Αυθεντική Κρυολιπόλυση CoolSculpting® ή Λιποαναρρόφηση;

Όταν πρόκειται για την εξάλειψη του λίπους, την καταπολέμηση του τοπικού πάχους και την ανανέωση της συνολικής εικόνας σας, η λιποαναρρόφηση και ο πιο σύγχρονος ομόλογός της, η Αυθεντική Κρυολιπόλυση CoolSculpting®, αντιπροσωπεύουν δύο από τις πιο δημοφιλείς και αποτελεσματικές μεθόδους  της Κοσμητικής Ιατρικής.

Η λιποαναρρόφηση και η Αυθεντική Κρυολιπόλυση CoolSculpting® μοιράζονται τον ίδιο στόχο, ωστόσο, οι τεχνικές είναι εντυπωσιακά διαφορετικές.

Ο καθορισμός της κατάλληλης θεραπείας εξαρτάται από τις ανάγκες και τις επιθυμίες σας. Ενώ η Αυθεντική Κρυολιπόλυση CoolSculpting® αποτελεί παράδειγμα της αυξανόμενης τάσης προς τις μη επεμβατικές μεθόδους συνιστά μια πιο δυναμική επεμβατική μέθοδο καταπολέμησης του επίμονου τοπικού πάχους.

Αυθεντική Κρυολιπόλυση CoolSculpting®

Η Αυθεντική Κρυολιπόλυση CoolSculpting® λειτουργεί με βάση την αρχή ότι τα λιπώδη κύτταρα, συγκριτικά με τα άλλα κύτταρα, είναι πιο ευαίσθητα στο κρύο κι επομένως μόλις “ψυχθούν”, μπορούν να μεταβολιστούν αποτελεσματικά από το σώμα και να αποβληθούν φυσιολογικά από τον οργανισμό μέσα σε διάστημα λίγων μηνών. Εφαρμόζεται σε περιοχές του τοπικού πάχους, όπως τα μπράτσα, η κοιλιά, η πλάτη, τα πλαϊνά μέσης (love handles), οι γλουτοί, οι μηροί και το σαγόνι (διπλοσάγονο).

Κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίας Αυθεντικής Κρυολιπόλυσης CoolSculpting®

Οι κεφαλές του CoolSculpting® αναρροφούν το τοπικό λίπος και το ψύχουν στους -11oC, αφήνοντας ανεπηρέαστη την επιδερμίδα και τους γειτονικούς ιστούς. Η έκθεση του λιπώδους ιστού σε τόσο χαμηλή θερμοκρασία αλλάζει τη μορφολογία των λιποκυττάρων και οδηγεί στο φυσικό τους θάνατο και στη σταδιακή αποβολή τους από τον οργανισμό. Πρόκειται για ανώδυνη θεραπεία, καθώς δεν απαιτείται αναλγησία ούτε πριν ούτε μετά την εφαρμογή.

Μετά  τη θεραπεία…

Μετά από μία συνεδρία Αυθεντικής Κρυολιπόλυσης CoolSculpting® ενδέχεται να παρατηρηθεί κάποιο μούδιασμα ή οίδημα στην περιοχή, το οποίο ωστόσο είναι φυσιολογικό και υποχωρεί μετά από μερικά 24ωρα.

Τα αποτελέσματα είναι ορατά μετά από 3 βδομάδες και βελτιστοποιούνται σε διάστημα 3 περίπου μηνών. Σε περίπτωση αύξησης του σωματικού βάρους, αυτό θα κατανεμηθεί πιο ομοιόμορφα σε όλο το σώμα.

 Ιδανικοί υποψήφιοι

Η Αυθεντική Κρυολιπόλυση CoolSculpting® αποτελεί εξαιρετική επιλογή για όσους:

 • Βρίσκονται κοντά στο φυσιολογικό τους βάρος (όχι πάνω από 10 κιλά απόκλιση).
 • Διαθέτουν λίπος υποδόριο (κάτω από το δέρμα) κι όχι ενδοσπλαχνικό (ανάμεσα στα εσωτερικά όργανα της κοιλιακής χώρας).
 • Επιθυμούν να ακολουθήσουν μια μη επεμβατική θεραπευτική αγωγή.

