Ανόρθωση Στήθους

Άριστο αισθητικό αποτέλεσμα, άμεσα ορατό

Το στήθος μιας γυναίκας αλλάζει με την πάροδο του χρόνου με αποτέλεσμα να χάνει τη νεανική του όψη και σφριγηλότητα. Οι αλλαγές και η απώλεια της ελαστικότητας του δέρματος μπορεί να προκύψουν από εγκυμοσύνη, θηλασμό, αυξομειώσεις βάρους, γήρανση, βαρύ στήθος και κληρονομικότητα.

Η ανόρθωση στήθους είναι μία επεμβατική διαδικασία η οποία αναμορφώνει το περίγραμμα των μαστών αφαιρώντας την περίσσεια του δέρματος που έχει δημιουργηθεί και σφίγγοντας τον περιβάλλοντα ιστό. Δεν αλλάζει σημαντικά το μέγεθος του στήθους ούτε αυξάνει το άνω μέρος του στήθους. Αν μια γυναίκα με χαλαρωμένο στήθος επιθυμεί να φαίνονται “γεμάτα”, θα πρέπει να συνδυάσει την ανόρθωση στήθους με την αυξητική στήθους. Αν θέλει μικρότερο στήθος, θα πρέπει ταυτόχρονα με την ανόρθωση να κάνει μειωτική στήθους.


Η ανόρθωση στήθους προσφέρει:

 • Βελτίωση σχήματος, μεγέθους και όγκου του στήθους
 • Βελτίωση περιγράμματος μαστών
 • Άρτιο αισθητικό αποτέλεσμα
 • Πλήρη εσωτερική αναδόμηση του ιστού των μαστών
 • Νεανικό σχήμα και σφριγηλότητα
 • Επανατοποθέτηση της θηλής σε φυσιολογική θέση
 • Ενίσχυση της αυτοπεποίθησης
 • Βελτίωση της σεξουαλικής ζωής

Η επέμβαση είναι ασφαλής, γίνεται με γενική αναισθησία και η διάρκειά της μπορεί να φτάσει τις 21/2 - 3 ώρες. Πρώτο βήμα της ανόρθωσης στήθους είναι η επιλογή της τεχνικής, η οποία εξαρτάται από το βαθμό χαλάρωσης, το μήκος και το σχήμα των μαστών, την ποιότητα και την ελαστικότητα του δέρματος, καθώς και από την ποσότητα του επιπλέον δέρματος που πρέπει να αφαιρεθεί.

Η τομή που δημιουργείται ακολουθεί το περίγραμμα του στήθους, καθορίζει από πού θα αφαιρεθεί δέρμα και ορίζει τη νέα θέση των θηλών, οι οποίες αφού αφαιρεθεί το δέρμα επανατοποθετούνται σε φυσιολογική θέση. Σε μερικές περιπτώσεις κατά τη διάρκεια της επέμβασης ίσως κριθεί απαραίτητη η τοποθέτηση σωληνίσκων προκειμένου να αποφευχθεί η δημιουργία αιματώματος, διατηρώντας τους στο στήθος για 1-2 μέρες. Στη συνέχεια, ακολουθεί η ανάπλαση των μαστών και το κλείσιμο των τομών με απορροφήσιμα ράμματα. Το τελικό αποτέλεσμα είναι φυσικό: το στήθος αποκτά ξανά τη νεανική του σφριγηλότητα χωρίς να επηρεάζεται ο όγκος του.

Προϋποθέσεις για να κάνετε ανόρθωση στήθους

Η ανόρθωση του στήθους είναι μια εξαιρετικά εξατομικευμένη επεμβατική διαδικασία και καθαρά προσωπική υπόθεση. Μπορείτε να υποβληθείτε σε ανάλογη επεμβατική διαδικασία εάν:

