Αυξητική Στήθους

Φυσικό αποτέλεσμα με ενθέματα σιλικόνης εγκεκριμένα από τον FDA

Το γυναικείο στήθος είναι συνώνυμο της θηλυκότητας και ως εκ τούτου έχει δοθεί μεγάλη έμφαση στην αισθητική του εικόνα. Το ιδανικό μέγεθος και το σχήμα του στήθους είναι διαφορετικά για την κάθε γυναίκα και εξαρτάται τόσο από την ανατομία του σώματός της όσο και από τα πολιτιστικά χαρακτηριστικά της. Πολλές φορές, η ανάπτυξη του μαστού δεν γίνεται σωστά, με αποτέλεσμα οι γυναίκες με μικρότερο από το κανονικό στήθος να επιδιώκουν αυξητική επέμβαση.

Η αυξητική στήθους είναι μία ασφαλής και απλή επεμβατική διαδικασία, που στοχεύει στην αύξηση του μεγέθους των μαστών με χρήση ενθεμάτων. Συνήθως απαιτεί γενική αναισθησία και η διάρκειά της μπορεί να φτάσει τις 2 ώρες. Τα ενθέματα σιλικόνης αποτελούν τη δημοφιλέστερη μέθοδο αυξητικής στήθους, καθώς διακρίνονται τόσο για την φυσικότητα, ως προς το τελικό αποτέλεσμα όσο και για την μεγάλη διάρκεια ζωής τους, αλλά και για την ικανότητά τους να μην επηρεάζουν τη διαδικασία του θηλασμού. Στα ιατρεία μας χρησιμοποιούμε εξελιγμένα, υψηλής ποιότητας ενθέματα σιλικόνης που φέρουν την έγκριση του αυστηρού αμερικανικού οργανισμού Φαρμάκων και Συσκευών FDA, καθώς και εγγύηση ποιότητας ζωής.


Η αυξητική στήθους προσφέρει:

 • Βελτιστοποίηση του σχήματος των μαστών
 • Συμμετρία και αρμονία στο μέγεθος σε σχέση με το υπόλοιπο σώμα
 • Νεανικό, σφριγηλό στήθος
 • Ενίσχυση της αυτοπεποίθησης
 • Βελτίωση της σεξουαλικής ζωής
Η ανατομική περιοχή στην οποία θα εισέλθει το ένθεμα καθορίζει το μέγεθός του και την τομή που θα δημιουργηθεί. Συγκεκριμένα, αν η τομή γίνει γύρω από τη θηλή είναι λιγότερο εμφανής και τοποθετείται μικρότερο ένθεμα. Αν η θηλή έχει ικανοποιητικό μέγεθος, τότε μπορεί να υποδεχτεί ένα μεγαλύτερο ένθεμα με ελαφρώς μεγαλύτερη τομή. Τα ενθέματα σιλικόνης μπορούν να τοποθετηθούν: α) κάτω από το μαζικό αδένα, β) κάτω από την απονεύρωση του μυός (subfascial), γ) κάτω από τον θωρακικό μυ – υπομυϊκά (submuscular), ή δ) με συνδυασμό ανατομικών περιοχών αναλόγως την περίπτωση. Ωστόσο, το βάθος τοποθέτησης του ενθέματος καθορίζεται από τα χαρακτηριστικά και την επιθυμία της ίδιας της ασθενούς.

Σημαντικοί λόγοι και προϋποθέσεις για να κάνετε αυξητική στήθους

Η αυξητική στήθους είναι καθαρά προσωπική επιλογή και θα πρέπει να έχετε ρεαλιστικές προσδοκίες. Προτού λάβετε την απόφαση να προχωρήσετε στη διαδικασία, είναι απαραίτητο να γνωρίζετε αν είστε η κατάλληλη υποψήφια. Αυτό μπορείτε να το διαπιστώσετε αν εκπληρώνετε κάποιες από τις παρακάτω προϋποθέσεις:
 • Είστε σωματικά υγιής, δεν είστε έγκυος, δεν θηλάζετε
 • Είστε άνω των 18 ετών ώστε το στήθος σας να έχει αναπτυχθεί πλήρως
 • Σας δυσαρεστεί το γεγονός ότι έχετε μικρό στήθος
 • Το στήθος σας έχει χάσει το σχήμα και τον όγκο του μετά από εγκυμοσύνη, απώλεια βάρους ή γήρανση
 • Το επάνω μέρος του στήθους σας εμφανίζεται "κενό"v
 • Οι μαστοί είναι ασύμμετροι
 • Ο ένας ή και οι δύο μαστοί δεν έχουν αναπτυχθεί κανονικά ή έχουν επίμηκες σχήμα