Πλεονεκτήματα

 • Ταχεία περίοδος αποκατάστασης
 • Μόνιμο αποτέλεσμα σε μία συνεδρία
 • Μέγιστη ασφάλεια με κατοχυρωμένη τεχνολογία Freeze Detect™
 • Μέθοδος και συσκευή εγκεκριμένες από τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).

 Λιποαναρρόφηση

Η λιποαναρρόφηση συνιστά μία από τις πιο δημοφιλείς μεθόδους για την ασφαλή και επιτυχημένη εξάλειψη του τοπικού πάχους, σε περιπτώσεις που η αντιμετώπισή του με μη επεμβατικές μεθόδους είναι αδύνατη. Εφαρμόζεται συνήθως στους γοφούς, την κοιλιά, τους μηρούς, τους γλουτούς και σε άλλες περιοχές του σώματος ή στο πρόσωπο με σκοπό τη βελτίωση του σχήματός τους.

Κατά τη διάρκεια της λιποαναρρόφηση

Η λιποαναρρόφηση πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία και έγκειται στην πραγματοποίηση μιας ή περισσότερων μικροσκοπικών τομών διαμέσου των οποίων εισάγεται ένας λεπτός σωλήνας για να αναισθητοποιηθεί το λίπος κάτω από το δέρμα και να αναρροφηθεί.

Ο χρόνος που χρειάζεται εξαρτάται από τον αριθμό των περιοχών στις οποίες θα εφαρμοστεί, καθώς και από την ποσότητα του λίπους που πρέπει να αφαιρεθεί. Συνήθως, μια μέση διάρκεια της επέμβασης είναι 1-3 ώρες.

Μετά τη λιποαναρρόφηση

Ο χρόνος αποθεραπείας που απαιτείται συνήθως πριν επιστρέψετε στις δραστηριότητές σας είναι 2 ημέρες. Υπάρχει ενδεχόμενο να παρουσιαστούν μικροί μώλωπες ή κάποιο οίδημα, τα οποία όμως θα υποχωρήσουν σταδιακά. Τα αποτελέσματα γίνονται ολοένα και πιο ορατά σε διάστημα 3-6 μηνών. Κάποια, μάλιστα, μπορεί να γίνουν αμέσως αντιληπτά.

Ιδανικοί υποψήφιοι

Κατάλληλοι υποψήφιοι για λιποαναρρόφηση είστε εάν:

 • Έχετε ελαστική επιδερμίδα
 • Είστε υγιείς
 • Δεν είστε παχύσαρκοι

Πλεονεκτήματα

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά πλεονεκτήματα της λιποαναρρόφησης είναι ότι το λίπος που αφαιρείται μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε άλλες περιοχές του σώματος ή του προσώπου που χρειάζονται “γέμισμα”. Τα γενικότερα πλεονεκτήματα της μεθόδου περιλαμβάνουν:

 • Αποτελεσματική αντιμετώπιση του τοπικού πάχους
 • Μείωση του λίπους
 • Βελτιωμένες αναλογίες και περίγραμμα
 • Φυσικό αποτέλεσμα σε μία συνεδρία

ΠΡΟΣΟΧΗ! Αν και η λιποαναρρόφηση είναι σε θέση να επιτύχει καλύτερο αποτέλεσμα από την Αυθεντική Κρυολιπόλυση CoolSculpting®, πρέπει να τονιστεί ότι καμία από τις διαδικασίες δεν πρέπει να θεωρηθεί ως αντικατάσταση της φυσικής απώλειας βάρους ή ως θεραπεία της παχυσαρκίας.

Loading...