 • Είστε σωματικά υγιής και διατηρείτε σταθερό βάρος
 • Η χαλάρωση του στήθους σας έχει αλλάξει το επιθυμητό σχήμα του και τον όγκο του
 • Το στήθος σας έχει επίπεδη, επιμηκυμένη μορφή ή είναι “κρεμασμένο”
 • Έχει χάσει το στήριγμά του και οι θηλές πέφτουν κάτω από την πτύχωση των μαστών
 • Οι θηλές στρέφονται προς τα κάτω
 • Το δέρμα του στήθους είναι χαλαρωμένο
 • Ο ένας μαστός είναι χαμηλότερος από τον άλλο


Σε τι υπερέχει η ανόρθωση στήθους
 • Φυσικό αποτέλεσμα
 • Απορροφήσιμα ράμματα
 • Ανώδυνη διαδικασία
 • Ανεπαίσθητες ουλές
 • Δεν επηρεάζει τον θηλασμό


Συμβουλές Διατροφής


Συχνές Ερωτήσεις


Από ποια ηλικία μπορώ να προχωρήσω στην επέμβαση ανόρθωσης στήθους;
Η κατάλληλη ηλικία είναι μετά τα 18, όταν έχει ολοκληρωθεί η ανάπτυξη των μαστών.
Χρειάζεται προετοιμασία πριν την επέμβαση ανόρθωσης στήθους;
Πριν την επέμβαση ανόρθωσης στήθους, προηγείται μαστογραφία και υπέρηχος, ανάλογα με την ηλικία, για να εξαλειφθεί οποιαδήποτε πιθανότητα βλαβών (όπως υφέρπων καρκίνος του μαστού) και να διερευνηθεί η σύσταση των μαστών.
Τι πρέπει να κάνω πριν υποβληθώ στην επέμβαση ανόρθωσης στήθους;
Θα πρέπει να αποφύγετε τη λήψη φαρμάκων, όπως ασπιρίνης, τουλάχιστον 2 εβδομάδες πριν την επέμβαση.
Καπνίζω. Μπορώ να υποβληθώ στην επέμβαση ανόρθωσης στήθους;
Μπορείτε, αρκεί να διακόψετε το κάπνισμα τουλάχιστον κάποιες εβδομάδες πριν και μετά την επέμβαση καθώς διαφορετικά υπάρχει πιθανότητα καθυστέρησης της επούλωσης των τομών.
Είναι επώδυνη η επέμβαση ανόρθωσης στήθους;
Όχι, ο πόνος είναι σχεδόν ανύπαρκτος. Ενδεχομένως να νιώσετε λίγο δυσάρεστα τις 2-3 πρώτες ημέρες, αλλά αυτό είναι κάτι συνηθισμένο και αντιμετωπίζεται με φαρμακευτική αγωγή.
Θα έχω την αίσθηση του στήθους μου μετά την επέμβαση;
Μετά την επέμβαση θα υπάρξει ένα μικρό μούδιασμα στην περιοχή των θηλών και στο δέρμα του στήθους σας, αποτέλεσμα του μετεγχειρητικού οιδήματος. Ωστόσο, το μούδιασμα θα υποχωρήσει περίπου σε 6 εβδομάδες οπότε και επανέρχεται η αίσθηση του στήθους σας.
Πόσο διαρκούν τα αποτελέσματα;
Τα αποτελέσματα μιας επιτυχημένης ανόρθωσης στήθους συνήθως έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής. Ωστόσο, παράγοντες όπως εγκυμοσύνη, απότομη αυξομείωση βάρους, γήρανση μπορεί να επηρεάσουν μέρος του αποτελέσματος.
Πότε φαίνονται τα αποτελέσματα;
Θα χρειαστεί να περάσει μια περίοδος επούλωσης διάρκειας 30 ημερών. Τα αποτελέσματα θα αρχίσουν να γίνονται ορατά σταδιακά μέσα σε ένα διάστημα 2-3 μηνών οπότε και θα έχει υποχωρήσει το οίδημα. Τα τελικά αποτελέσματα γίνονται πλήρως ορατά μετά το πέρας 6 μηνών.
Πώς θα είναι το στήθος μου μετά την ανόρθωση;
Στην αρχή θα είναι λίγο πρησμένο με μερικούς μώλωπες οι οποίοι σταδιακά θα υποχωρήσουν. Το στήθος αρχίζει και παρουσιάζει βελτίωση οπτικά και αισθητικά μετά τον πρώτο μήνα.
Πόσος χρόνος χρειάζεται για να επουλωθούν οι ουλές;
Οι ουλές που δημιουργούνται κατά την επέμβαση ανόρθωσης στήθους είναι αμελητέες και ελαχιστοποιούνται μέσα σε διάστημα 12 μηνών. Οι ουλές παραμένουν στο στήθος, ωστόσο είναι ελάχιστα αντιληπτές καθώς φέρουν τη μορφή μια μικρής ραγάδας.
Μπορώ να υποβληθώ στην επέμβαση ανόρθωσης στήθους ενώ έχω περίοδο;
Καλύτερα όχι, καθώς θα έχετε αυξημένη αιμοραγικότητα με αποτέλεσμα ο οργανισμός σας να είναι αδύναμος. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της περιόδου, το στήθος μιας γυναίκας είναι πρησμένο και πιθανόν αυτό να λειτουργήσει παραπλανητικά για το γιατρό.
Τι πρέπει να κάνω μετά την επέμβαση;