Αυξητική στήθους με τη μέθοδο της λιποπροσθετικής

Η αυξητική στήθους, εκτός από τη μέθοδο της πρόσθεσης ενθεμάτων σιλικόνης, μπορεί να γίνει με λιποπροσθετική. Σύμφωνα με αυτή, μέσω της διαδικασίας της λιποαναρρόφησης αφαιρείται λίπος από δότρια περιοχή του σώματος της ασθενούς και τοποθετείται στο στήθος της προκειμένου να αποκαταστήσει την απώλεια όγκου, να βελτιώσει και να διορθώσει το σχήμα του. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα δημοφιλή κοσμητική επέμβαση, καθώς με αυτή επωφελούνται ταυτόχρονα περισσότερες από μία περιοχές του σώματος


Σε τι υπερέχει η αυξητική στήθους
 • Ασφαλής
 • Άμεσο και φυσικό αποτέλεσμα
 • Ελάχιστα εμφανής ουλή
 • Ενθέματα με έγκριση FDA
 • Μεγάλη διάρκεια ζωής
 • Ελάχιστος χρόνος αποθεραπείας
 • Δεν τοποθετούνται παροχετεύσεις (μη τραυματική τεχνική)


Συμβουλές Διατροφής


Συχνές Ερωτήσεις


Από ποια ηλικία μπορώ να κάνω αυξητική στήθους;
Η κατάλληλη ηλικία είναι μετά τα 18, όταν έχει ολοκληρωθεί η ανάπτυξη των μαστών.
Χρειάζεται προετοιμασία πριν την επέμβαση αυξητικής στήθους;
Πριν την επέμβαση αυξητικής στήθους, προηγείται μαστογραφία και υπέρηχος ανάλογα με την ηλικία.
Ποσό διαρκεί η επέμβαση;
Η επέμβαση αυξητικής στήθους διαρκεί περίπου 2 ώρες και απαιτεί γενική αναισθησία.
Πόσο διαρκούν τα αποτελέσματα;
Τα αποτελέσματα μιας επιτυχημένης αυξητικής στήθους συνήθως έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής. Ωστόσο, παράγοντες όπως εγκυμοσύνη, απότομη αυξομείωση βάρους ή γήρανση μπορεί να επηρεάσουν μέρος του αποτελέσματος.
Υπάρχει συσχετισμός μεταξύ των ενθεμάτων που χρησιμοποιούνται στην αυξητική στήθους και του καρκίνου του μαστού;
Όχι, κανένας απολύτως. Ο μαστός που φέρει ένθεμα στήθους μπορεί να εξεταστεί κανονικά καθώς το επίθεμα τοποθετείται κάτω από το μαστό και όχι μέσα σε αυτόν.
Μαστοί που φέρουν ενθέματα μπορούν να εξεταστούν κανονικά;
Φυσικά, εάν οι μαστοί φέρουν ενθέματα σιλικόνης. Οι μαστογράφοι τελευταίας γενιάς έχουν τη δυνατότητα να απεικονίσουν πλήρως τον μαστό ακόμα και αν φέρει ένθεμα. Σε κάθε περίπτωση όμως θα πρέπει να ενημερώσετε τον γιατρό.
Τι πρέπει να γνωρίζω πριν αποφασίσω να υποβληθώ σε αυξητική στήθους;
Υπάρχουν 5 βασικά σημεία που πρέπει να προσέξετε ιδιαίτερα και να συζητήσετε με το γιατρό μας πριν προχωρήσετε στην αυξητική στήθους: η τομή, από ποιο σημείο του σώματος θα εισέλθει το ένθεμα, το βάθος της τομής, το υλικό του ενθέματος που θα τοποθετηθεί, το σχήμα που θα φέρει το νέο στήθος και φυσικά το μέγεθος του ενθέματος.
Είναι όλα τα ενθέματα το ίδιο;
Όχι. Τα ενθέματα κατηγοριοποιούνται σε ανατομικά (σταγονοειδές σχήμα) και στρογγυλά ανάλογα με: α) το υλικό από το οποίο είναι κατασκευασμένα και την υφή τους, β) το βαθμό προβολής και γ) το σχήμα τους. Επιμέρους χαρακτηριστικά αποτελούν η διάμετρος και ο όγκος τους, κυρίως για τα ενθέματα σιλικόνης που είναι και πιο διαδεδομένα τόσο για την φυσικότητα του αποτελέσματος όσο και για τη μακροβιότητά τους.
