Λιποαναρρόφηση

Οριστική λύση στο τοπικό πάχος με εντυπωσιακά αποτελέσματα

Οι σωστές αναλογίες και το καλοσχηματισμένο περίγραμμα του σώματος είναι βασικά στοιχεία της ελκυστικής εμφάνισης. Η αντιμετώπιση του τοπικού πάχους σε διάφορες περιοχές του σώματος, που αντιστέκεται ακόμα και στη σωστή διατροφή και τη συστηματική σωματική άσκηση, είναι κοινός προβληματισμός για τους περισσότερους ανθρώπους. Για τη δημιουργία του τοπικού πάχους υπεύθυνα είναι τα λιποκύτταρα, που βρίσκονται στον λιπώδη ιστό και μεγαλώνουν σε αριθμό μέχρι τα 18 μας χρόνια. Μετά την ενηλικίωση δεν αυξάνεται ο αριθμός τους, αυξάνεται όμως το μέγεθος τους και κάπου εκεί αρχίζουν τα δύσκολα!
Η λιποαναρρόφηση είναι μια από τις πιο δημοφιλείς και κορυφαίες κοσμητικές επεμβάσεις εδώ και πολλά χρόνια για την ασφαλή, αποτελεσματική και οριστική εξάλειψη του τοπικού λίπους σε περιπτώσεις που η αντιμετώπισή του με μη επεμβατικές μεθόδους είναι αδύνατη. Ο κοσμητικός χειρουργός εφαρμόζει λιποαναρρόφηση συνήθως στους γοφούς, την κοιλιά, τους μηρούς, τους γλουτούς και σε άλλες περιοχές του σώματος ή στο πρόσωπο για να βελτιώσει το σχήμα τους. Η λιποαναρρόφηση μπορεί να γίνει συνδυαστικά και με άλλες κοσμητικές χειρουργικές επεμβάσεις, όπως με μειωτική στήθους, κοιλιοπλαστική και λίφτινγκ προσώπου.

Η κλασική λιποαναρρόφηση προσφέρει:
 • Αποτελεσματική αντιμετώπιση του τοπικού πάχους
 • Μείωση όγκου του συσσωρευμένου λίπους
 • Αρμονικό σε αναλογίες σώμα
 • Βελτίωση του περιγράμματος του σώματος
 • Φυσικό αποτέλεσμα

Η λιποαναρρόφηση πραγματοποιείται με την εφαρμογή τοπικής αναισθησίας. Ο κοσμητικός χειρουργός κάνει μια ή περισσότερες μικροσκοπικές τομές στην περιοχή θεραπείας δια μέσου των οποίων εισάγεται ένας λεπτός σωλήνας για να χαλαρώσει το λίπος κάτω από το δέρμα και να αναρροφηθεί.

Η διαδικασία συνήθως διαρκεί από 1 έως και 3 ώρες, ανάλογα με τον αριθμό των περιοχών που αντιμετωπίζονται. Η μέθοδος έχει αποδειχθεί ιδιαιτέρως αποτελεσματική στην περιοχή της κοιλιάς, ακόμα και μετά από εγκυμοσύνη, καθώς επιφέρει σημαντική βελτίωση και επιτυγχάνει φυσικό αποτέλεσμα.

Είστε κατάλληλοι υποψήφιοι για λιποαναρρόφηση;

Αρχικά, θα πρέπει να έχετε ρεαλιστικές προσδοκίες. Η λιποαναρρόφηση εξαλείφει το τοπικό λίπος. Δεν θα σας απαλλάξει από την κυτταρίτιδα, οπότε μην ελπίζετε ότι μετά το τέλος της επέμβασης, εκτός από το τοπικό πάχος, θα έχει εξαλειφθεί και η κυτταρίτιδα από την περιοχή που κάνατε τη θεραπεία.
Η λιποαναρρόφηση είναι μια χειρουργική επέμβαση. Γι 'αυτό πρέπει να είστε υγιείς. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει τουλάχιστον:
 • Να μην είστε παχύσαρκοι
 • Να έχετε σταθερή, ελαστική επιδερμίδα
 • Να αποφεύγετε το κάπνισμα
 • Να μην αντιμετωπίζετε κυκλοφορικά προβλήματα
 • Να μην πάσχετε από καρδιακή νόσο ή διαβήτη
 • Να έχετε ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα

Τα αποτελέσματα είναι μόνιμα με την κατάλληλη προσοχή

Με την λιποαναρρόφηση, τα λιποκύτταρα απομακρύνονται οριστικά από το σώμα. Δεν ξαναδημιουργείται τοπικό πάχος στην περιοχή που κάνατε την επέμβαση, ωστόσο μπορεί να αποκτήσετε περιττό λίπος σε άλλες περιοχές του σώματος. Αυτό εξαρτάται από τον τρόπο ζωής που θα ακολουθήσετε μετά την θεραπεία και από τη διατροφή σας. Για τον λόγο αυτό, θα πρέπει να υιοθετήσετε δίαιτες που θα περιλαμβάνουν μη λιπαρές πρωτεΐνες, φρούτα και λαχανικά, δημητριακά ολικής άλεσης και γαλακτοκομικά προϊόντα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά. Επίσης, θα πρέπει να ασκείστε τακτικά.


