Κοιλιοπλαστική για επίπεδη κοιλιά

Τα οφέλη της κοιλιοπλαστικής στο σώμα μας είναι εντυπωσιακά

> Αφαίρεση περίσσιου δέρματος και λίπους από το κοιλιακό τοίχωμα.
> Αποκατάσταση των εξασθενημένων μυών.
> Σύσφιξη και ενίσχυση κοιλιακών και κεντρικών μυών της κοιλιάς.
> Μείωση της προεξέχουσας κοιλιάς και δημιουργία επίπεδης κοιλιάς σε ιδανική αναλογία με τον εκάστοτε σωματότυπo.
> Δημιουργία καλοσχηματισμένων κοιλιακών μυών.
> Απομάκρυνση του χαλαρού δέρματος.
> Βελτίωση της γραμμής της μέσης.
> Μείωση της περιμέτρου της κοιλιάς.
περισσότερα

Κοιλιοπλαστική: πώς λειτουργεί

Η κοιλιοπλαστική αποτελεί την πιο δραστική επεμβατική μέθοδο αντιμετώπισης του περιττού πάχους που συσσωρεύεται στην κοιλιακή χώρα. Η διαδικασία της κοιλιοπλαστικής περιλαμβάνει την αφαίρεση λιπωδών ιστών και χαλαρού δέρματος από το μεσαίο και κατώτερο τμήμα της κοιλιάς, ενώ η συρραφή των μυών του κοιλιακού τοιχώματος και η ισχυροποίησή του, μειώνει τις πιθανότητες για μελλοντικές κήλες στην περιοχή αλλάζοντας δραστικά τον εκάστοτε σωματότυπο.

Επέμβαση πρώτης γραμμής

Η κοιλιοπλαστική τα τελευταία χρόνια εξελίσσεται σε μια πλαστική χειρουργική επέμβαση πρώτης γραμμής. Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε η Παγκόσμια Εταιρεία Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής το 2015 πραγματοποιήθηκαν σε παγκόσμιο επίπεδο 22 εκ. επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής.
Με ποσοστό που αγγίζει το 85,6% οι γυναίκες κρατούν τα πρωτεία καθώς προχώρησαν σε επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής με την κοιλιοπλαστική να αποτελεί την 4η δημοφιλέστερη σε σειρά επέμβαση με ποσοστό 11%.

Πλήρης Κοιλιοπλαστική

Η πλήρης επέμβαση της κοιλιοπλαστικής αφορά στην αφαίρεση μεγάλης ποσότητας περιττού δέρματος και περίσσιου λίπους στην περιοχή της κοιλιάς, απαιτεί γενική αναισθησία και πιθανόν να χρειαστεί επανατοποθέτηση του ομφαλού σε νέα θέση, εφόσον αφαιρεθεί το λίπος που τον περιβάλλει.
Η πλήρης κοιλιοπλαστική αποτελεί την ιδανική λύση για γυναίκες που έχουν κάνει καισαρική τομή καθώς, η ουλή της καισαρικής που βρίσκεται στον ίδιο τομέα με αυτή της κοιλιοπλαστικής μπορεί να βελτιωθεί, αν όχι να ενσωματωθεί με την ουλή της κοιλιοπλαστικής.

Μίνι Κοιλιοπλαστική

Ενδείκνυται για γυναίκες και άντρες πολύ κοντά στο ιδανικό τους βάρος, με μικρότερο αισθητικό πρόβλημα, οι οποίοι αντιμετωπίζουν προβλήματα τοπικού πάχους στην περιοχή της κοιλιάς.
Ο λόγος είναι ότι η επέμβαση περιορίζεται μόνο στη διόρθωση της περιοχής κάτω από τον ομφαλό (γι’ αυτό ακριβώς δεν χρειάζεται και μετατόπιση αυτού) και δεν απαιτεί γενική αναισθησία.
Η επέμβαση αυτή συντελεί στην απομάκρυνση του χαλαρού και περιττού δέρματος από την περιοχή της κοιλιάς και στη σύσφιξη μυών με στόχο τη βελτίωση των γραμμών της μέσης.Τα οφέλη της κοιλιοπλαστικής στην ψυχολογία μας

> Τόνωση της αυτοπεποίθησης με τη βελτιωμένη εικόνα που προσφέρει
> Αύξηση αυτοεκτίμησης
> Βελτίωση της κοινωνικής ζωής εξαιτίας της βελτιωμένη εικόνας
> Βελτίωση της σεξουαλικής ζωής
> Δραστική αλλαγή στις διατροφικές συνήθειες & επιλογή ενός πιο υγιεινού τρόπου ζωής (πχ. σωματική άσκηση).

