Κόκκινες Ραβδώσεις

Αποτελεσματική θεραπεία με συνδυασμό 2 μεθόδων, εγκεκριμένων από τον FDA

Μια από τις πιο αξιόλογες ικανότητες του δέρματος είναι να τεντώνει. Αυτό το οφείλει στο κολλαγόνο και την ελαστίνη που βρίσκονται στο χόριο, τη μεσαία στιβάδα του και τα οποία προσδίδουν στο δέρμα ελαστικότητα. Ωστόσο, αν το δέρμα παραμείνει τεντωμένο για μεγάλο χρονικό διάστημα, όπως συμβαίνει κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, το κολλαγόνο και η ελαστίνη αποικοδομούνται και δημιουργούνται οι γνωστές ραγάδες (ραβδώσεις). Στα εξειδικευμένα δερματολογικά ιατρεία μας, για τη θεραπεία των κόκκινων ραβδώσεων εφαρμόζουμε συνδυαστικά δύο υπερ-αποτελεσματικές και ασφαλείς μεθόδους που και οι δύο φέρουν πιστοποίηση από τον αυστηρό Αμερικανικό Οργανισμό Φαρμάκων και Συσκευών FDA.


Pulsed Dye LASER
Η μέθοδος Pulsed Dye LASER προσφέρει:
 • Εξάλειψη των κόκκινων ραβδώσεων
 • Θεραπεία της φλεγμονής που συνήθως περιβάλλει την περιοχή
 • Διέγερση της δημιουργίας κολλαγόνου και ελαστίνης
 • Βελτίωση του χρώματος και της υφής της επιδερμίδας
Η θεραπεία με το παλμικό LASER χρωστικής (Pulsed Dye LASER) στοχεύει στη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος στην περιοχή όπου βρίσκονται οι κόκκινες ραβδώσεις. Όσο καλύτερη είναι η παροχή οξυγόνου και η κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή, τόσο καλύτερα ενισχύεται η σύνθεση του κολλαγόνου και τονώνεται ο συνδετικός ιστός του δέρματος.
Η ενέργεια, που διοχετεύεται με ασφάλεια χωρίς να επηρεάζει την επιδερμίδα, απορροφάται από το αίμα μέσα στις φλέβες, κάτω από τις κόκκινες ραβδώσεις, οι οποίες σταδιακά εξαλείφονται.
Το παλμικό LASER χρωστικής (Pulsed Dye LASER) είναι μία μη επεμβατική μέθοδος με εξαιρετικά αποτελέσματα σε ραβδώσεις που έχουν κοκκινωπό, πορφυρό χρώμα ή είναι πιο σκούρες από το υπόλοιπο δέρμα.

Magellan® TruPRP™
Η μέθοδος Magellan® TruPRP™ προσφέρει:
 • Λείανση και βελτίωση της όψης των ραβδώσεων
 • Αναζωογόνηση, επούλωση και ανάπλαση του δέρματος
 • Βελτίωση της υφής και τονικότητας της επιδερμίδας
 • Ενεργοποίηση σχηματισμού νέου ιστού
 • Αξιοποίηση μηχανισμού ανάπλασης των κυττάρων
Η νέα αυτόλογη μεσοθεραπεία Magellan® TruPRP™ με αυξητικούς παράγοντες είναι μία μη επεμβατική, ασφαλής και σχεδόν ανώδυνη θεραπεία ανάπλασης και ανανέωσης των κυττάρων, η οποία εφαρμόζεται ενδιάμεσα των συνεδριών με Pulsed Dye LASER για βελτιστοποίηση των αποτελεσμάτων της θεραπείας των κόκκινων ραβδώσεων.
Είναι απολύτως φυσική διαδικασία καθώς βασίζεται στην ενέσιμη χορήγηση στον ασθενή δικού του πλάσματος εμπλουτισμένου σε αιμοπετάλια. Το πλάσμα (PRP) εγχέεται στην περιοχή εφαρμογής για να ενεργοποιηθεί η διαδικασία ανάπλασης και ανανέωσης, απελευθερώνοντας τους αυξητικούς παράγοντες που παράγουν ελαστίνη και κολλαγόνο και προκαλούν αύξηση της αγγειογένεσης και δημιουργία νέου ιστού.