Σε τι υπερέχει η κλασική λιποαναρρόφηση
 • Δραστική μέθοδος
 • Επιτυχής αναρρόφηση λιποκυττάρων
 • Λεπτομερής αφαίρεση του τοπικού λίπους
 • Μικροσκοπικές ουλές που επουλώνονται με την πάροδο του χρόνου
 • Αντιμετώπιση πολλών και μεγάλων περιοχών του σώματος σε μια συνεδρία
 • Ελεγχόμενο τελικό αποτέλεσμα


Συμβουλές Διατροφής


Συχνές Ερωτήσεις


Πονάει;
Η επέμβαση της λιποαναρρόφησης είναι μια αρκετά δραστική χειρουργική μέθοδος και είναι φυσιολογικό να υπάρχει μια ενόχληση. Ο πόνος είναι ανάλογος με την ποσότητα λίπους που αφαιρείται. Ωστόσο, μετά τις 2 πρώτες ημέρες, η αίσθηση του πόνου μειώνεται σταδιακά.
Πόσο διαρκεί η επέμβαση της λιποαναρρόφησης;
Ο χρόνος διάρκειας της επέμβασης εξαρτάται από τον αριθμό περιοχών που αντιμετωπίζονται ταυτόχρονα. Μια μέση διάρκεια της επέμβασης είναι 1 έως 3 ώρες.
Η λιποαναρρόφηση συνδυάζεται με άλλες επεμβάσεις;
Ναι και μάλιστα αρκετά συχνά. Μια συνήθης συνδυαστική πλαστική επέμβαση αποτελεί αυτή της «λιπομεταμόσχευσης-fat grafting»: το λίπος που αναρροφάται – με τη διαδικασία της λιποαναρρόφησης- αφαιρείται, καθαρίζεται και μεταφέρεται σε άλλα σημεία του σώματος όπως γλουτούς (Brazillian Butt Lift), στο πρόσωπο, ή και στο στήθος προκειμένου να αποκαταστήσει την απώλεια όγκου ή να δημιουργήσει το επιθυμητό περίγραμμα σώματος με τις αντίστοιχες αναλογίες. Αξίζει να σημειωθεί, ότι η διαδικασία fat grafting procedure βασίζεται στη μεταφορά του λίπους του ίδιου του ασθενή από το ένα σημείο του σώματος σε ένα άλλο γεγονός που ενισχύει τη μακροβιότητα του αποτελέσματος.
Η επεμβατική λιποαναρρόφηση είναι το νέο Body Contouring;
Η σύγχρονη επεμβατική λιποαναρρόφηση συντελεί αποτελεσματικά στη δημιουργία ενός σωστά σμιλευμένου σε αναλογίες περίγραμμα σώματος (Body Contouring) και θεωρείται ίσως η πιο δραστική μέθοδος για την αντιμετώπιση του τοπικού πάχους. Το τελικό αποτέλεσμα θεωρείται πιο ελεγχόμενο και κατά συνέπεια προσεγγίζει με περισσότερη ακρίβεια το επιθυμητό. Το περίσσιο συσσωρευμένο λίπος που συγκεντρώνεται μεταξύ του δέρματος και των μυών, αναρροφάται ελεγχόμενα και αποβάλλεται κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.
Η λιποαναρρόφηση ενδείκνυται για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας;
Όχι. Η διαδικασία της λιποαναρρόφησης δεν αποτελεί θεραπεία κατά της παχυσαρκίας ή μέθοδο για δραματική απώλεια βάρους, ούτε θα πρέπει να θεωρηθεί ως υποκατάστατο διατροφής και άσκησης. Αντιθέτως, μπορεί να αποτελέσει το έναυσμα για έναν στοχευμένο και συνειδητοποιημένο πρόγραμμα απώλειας κιλών.
Ποιος είναι ο ιδανικός υποψήφιος για να υποβληθεί στην διαδικασία της λιπαναρρόφησης;
Ο ιδανικός υποψήφιος για λιποαναρρόφηση είναι αυτός που είναι πολύ κοντά στο ιδανικό του βάρος αλλά εξακολουθεί να αντιμετωπίζει προβλήματα τοπικού πάχους το οποίο ανθίσταται στην υγιεινή διατροφή και άσκηση.
Η λιποαναρρόφηση αντιμετωπίζει αποτελεσματικά την κυτταρίτιδα και τη χαλάρωση;
Μπορεί η λιποαναρρόφηση να αποτελεί μια αποτελεσματική μέθοδο για την αντιμετώπιση του επίμονου τοπικού πάχους, ωστόσο δεν αποτελεί λύση για αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας, των ραγάδων και της χαλάρωσης.
Η λιποαναρρόφηση βελτιώνει την υφή και την ποιότητα του δέρματος;
Η λιποαναρρόφηση βελτιώνει το περίγραμμα του σώματος, διαμορφώνει τις αναλογίες που ταιριάζουν στον εκάστοτε σωματότυπο και όχι την υφή και την ποιότητα του δέρματος.
Μετά τη λιποαναρρόφηση δεν θα παχύνω ποτέ ξανά;
Τα λιπώδη κύτταρα που αφαιρούνται με την λιποαναρρόφηση δεν ξαναγεννιούνται. Ωστόσο, θα πρέπει να διατηρήσετε το βάρος σας σε φυσιολογικά επίπεδα-κοντά στο ιδανικό σας βάρος-, να τρώτε υγιεινά και να ασκείστε τακτικά, καθώς εάν το βάρος αυξηθεί υπερβολικά και απότομα υπάρχει πιθανότητα τα εναπομείναντα λιποκύτταρα να αυξηθούν σε όγκο.
Τι θα συμβεί αν πάρω βάρος μετά τη λιποαναρρόφηση;
Εάν σημειωθεί κάποια αύξηση βάρους ο βαθμός συσσώρευσης λίπους θα είναι οπωσδήποτε αναλογικά μικρότερος στην περιοχή που έχει ήδη υποβληθεί σε αγωγή συγκριτικά με περιοχές που δεν έχουν υποστεί κάποια θεραπεία.
Υπάρχει χρόνος αποθεραπείας μετά την επέμβαση;
Μια εβδομάδα είναι ο χρόνος αποθεραπείας που συνήθως απαιτείται πριν επιστρέψετε στην εργασία και την καθημερινότητά σας. Υπάρχει πιθανότητα να εμφανίσετε μικρού μώλωπες ή οίδημα, τα οποία όμως θα εξαλειφθούν σταδιακά με το πέρασμα του χρόνου. Το πρώτο διάστημα μετά την επέμβαση συνιστάται η χρήση χειρουργικού κορσέ ο οποίος θα λειτουργήσει ευεργετικά στη μείωση του πρηξίματος και των μωλώπων που ενδεχομένως δημιουργηθούν.
Πότε θα φύγουν οι ουλές από την επέμβαση της λιποαναρρόφησης;
Οι μικρές σχεδόν ανεπαίσθητες ουλές που δημιουργούνται κατά τη διάρκεια της επέμβασης θα φύγουν συν τω χρόνω, αφού περάσουν σταδιακά μια διαδικασία επούλωσης και ωρίμανσης που διαρκεί περίπου 12 μήνες.
Πότε φαίνονται τα πρώτα αποτελέσματα;
Τα αποτελέσματα της επέμβασης κλιμακώνονται σταδιακά μέρα με την ημέρα σε διάστημα 6 έως 12 μηνών. Είναι πιθανό κάποια αποτελέσματα να γίνουν άμεσα αντιληπτά αμέσως μετά την επέμβαση. Ωστόσο, η βελτιστοποίηση των αποτελεσμάτων γίνεται ακόμα πιο εμφανής όταν υποχωρήσουν η διόγκωση και η κατακράτηση υγρών.