Είναι ασφαλή τα ενθέματα;
Τα σύγχρονα υψηλής ποιότητας ενθέματα σιλικόνης που χρησιμοποιούμε στα εξειδικευμένα ιατρεία μας είναι απολύτως ασφαλή, φέρουν την έγκριση του αυστηρού Αμερικανικού Οργανισμού Φαρμάκων και Συσκευών FDA, καθώς και εγγύηση ποιότητας ζωής.
Με ποια κριτήρια επιλέγω το σωστό μέγεθος;
Ίσως εδώ δεν ισχύει η φράση «το μέγεθος μετράει». Για κάθε σωματότυπο, υπάρχει το κατάλληλο μέγεθος. Ένα μικρό, κανονικό σε μέγεθος ένθεμα προσδίδει πιο φυσικό, ρεαλιστικό αποτέλεσμα, διορθώνεται πιο εύκολα σε ενδεχόμενη νέα αυξητική στήθους αλλά και σε ενδεχόμενη μελλοντική πτώση μαστών με το πέρασμα του χρόνου.
Αντιθέτως, το «μεγάλο» υπερβολικό μέγεθος ενθέματος αφενός μπορεί να φαίνεται δυσανάλογο με το σωματότυπό σας και αφετέρου επιταχύνει τη διαδικασία πτώσης των μαστών λόγω βάρους και όγκου του.
Σε κάθε περίπτωση όμως, η επιλογή του μεγέθους καθορίζεται από την επιθυμία της ασθενούς, τα ανατομικά της χαρακτηριστικά και από τα αποτελέσματα που θα προκύψουν από τον προεγχειρητικό έλεγχο.
Υπάρχει χρόνος ανάρρωσης;
Ο χρόνος ανάρρωσης εξαρτάται από τη θέση του ενθέματος. Συνήθως κυμαίνεται από μερικές ώρες παραμονής στο ιατρείο έως μία διανυκτέρευση στην κλινική. Για παράδειγμα, αν τα ενθέματα σιλικόνης τοποθετηθούν κάτω από το μαζικό αδένα, η ανάρρωση θα είναι πιο απλή και πιο γρήγορη.
Πότε μπορώ να επιστρέψω στις δραστηριότητές μου;
Μια περίοδος 7-9 ημερών είναι αρκετή για να αναρρώσετε και να επιστρέψετε στην εργασία και τις καθημερινές σας δραστηριότητες. Ωστόσο, εάν γυμνάζεστε τακτικά, θα πρέπει να περιμένετε 1 μήνα πριν επιστρέψετε στην αγαπημένη σας αυτή δραστηριότητα.
Πότε φαίνονται τα πρώτα αποτελέσματα;
Τα αποτελέσματα γίνονται αισθητά 2-3 μήνες μετά την επέμβαση και γίνονται ακόμα πιο αισθητά όταν υποχωρήσει το οίδημα.
Τι πρέπει να κάνω μετά την επέμβαση;
Θα χρειαστεί να παραμείνει δεμένο το στήθος σας για μερικές ώρες ή ακόμα και 1 μέρα. Την επόμενη μέρα, οι επίδεσμοι αφαιρούνται και συνίσταται η χρήση αθλητικού στηθόδεσμου για 30 μέρες.
Μπορώ να θηλάσω;
Φυσικά, τα ενθέματα σιλικόνης δεν επηρεάζουν τους γαλακτοφόρους αδένες και δεν αλλοιώνουν τη σύσταση του γάλακτος.
Πώς καταλαβαίνω ότι χρειάζομαι αυξητική στήθους;
Το καταλαβαίνετε εάν, ενώ έχει ολοκληρωθεί η ανάπτυξη των μαστών σας και έχετε καλή κατάσταση υγείας:
> Έχετε ασύμμετρο στήθος
> Έχετε μικρό στήθος
> Έχετε απώλεια όγκου
> Έχετε χαλάρωση
> Δεν είστε ευχαριστημένη με το μέγεθος του στήθους σας

Μεγάλωσα με κόμπλεξ για το μικρό μου στήθος… αν και φοβόμουν να κάνω αυξητική, η IQ με έπεισε για το αποτέλεσμα.. τώρα νιώθω γυναίκα περισσότερο από ποτέ!!

Χριστίνα Ι., 29 ετών


Όσοι δεν με γνωρίζουν δεν μπορούν να καταλάβουν ότι έχω κάνει αυξητική στήθους γιατί δείχνει φυσικό και αρμονικό με το υπόλοιπο σώμα μου. Και φορώντας μπικίνι, νιώθω πια εκπληκτικά!

Μαρία Άννα Α.


Ζητήστε σήμερα ραντεβού εκτίμησης χωρίς χρέωση!

Όροι Χρήσης του Website

Loading...