Σε τι υπερέχει η μέθοδος Pulsed Dye LASER
 • Μη επεμβατική μέθοδος
 • Μειώνει την εμφάνιση των ραβδώσεων σε λίγες συνεδρίες
 • Πιστοποιημένη από τον FDA
 • Κατάλληλη για όλους τους τύπους δέρματος
 • Ελάχιστος χρόνος αποθεραπείας

Σε τι υπερέχει η μέθοδος Magellan® TruPRP™
 • Διπλή φυγοκέντρηση
 • Εκλεπτυσμένος διαχωρισμός αιμοπεταλίων
 • 4-6 φορές περισσότερο ποσοστό συγκέντρωσης αυξητικών παραγόντων
 • Πιστοποιημένη από τον FDA
 • Αξιοποίηση του «φτωχού» σε αιμοπετάλια πλάσματος ως αλοιφή στην περιοχή εφαρμογής
 • Υψηλά standards ασφαλείας καθώς δεν παρεμβαίνει ανθρώπινο χέρι

Συμβουλές Διατροφής


Συχνές Ερωτήσεις


Ποια είναι η αιτία των ραβδώσεων;
Οι ραβδώσεις εμφανίζονται ως αποτέλεσμα απότομης αυξομείωσης του σωματικού βάρους στο χόριο, το ελαστικό μεσαίο στρώμα του δέρματος που το βοηθά να διατηρήσει το σχήμα του. Όταν το χόριο παραμένει συνεχώς τεντωμένο, με την πάροδο του χρόνου το δέρμα γίνεται λιγότερο ελαστικό και οι συνδετικές ίνες μέσα σε αυτό σπάνε. Το αποτέλεσμα είναι αυτό που γνωρίζουμε ως ραγάδες.
Γιατί είναι δύσκολο να θεραπευθούν οι ραβδώσεις;
Οι κύριοι λόγοι που συμβάλλουν στο σχηματισμό των ραβδώσεων περιλαμβάνουν γενετικούς παράγοντες, αυξημένα επίπεδα στεροειδών του σώματος και καταστάσεις όπως εγκυμοσύνη, παχυσαρκία και αύξηση βάρους. Αν τις δούμε με μικροσκόπιο, οι ραγάδες μοιάζουν με ουλές. Για την αντιμετώπισή τους συνήθως ένας συνδυασμός μεθόδων επιτυγχάνει τα καλύτερα αποτελέσματα. Η θεραπεία τους εξαρτάται από την περιοχή του σώματος και το μέγεθός της και εάν οι ραγάδες είναι νέες (κόκκινες) ή παλιές (λευκές).
Ποια είναι η διαφορά μεταξύ κόκκινων και λευκών ραβδώσεων;

Οι ραβδώσεις μπορούν να χωριστούν σε δύο ομάδες: κόκκινες (νέες) και λευκές (παλιές). Στην αρχή οι ραγάδες εμφανίζονται με ροζ χρώμα και ίσως με ελαφρύ κνησμό. Μετά το δέρμα γύρω από τις ραγάδες γίνεται «πεπλατυσμένο» και «λεπτό». Σταδιακά, διευρύνονται σε μήκος και πλάτος και αποκτούν κοκκινωπό ή μωβ χρώμα. Μόλις ωριμάσουν, χάνουν την κοκκινωπή ή ροζ απόχρωσή τους και αποκτούν ανοιχτό λευκό ή αργυρόλευκο χρώμα. Μπορούν επίσης να εμφανιστούν ελαφρώς συμπιεσμένες και ακανόνιστες σε σχήμα ή μήκος.