Θα χρειαστεί να παραμείνει δεμένο το στήθος σας για 24 ώρες με επίδεσμο ή ακόμα και 1 μέρα. Την επόμενη μέρα, οι επίδεσμοι αφαιρούνται και συνίσταται η χρήση αθλητικού στηθόδεσμου για 30 μέρες ώστε να ελαχιστοποιηθεί η διόγκωση και να υπάρχει ένα είδος «στήριξης» του στήθους καθώς αυτό επουλώνεται.
Πότε μπορώ να επιστρέψω στην εργασία μου;
Η ανόρθωση στήθους δεν έχει ιδιαίτερα μεγάλο χρόνο αποθεραπείας, εξαρτάται όμως από το είδος της εργασίας που εκτελείτε. Εάν η εργασία σας είναι δουλειά γραφείου τότε ο εκτιμώμενος χρόνος αποθεραπείας είναι 3-7 ημέρες. Εάν πρόκειται για χειρωνακτική εργασία τότε ο χρόνος επιστροφής επιμηκύνεται στις 1-2 εβδομάδες.
Μετά από πόσο καιρό μπορώ να κάνω γυμναστική;
Τις πρώτες μέρες μετά την επέμβαση πιθανόν να έχετε μια δυσκολία στο να κινείτε έντονα τα χέρια σας, κατάσταση η οποία θα είναι προσωρινή και θα βελτιωθεί σύντομα. Η επιστροφή στην σωματική άσκηση και το γυμναστήριο συνίσταται μετά τις 4 εβδομάδες.
Μετά από πόσο καιρό μπορώ να επανέλθω στη σεξουαλική δραστηριότητα;
Το στήθος σας τις πρώτες μέρες μετά την επέμβαση θα παρουσιάζει ένα ελαφρύ οίδημα. Η επιστροφή στη σεξουαλική δραστηριότητα συνίσταται μετά από 10 ημέρες.
Μετά από πόσο καιρό μπορώ να οδηγήσω;
Η επιστροφή στην οδήγηση συνίσταται μετά από 6 ημέρες.
Μπορώ να θηλάσω μετά από την επέμβαση ανόρθωσης στήθους;
Φυσικά. Η ανόρθωση στήθους δεν επηρεάζει το θηλασμό εφόσον οι γαλακτοφόροι αδένες μένουν ανέπαφοι, δηλαδή δεν επηρεάζονται από την επέμβαση. Η θηλή μετά από την ανόρθωση εξακολουθεί να παραμένει λειτουργική και δεν χάνει την αισθητικότητά της.
Μετά την εγκυμοσύνη χαλάρωσε το στήθος μου και έχασε τον όγκο του. Μπορώ να κάνω ανόρθωση στήθους;
Ναι. Η εγκυμοσύνη είναι βασική αιτία πτώσης των μαστών, απώλειας όγκου και σφριγηλότητας του στήθους. Κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης το στήθος αυξάνεται. Μετά το πέρας της εγκυμοσύνης, μειώνεται το μέγεθος και ο όγκος του στήθους εξαιτίας της απώλειας κιλών. Το δέρμα όμως χαλαρώνει και υπάρχει πτώση μαστών. Η ανόρθωση στήθους αποτελεί μια ασφαλή και ανώδυνη λύση για την επαναφορά του στήθους στην πρότερη φυσική του κατάσταση πριν την εγκυμοσύνη.
Πότε μια επέμβαση ανόρθωσης στήθους είναι επιτυχημένη;
Στόχος της επέμβασης είναι η ανόρθωση του μαστού και της θηλής στη φυσιολογική θέση και να διαμορφωθεί ο αδένας έτσι ώστε να μπορεί να σταθεί σε μια καινούρια θέση. Μια ανόρθωση στήθους με ικανοποιητικό αισθητικό αποτέλεσμα προκύπτει όταν α) το αποτέλεσμα είναι τόσο φυσικό που με δυσκολία γίνεται αντιληπτό ότι έχει γίνει επέμβαση και β) όταν οι αποστάσεις μεταξύ των θηλών και της αρχής του στέρνου και η απόσταση ανάμεσα στις θηλές είναι ίσες.
Ποια είναι η διαφορά μεταξύ αυξητικής στήθους και ανόρθωσης στήθους;
Δεν θα πρέπει να συγχέονται οι δυο επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής, αν και υπάρχουν περιπτώσεις που μπορούν να εφαρμοστούν συνδυαστικά, όπως μετά από εγκυμοσύνη όταν υπάρχει πτώση του μαστού αλλά και απώλεια του όγκου του.
Πώς καταλαβαίνω ότι χρειάζομαι ανόρθωση στήθους;
Το καταλαβαίνετε όταν, ενώ έχει ολοκληρωθεί η ανάπτυξη των μαστών (είστε πάνω από 18 χρονών) και έχετε καλή κατάσταση υγείας:
> Έχετε ασύμμετρο στήθος
> Έχετε απώλεια όγκου
> Έχετε χαλάρωση
> Έχετε πεσμένο στήθος
> Το στήθος σας έχει χάσει τη σφριγηλότητά του
> Το στήθος σας έχει μικρύνει μετά το θηλασμό
> Είστε ευχαριστημένη με το μέγεθος των μαστών σας αλλά σας προβληματίζει η πτώση τους
> Η θηλή δείχνει προς τα κάτω ή/και βρίσκεται κάτω από την πτυχή του στήθους