Δεν ήμουν ποτέ παχιά... είχα μάλλον τον γνωστό σωματότυπο 'αχλάδι'... με την λιποαναρρόφηση κατάφερα να αποκτήσω μια ομοιόμορφη σιλουέτα με αρμονικές καμπύλες!

Ανθή Μ., 38 ετών


Δεν μπορώ να σας περιγράψω πόσο τέλεια νιώθω που έδιωξα επιτέλους από επάνω μου το αντιαισθητικό τοπικό πάχος
χωρίς να ταλαιπωρηθώ καθόλου!

Ασημίνα Κ.


Ζητήστε σήμερα ραντεβού εκτίμησης χωρίς χρέωση!

Όροι Χρήσης του Website

ΑΘΗΝΑ

Τ 210 72 42 600
Δ Λεωφ. Βασ. Σοφίας 49

Ώρες λειτουργίας

Δευτέρα - Παρασκευή:
09.00 - 21.00
Σάββατο:
10.00 - 16.00

ΜΑΡΟΥΣΙ

Τ 210 61 00 900
Δ Λεωφ. Κηφισίας 71

Ώρες λειτουργίας

Δευτέρα - Παρασκευή:
09.00 - 21.00
Σάββατο:
10.00 - 16.00

ΓΛΥΦΑΔΑ

Τ 210 96 06 600
Δ Λεωφ. Βουλιαγμένης 96

Ώρες λειτουργίας

Δευτέρα - Παρασκευή:
11.00 - 20.00
  
Loading...