογής
 • Υψηλά standards ασφαλείας καθώς δεν παρεμβαίνει ανθρώπινο χέρι

Συμβουλές Διατροφής


Συχνές Ερωτήσεις


Πού οφείλονται οι ραβδώσεις;
Οι ραβδώσεις κάνουν την εμφάνισή τους όταν αυξομειώνεται απότομα το σωματικό βάρος στο χόριο, το μεσαίο ελαστικό στρώμα του δέρματος που συμβάλλει στη διατήρηση του σχήματός του. Όταν το χόριο μένει διαρκώς τεντωμένο, με το πέρασμα του χρόνου το δέρμα χάνει την ελαστικότητά του και σπάνε οι συνδετικές ίνες που υπάρχουν εντός του. Συνέπεια είναι η εμφάνιση των γνωστών ραγάδων.
Γιατί είναι δύσκολη η θεραπεία των ραβδώσεων;
Στους βασικούς λόγους που συμβάλλουν στη δημιουργία των ραβδώσεων εντάσσονται γενετικοί παράγοντες, στεροειδή του σώματος σε αυξημένο επίπεδο και διάφορες καταστάσεις όπως αύξηση βάρους, παχυσαρκία, εγκυμοσύνη κ.ά. Αν τις εξετάσουμε στο μικροσκόπιο, οι ραβδώσεις έχουν τη μορφή ουλών και η αποτελεσματική τους αντιμετώπιση έγκειται συνήθως συνδυασμό μεθόδων. Η θεραπεία τους είναι σχετίζεται με την περιοχή στην οποία εμφανίζονται, το μέγεθός της και την ηλικία τους (εάν δηλαδή πρόκειται για νέες-κόκκινες ή παλαιότερες-λευκές ραγάδες).
Σε τι διαφέρουν οι κόκκινες από τις λευκές ραβδώσεις;

Οι ραβδώσεις διακρίνονται σε 2 ομάδες: τις κόκκινες που είναι οι νέες και τις λευκές που είναι παλιότερες. Αρχικά οι ραγάδες είναι ροζ χρώματος και ίσως συνοδεύονται από αίσθηση ήπιου κνησμού. Έπειτα το δέρμα περιμετρικά των ραγάδων γίνεται «λεπτό» και «πεπλατυσμένο». Το πλάτος και το μήκος τους διευρύνεται σταδιακά και το χρώμα τους γίνεται μωβ ή κοκκινωπό. Όταν ωριμάσουν, η ροζ ή κοκκινωπή τους απόχρωση υποχωρεί και δίνει τη θέση της σε ένα αργυρόλευκο ή ανοιχτό λευκό χρώμα. Υπάρχει, επίσης, περίπτωση να παρουσιαστούν κάπως συμπιεσμένες και με ακανόνιστο μήκος ή σχήμα.

Πόσο ασφαλής είναι η νέα αυτόλογη Μεσοθεραπεία Magellan® TruPRP™ για τη θεραπεία των ραβδώσεων;
Η θεραπεία Magellan® TruPRP™ είναι απολύτως ασφαλής καθώς έγκειται στη λήψη και επαναχρησιμοποίηση του αίματος από τον ίδιο τον ασθενή. Επίσης, η συσκευή μέσω της οποίας πραγματοποιείται η διπλή φυγοκέντρηση είναι εγκεκριμένη από τον Αμερικανικό Οργανισμό Φαρμάκων και Συσκευών (FDA), γεγονός που εξασφαλίζει το μεγάλο βαθμό αποτελεσματικότητας και ασφάλειάς της.
Γιατί να επιλέξει κάποιος τη νέα Αυτόλογη Μεσοθεραπεία Magellan® TruPRP™ έναντι της απλής μεσοθεραπείας που όλοι ξέρουμε;
Η απλή Αυτόλογη Μεσοθεραπεία έγκειται στην απλή φυγοκέντρηση (μία περιστροφή), μέσω της οποία πραγματοποιείται διαχωρισμός των ερυθρών αιμοσφαιρίων από το πλάσμα, με συνέπεια να απομένει μόνο μια μίξη PRP & PPP μικρού αριθμού αιμοπεταλίων και συγκέντρωσης. Αντίθετα, η νέα Αυτόλογη Μεσοθεραπεία Magellan® TruPRP™, χάρη στη διπλή φυγοκέντρηση, επιτυγχάνει πιο ποιοτικό διαχωρισμό και 4 έως 6 φορές μεγαλύτερο ποσοστό συγκέντρωσης αυξητικών παραγόντων.
Υπάρχουν επιπλοκές-παρενέργειες με την Magellan® TruPRP™;
Δεν παρατηρούνται ούτε αλλεργικές αντιδράσεις, ούτε παρενέργειες, καθώς η νέα Αυτόλογη Μεσοθεραπεία πραγματοποιείται, στην ουσία, με λήψη και επαναχρησιμοποίηση του αίματος από τον ίδιο ασθενή. Υπάρχει ενδεχόμενο εμφάνισης μιας μικρής ερυθρότητας στα σημεία εφαρμογής, η οποία όμως διαρκεί 20-30'.
Είναι επώδυνη η μέθοδος Magellan® TruPRP™;
Η διαδικασία είναι ελάχιστα επώδυνη, καθώς προηγείται εφαρμογή τοπικής αναισθητικής κρέμας.
Το Magellan® TruPRP™ είναι για όλους;
Όλοι, οι εν δυνάμει αιμοδότες, μπορούν να υποβληθούν στη θεραπεία Magellan® TruPRP™. Εάν κάποιος τακτικός αιμοδότης επιθυμεί να υποβληθεί στη νέα Αυτόλογη Μεσοθεραπεία για την καταπολέμηση των ραγάδων θα πρέπει να μεσολαβήσουν 2-3 εβδομάδες από την ημέρα της αιμοδοσίας.
Ποιες είναι οι οδηγίες πριν και μετά τη θεραπεία των ραβδώσεων;
 • Αποχή από την ηλιακή ακτινοβολία για ένα μήνα πριν και μετά τη θεραπεία, διαφορετικά χρήση αντηλιακού υψηλού δείκτη προστασίας.
 • Μη εφαρμογή άλλων δερματολογικών θεραπειών στις 3 εβδομάδες που προηγούνται αλλά και που έπονται της θεραπείας. (π.χ. αποτρίχωση, πήλινγκ).
 • Αποφυγή των έντονων προπονήσεων, της σάουνας και της πισίνας μετά τη θεραπεία έως ότου υποχωρήσει η ερυθρότητα από το δέρμα.
 • Αποφυγή τα ζεστών ντους για 1 ημέρα μετά από τη θεραπεία, καθώς και αποφυγή τριβής ή ξυσίματος της περιοχής εφαρμογής έως ότου να «ηρεμήσει» το δέρμα.
 • Αποφυγή παυσίπονων, βιταμίνης Ε και άλλων φαρμάκων που αραιώνουν το αίμα, 4 τουλάχιστον ημέρες πριν τη θεραπεία των ραβδώσεων.
 • Αποφυγή εφαρμογής αλοιφών 3 ημέρες πριν και μετά τη διαδικασία.
 • Τήρηση της προτεινόμενης ιατρικής αγωγής μετά από κάθε συνεδρία.
Σε τι διαφέρει η θεραπεία των λευκών και των κόκκινων ραβδώσεων;