Συμβουλές Διατροφής


Συχνές Ερωτήσεις

Πότε φαίνονται τα πρώτα αποτελέσματα;
Τα αποτελέσματα γίνονται ορατά μόλις φύγει το οίδημα και ολοκληρωθεί η διαδικασία της επούλωσης. Η τελική εικόνα βελτιώνεται σταδιακά μέσα σε διάστημα 4-6 μηνών.
Είναι μόνιμο το αποτέλεσμα της κοιλιοπλαστικής;
Η μονιμότητα του αποτελέσματος επαφίεται κυρίως στην ελεγχόμενη και ισορροπημένη διατροφή και συστηματική άσκηση για την αποτροπή πιθανών αυξομειώσεων στο βάρος του ατόμου.
Πώς θα ξέρω αν είμαι ο κατάλληλος υποψήφιος;
Η κοιλιοπλαστική επιδιορθώνει τους μύες της περιοχής και απομακρύνει το περιττό δέρμα, σμιλεύοντας επίπεδη και σφριγηλή κοιλιά. Μπορεί να είναι κατάλληλη για σας αν τηρείτε τις ακόλουθες προϋποθέσεις:
  • Είστε σωματικά υγιείς και έχετε σταθερό βάρος.
  • Έχετε ρεαλιστικές προσδοκίες.
  • Έχετε χαλαρή επιδερμίδα γύρω από την κοιλιά σας.
  • Έχετε υπερβολικό λίπος στην κοιλιά που δεν ανταποκρίνεται σε
  • πρόγραμμα διατροφής ή άσκησης.
Εάν καπνίζετε, θα πρέπει να σταματήσετε το κάπνισμα για τουλάχιστον έξι εβδομάδες πριν και μετά τη χειρουργική επέμβαση, καθώς το κάπνισμα και η νικοτίνη δυσχεραίνουν τη διαδικασία επούλωσης. Σε περίπτωση που δεν είστε κατάλληλος υποψήφιος για κοιλιοπλαστική, υπάρχουν άλλες θεραπείες που μπορείτε να εφαρμόσετε, όπως λιποαναρρόφηση.
Ποιες είναι οι πιθανές παρενέργειες ή κίνδυνοι από την κοιλιοπλαστική;
Η κοιλιοπλαστική είναι μια χειρουργική επέμβαση και, όπως κάθε επέμβαση, έχει εγγενείς κινδύνους, όπως π.χ. αιμορραγία, μόλυνση και αντίσταση στην αναισθησία. Περιστασιακά μετά τη χειρουργική επέμβαση, μπορεί να συσσωρευτεί υγρό κάτω από το δέρμα. Η αφαίρεσή του είναι ανώδυνη, αλλά απαιτεί επισκέψεις στα ιατρεία.
Θέλω να κάνω κοιλιοπλαστική αλλά σκοπεύω να μείνω έγκυος. Μήπως πρέπει να περιμένω και να κάνω την επέμβαση μετά την γέννα;
Πιθανώς, αλλά όχι απολύτως. Για να διατηρηθούν τα αποτελέσματα, πολλοί πλαστικοί χειρουργοί συστήνουν στις γυναίκες να περιμένουν πρώτα να γεννήσουν. Μια εγκυμοσύνη μπορεί να αναστρέψει κάποιες βελτιώσεις του σώματος από την κοιλιοπλαστική και μπορεί να απαιτήσει και δεύτερη χειρουργική επέμβαση για να βελτιώσει την εικόνα της κοιλιάς. Σε περίπτωση, όμως, που κάποια αποφασίσει να κάνει κοιλιοπλαστική, θα πρέπει να αποφύγει να μείνει έγκυος τουλάχιστον έξι μήνες μετά την επέμβαση.
Μετά από κοιλιοπλαστική, πόσο καιρό πρέπει να απέχω από το σεξ;
Οποιαδήποτε σεξουαλική δραστηριότητα θα πρέπει να αποφεύγεται για τουλάχιστον δύο εβδομάδες, ίσως και περισσότερο.
Μίνι και πλήρης κοιλιοπλαστική. Ποια είναι η διαφορά τους;
Η μίνι κοιλιοπλαστική είναι μια χειρουργική διαδικασία σχεδιασμένη να συσφίγγει το χαλαρό δέρμα στην κάτω κοιλιακή χώρα. Σε αντίθεση με την πλήρη κοιλιοπλαστική, η μίνι περιλαμβάνει μια μικρή, οριζόντια τομή στην κάτω κοιλιακή χώρα και ο ομφαλός παραμένει ανέπαφος. Η μίνι κοιλιοπλαστική έχει ως αποτέλεσμα μια ουλή, ίδιου μήκους με της καισαρικής. Με τη μίνι κοιλιοπλαστική, οι περισσότεροι ασθενείς απολαμβάνουν μισή σε μήκος ουλή σε σχέση με την πλήρη, αλλά μόνο το ένα τέταρτο των αποτελεσμάτων που θα μπορούσαν να δουν με μια πλήρη κοιλιοπλαστική.

Πάντα είχα πρόβλημα στην κοιλιά μου αλλά φοβόμουν μια επέμβαση... στην IQ Dermatology έκανα κοιλιοπλαστική ανώδυνα και πολύ οικονομικά! Την συστήνω ανεπιφύλακτα!

Ιωάννα Δ., 43 ετών

επικοινωνια

Επιθυμώ να λάβω περισσότερες πληροφορίες
Loading...