Έκανα ανόρθωση μαζί με αυξητική στήθους. Έχω εντυπωσιαστεί με το αποτέλεσμα. Γιατροί και προσωπικό με έκαναν να νιώθω πολύ άνετα! Ήταν όλοι ιδιαίτερα εξυπηρετικοί!

Κοραλία Σ.


Ύστερα από τρεις γέννες, το στήθος μου άρχισε να «πέφτει» και μαζί και η αυτοπεποίθησή μου! Η ανόρθωση στήθους είναι η καλύτερη απόφαση που έχω πάρει!

Φανή Μ., 47 ετών


Ζητήστε σήμερα ραντεβού εκτίμησης χωρίς χρέωση!

Όροι Χρήσης του Website

ΑΘΗΝΑ

Τ 210 72 42 600
Δ Λεωφ. Βασ. Σοφίας 49

Ώρες λειτουργίας

Δευτέρα - Παρασκευή:
09.00 - 21.00
Σάββατο:
10.00 - 16.00

ΜΑΡΟΥΣΙ

Τ 210 61 00 900
Δ Λεωφ. Κηφισίας 71

Ώρες λειτουργίας

Δευτέρα - Παρασκευή:
09.00 - 21.00
Σάββατο:
10.00 - 16.00

ΓΛΥΦΑΔΑ

Τ 210 96 06 600
Δ Λεωφ. Βουλιαγμένης 96

Ώρες λειτουργίας

Δευτέρα - Παρασκευή:
11.00 - 20.00
  
Loading...