Είναι ασφαλής η νέα αυτόλογη Μεσοθεραπεία Magellan® TruPRP™ για την αντιμετώπιση των ραγάδων;
Βέβαια. Η θεραπεία Magellan® TruPRP™ είναι απόλυτα ασφαλής καθώς βασίζεται στη λήψη και επαναχρησιμοποίηση του αίματος του ίδιου του ασθενούς. Παράλληλα, η συσκευή που πραγματοποιεί την διαδικασία της διπλής φυγοκέντρησης φέρει την έγκριση του αυστηρού Αμερικανικού Οργανισμού Φαρμάκων και Συσκευών FDA, γεγονός που αποδεικνύει την υψηλή ασφάλεια και τη μέγιστη αποτελεσματικότητά της.
Γιατί να επιλέξω την νέα αυτόλογη μεσοθεραπεία Magellan® TruPRP™ και όχι την απλή μεσοθεραπεία που όλοι γνωρίζουμε;
Η απλή αυτόλογη μεσοθεραπεία βασίζεται στην αρχή της απλής φυγοκέντρησης (μια περιστροφή), η οποία απομακρύνει τα ερυθρά αιμοσφαίρια από το πλάσμα με αποτέλεσμα το μόνο που έχουμε να είναι μια μίξη PRP & PPP με μικρό αριθμό αιμοπεταλίων και μικρό ποσοστό συγκέντρωσης. Αντίθετα, η νέα αυτόλογη μεσοθεραπεία Magellan® TruPRP™, εξαιτίας της διπλής φυγοκέντρησης, επιτυγχάνει πιο εκλεπτυσμένο διαχωρισμό και 4-6 φορές υψηλότερο ποσοστό συγκέντρωσης αυξητικών παραγόντων.
Υπάρχουν παρενέργειες με την Magellan® TruPRP™;
Όχι, δεν υπάρχουν παρενέργειες ούτε αλλεργικές αντιδράσεις, καθώς η μέθοδος της νέας αυτόλογης μεσοθεραπείας βασίζεται στη λήψη και επαναχρησιμοποίηση του αίματος του ίδιου του ασθενούς. Ενδεχομένως να παρουσιαστεί μια μικρή ερυθρότητα στο σημείο εφαρμογής, η οποία όμως υποχωρεί σε 20-30 λεπτά.
Πονάει η θεραπεία με Magellan® TruPRP™;
Η διαδικασία είναι σχεδόν ανώδυνη και γίνεται καλά ανεκτή από τον ασθενή καθώς πριν από τη θεραπεία εφαρμόζεται τοπική αναισθητική κρέμα.
Μπορούν όλοι να κάνουν Magellan® TruPRP™;
Όλοι, όσοι μπορούν να γίνουν αιμοδότες, μπορούν και να υποβληθούν στην θεραπεία Magellan® TruPRP™. Στην περίπτωση πού είστε τακτικός αιμοδότης και επιθυμείτε να υποβληθείτε στη νέα αυτόλογη μεσοθεραπεία για την αντιμετώπιση των ραγάδων θα χρειαστεί να περάσει διάστημα 2-3 εβδομάδων από την ημέρα της αιμοδοσίας.
Τι πρέπει να κάνω πριν και μετά τη θεραπεία των ραγάδων;
 • Μείνετε μακριά από τον ήλιο για ένα μήνα πριν και μετά τη θεραπεία. Αν γνωρίζετε ότι θα εκτεθείτε στον ήλιο, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας.
 • Δεν πρέπει να κάνετε άλλες δερματολογικές θεραπείες στις τρεις εβδομάδες που προηγούνται αλλά και μετά τη θεραπεία. Αυτό περιλαμβάνει αποτρίχωση και πήλινγκ.
 • Αποφύγετε τις έντονες προπονήσεις, τη σάουνα και την πισίνα μετά τη θεραπεία μέχρι να φύγει η ερυθρότητα από το δέρμα.
 • Αποφύγετε τα ζεστά ντους για μια ημέρα μετά από τη θεραπεία και μην τρίβετε ή ξύνετε την περιοχή που έχει υποστεί αγωγή μέχρι να «ηρεμήσει» το δέρμα σας.
 • Τουλάχιστον 4 ημέρες πριν από τη θεραπεία των ραγάδων, συνιστάται η αποχή από παυσίπονα, βιταμίνη Ε και άλλα φάρμακα που αραιώνουν το αίμα.
 • Μην εφαρμόζετε στο δέρμα σας κρέμες 3 ημέρες πριν και μετά τη διαδικασία.
 • Ακολουθήστε την αγωγή που θα σας προτείνει ο γιατρός μετά από κάθε συνεδρία.
Ποια είναι η διαφορά στη θεραπεία των κόκκινων και των λευκών ραβδώσεων;