Όταν οι ραβδώσεις είναι ακόμα κόκκινες θεραπεύονται πιο εύκολα. Η αντιμετώπιση των νέων ραγάδων γίνεται συνήθως με συνδυασμό LASER θεραπειών, ενώ η αντιμετώπιση των λευκών ραγάδων πραγματοποιείται καλύτερα χάρη στη συνδυαστική δράση Carboxy, ραδιοσυχνοτήτων και τελευταία με αυτόλογη μεσοθεραπεία. Πιθανότατα, θα χρειαστούν περισσότερες συνεδρίες προκειμένου να έχουν καλύτερη κλινική έκβαση οι λευκές ραβδώσεις.

Οι λευκές ραβδώσεις εμφανίζονται συνήθως ως υποχρωματικές αλλοιώσεις, γεγονός που σημαίνει ότι ο χρωματικός τόνος των ραγάδων είναι πιο εξασθενημένος από τον φυσικό τόνο της επιδερμίδας. Το RF Microneedling και τα LASER είναι ικανά να διεγείρουν την ελαστίνη και το κολλαγόνο με στόχο τη βελτίωση της εμφάνισης των ραγάδων. Ωστόσο, δεν είναι όλοι καλοί υποψήφιοι και πολλά είναι συνάρτηση του μεγέθους των ραγάδων, των ρεαλιστικών προσδοκιών του ασθενούς και του χρωματικού τόνου της επιδερμίδας.Ιατρικός Εξοπλισμός


Pulsed Dye LASER
 • Το πρώτο LASER επιλεκτικής φωτοθερμόλυσης
 • Μεγάλη ποικιλία εφαρμογών σε δερματολογικές παθήσεις
 • Συσκευή εγκεκριμένη από τον FDA Αμερικής
Magellan® TruPRP™
 • Διπλή φυγοκέντρηση
 • Εκλεπτυσμένος διαχωρισμός αιμοπεταλίων
 • 4-6 φορές μεγαλύτερο ποσοστό συγκέντρωσης αυξητικών παραγόντων
 • Συσκευή εγκεκριμένη από τον FDA Αμερικής

Δεν μπορώ να πιστέψω τη διαφορά στο δέρμα μου μετά από περίπου 4 εβδομάδες θεραπείας στην IQ για τις ραγάδες μου! Έχουν ξεθωριάσει στο σημείο που δύσκολα μπορεί να τις δει κάποιος. Είμαι πολύ χαρούμενη!

Σύλβια Π.


Αν ήξερα για την IQ και τις πρωτοποριακές θεραπείες της, θα είχα λύσει το πρόβλημα με τις ραγάδες μου από τη στιγμή που εμφανίστηκαν μετά την εγκυμοσύνη μου. Όμως και τώρα, οκτώ μήνες μετά, νιώθω υπέροχα γιατί απλά δεν υπάρχουν!

Αλκμήνη Τ


Ζητήστε σήμερα ραντεβού εκτίμησης χωρίς χρέωση!

Όροι Χρήσης του Website

ΑΘΗΝΑ

Τ 210 72 42 600
Δ Λεωφ. Βασ. Σοφίας 49

Ώρες λειτουργίας

Δευτέρα - Παρασκευή:
09.00 - 21.00
Σάββατο:
10.00 - 16.00

ΜΑΡΟΥΣΙ

Τ 210 61 00 900
Δ Λεωφ. Κηφισίας 71

Ώρες λειτουργίας

Δευτέρα - Παρασκευή:
09.00 - 21.00
Σάββατο:
10.00 - 16.00

ΓΛΥΦΑΔΑ

Τ 210 96 06 600
Δ Λεωφ. Βουλιαγμένης 96

Ώρες λειτουργίας

Δευτέρα - Παρασκευή:
11.00 - 20.00
  
Loading...