Η θεραπεία των ραβδώσεων ενώ είναι ακόμα κόκκινες είναι ευκολότερη σε σχέση με των λευκών. Οι νέες ραγάδες συνήθως αντιμετωπίζονται με συνδυασμό LASER θεραπειών. Οι λευκές ραγάδες συνήθως αντιμετωπίζονται καλύτερα με συνδυασμό ραδιοσυχνοτήτων, Carboxy και τελευταία με αυτόλογη μεσοθεραπεία. Θα χρειαστούν πιθανώς περισσότερες συνεδρίες για την καλύτερη κλινική έκβαση των λευκών ραβδώσεων.

Οι λευκές ραγάδες συνήθως εμφανίζονται ως υποχρωματικές βλάβες. Αυτό σημαίνει ότι οι ραγάδες έχουν πιο εξασθενημένο χρωματικό τόνο από τον φυσικό του δέρματος. Τα LASER και η τεχνολογία του RF Microneedling έχουν την ικανότητα να διεγείρουν το κολλαγόνο και την ελαστίνη για να βελτιώσουν την εμφάνιση των ραγάδων. Ωστόσο, δεν είναι όλοι καλοί υποψήφιοι και πολλά εξαρτώνται από το μέγεθος των ραβδώσεων, τις ρεαλιστικές προσδοκίες του ασθενούς και τον χρωματικό τόνο του δέρματος.Ιατρικός Εξοπλισμός


Pulsed Dye LASER
 • Το πρώτο LASER επιλεκτικής φωτοθερμόλυσης
 • Μεγάλη ποικιλία εφαρμογών σε δερματολογικές παθήσεις
 • Συσκευή εγκεκριμένη από τον FDA Αμερικής
Magellan® TruPRP™
 • Διπλή φυγοκέντρηση
 • Εκλεπτυσμένος διαχωρισμός αιμοπεταλίων
 • 4-6 φορές μεγαλύτερο ποσοστό συγκέντρωσης αυξητικών παραγόντων
 • Συσκευή εγκεκριμένη από τον FDA Αμερικής

Δεν μπορώ να πιστέψω τη διαφορά στο δέρμα μου μετά από περίπου 4 εβδομάδες θεραπείας στην IQ για τις ραγάδες μου! Έχουν ξεθωριάσει στο σημείο που δύσκολα μπορεί να τις δει κάποιος. Είμαι πολύ χαρούμενη!

Σύλβια Π.


Αν ήξερα για την IQ Dermatology και τις πρωτοποριακές θεραπείες της, θα είχα λύσει το πρόβλημα με τις ραγάδες μου από τη στιγμή που εμφανίστηκαν μετά την εγκυμοσύνη μου. Όμως και τώρα, οκτώ μήνες μετά, νιώθω υπέροχα γιατί απλά δεν υπάρχουν!

Αλκμήνη Τ


Ζητήστε σήμερα ραντεβού εκτίμησης χωρίς χρέωση!

Όροι Χρήσης του Website

Loading...
Ονοματεπώνυμο (απαραίτητο)
Email (απαραίτητο)
Κινητό (απαραίτητο)